- Konu Sahibi fascination
öncelikle bu çorabayı döverek terbiye eip öyle sofraya getiriyorum
şaka tabiki bu çorbayı çok seviyorum sık sık da yaparım zaten herkes çok beğenir o yüzden vardır belki sitede ama bende kendi çorbamın tarifini vermek istiyorum dün yaptım yine bi tabak bile kalmadı yani
8 s.bardağı su
sıvıyağ
bi yemek kaşığı salça
yarım su bardağı arpa şehriye
tavuk bulyon
tuz
6-7 dal maydanoz
terbiyesi için:1 yumurta sarısı
yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
öncelikle az yağda salçayı kavuruyoruz,kavrulan salçaya su,tuz ve bulyonu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.kaynayan suya şehriyeleri ekleyip 10-15 dk şehriyeler pişene kadar pişiriyoruz diğer taraftan terbiyesini hazırlıyoruz bunun için bi kaba yumurta sarısı ve tüm şehriye malzemelerini ekleyip çırpıyoruz çorbaya eklemneden önce kesilmemesi için çorbanın suyundan terbiyeye bi iki kaşık ekleyip karıştırıyoruz ve daha sonra çorbaya yavaş yavaş ekliyoruz altını kısıyoruz kaynamaya devam eden çorbaya ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz bi taşım daha kaynatım kapatıyoruz afiyet olsun....

8 s.bardağı su
sıvıyağ
bi yemek kaşığı salça
yarım su bardağı arpa şehriye
tavuk bulyon
tuz
6-7 dal maydanoz
terbiyesi için:1 yumurta sarısı
yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
öncelikle az yağda salçayı kavuruyoruz,kavrulan salçaya su,tuz ve bulyonu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.kaynayan suya şehriyeleri ekleyip 10-15 dk şehriyeler pişene kadar pişiriyoruz diğer taraftan terbiyesini hazırlıyoruz bunun için bi kaba yumurta sarısı ve tüm şehriye malzemelerini ekleyip çırpıyoruz çorbaya eklemneden önce kesilmemesi için çorbanın suyundan terbiyeye bi iki kaşık ekleyip karıştırıyoruz ve daha sonra çorbaya yavaş yavaş ekliyoruz altını kısıyoruz kaynamaya devam eden çorbaya ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz bi taşım daha kaynatım kapatıyoruz afiyet olsun....