Terbiyesiz insanlar ve herkesin kiloma kafayi takmis olması

kivircik2005

🚫
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
357
173
18
Bugun misafirliğe gittik. Yandaki kadın neneme beni göstererek "sisman" işareti yaptı. Dayım sürekli seni bi doktora götürelim kilo ver deyip duruyor. Dayıma göre ameliyat olmam gerekiyormuş. Kendi kıl dönmesinden ameliyat oldu essek kadar adam ağlaya ağlaya bi hal oldu. Bende tamam yarın ameliyat oluyorum paraları hazır et dedim. Herkes kafayı kiloma taktı. Bende takmaya başladım. 10 15 kilo fazlam var evet çok ama zayıflamaya çalışıyorum. 14 yaşındaki yeğenim birsey yesem sen böyle zayiflamazsin az ye falan deyip duruyor. Birsey yesem annem çok yiyorsun az ye zayifla bu bacaklar ne böyle falan demeye başlıyor. Ben sanki aynada kendimi görmüyorum. Arkadaşlarımdan da aynı tepkileri alıyorum. Arama mesafe koyuyorum ama insanların hadsizliğini aşamıyorum. Siz nasıl mücadele ediyorsunuz ? Sanki kilo versem millet dediği için verecek gibi hissediyorum buna da sinir oluyorum . İnsanların hayatta başka derdi yok mu anlamıyorum.

Son düzenleme:
Hastalıktan dolayı mı kilolarınız var? Eğer herhangi bir rahatsızlığınız yok ise spor+diyet ile kilo verebilirsiniz. Ameliyat en son çare olsun.
Kendimi durduramıyorum. Tıkınırcasına yiyorum. Bazen utanıp çekiliyorum sofradan. Bunu törpüleyemiyorum.

"Bana söylediğiniz anda değiştireceğim şeyleri söyleyin ama mesela kilomla ilgili yorum yapmayın ben bunu zaten biliyorum" gibi bir söz duymuştum çok hoşuma gitmişti. Ben kimseye bu şekilde yorumlar yapmam ama çoğu kişi o an değiştiremeyeceğimiz şeyler hakkında illa söz söyleme ihtiyacı hissediyor. Söyleyince de ne oluyor yani anlamıyorum.

Nasıl mücadele ediyorsunuz a gelince de ben he deyip geçiyorum umursamamayı öğrendim. Ama sana arkadaşların da diyormuş. Misafir oturmasında laf atan kişi ayrıdır arkadaşın söylemesi ayrıdır. Rahatsız olduğunu birdaha bu konuyu açmasını istemediğini söyle. Hala devam ediyorsa da araya mesafe koy

Kendimi durduramıyorum. Tıkınırcasına yiyorum. Bazen utanıp çekiliyorum sofradan. Bunu törpüleyemiyorum.
Sen kilo vermek istiyor musun? Sanırım 20 yaşındasın. İnsanların ne dediğinden çok kendi sağlığın için kilo vermelisin. Bunun içinde biraz dişini sıkman lazım kendini kontrol etmelisin. Akşam 6'dan sonra bir şeyler yeme açlık hissettiğin zaman badem ceviz gibi şeylerle açlığını bastırabilirsin aslında. Bu dönemde fast-food ürünleri de tüketmemelisin tabi. Ameliyat için doktora gideceğine şuanlık diyetisyene git kendini durduramadığını da söylediğin zaman zaten sana göre bir liste hazırlar. Yakında spor salonu yoksa evde bile spor hareketleri-egzersiz-pilates gibi şeylerle destekleyebilirsin artı olarak birde yemek sonrası yürüyüş. Önemli olan senin istemen istedikten sonra zaten bunları yapmak isteyeceksin

"Bana söylediğiniz anda değiştireceğim şeyleri söyleyin ama mesela kilomla ilgili yorum yapmayın ben bunu zaten biliyorum" gibi bir söz duymuştum çok hoşuma gitmişti. Ben kimseye bu şekilde yorumlar yapmam ama çoğu kişi o an değiştiremeyeceğimiz şeyler hakkında illa söz söyleme ihtiyacı hissediyor. Söyleyince de ne oluyor yani anlamıyorum.

Nasıl mücadele ediyorsunuz a gelince de ben he deyip geçiyorum umursamamayı öğrendim. Ama sana arkadaşların da diyormuş. Misafir oturmasında laf atan kişi ayrıdır arkadaşın söylemesi ayrıdır. Rahatsız olduğunu birdaha bu konuyu açmasını istemediğini söyle. Hala devam ediyorsa da araya mesafe koy
Ben gideceğim buralardan. Burada olan her şey batıyor bana . Gideyim diye gün sayıyorum. Sil baştan yeni bi sayfa açmak istiyorum. Çok sıkıldım. Hep aynı şeyler aynı hayat

Aynı şeyi farklı bir durum için yaşıyorum. Her zaman zayıf bir kadındım, hiçbir zaman fazla kilom olmadı ama eksik kilom oldu.
İnsanların sürekli ay sen aç mısın? Hiçbir şey yemiyor musun? Biraz yemek ye, rüzgarda uçacaksın, bu çocuğu nasıl doğurdun? Ay böyle de olmaz ki şeklinde saçmalıklarına maruz kaldım. Hatta hiç tanımadığım, ilk kez gören insanlar bile bu konuda yorum yapma hakkını kendinde buluyordu.
Başlarda açıklama yapmaya çalışıyordum, olur mu ben tabi ki yiyorum hatta çok yiyorum ama hep böyleydim metabolizmam hızlı vs vs.
Baktım olmuyor, bana bir aydınlanma geldi. Çok açık olacak ama artık bu tarz şeyler olduğunda hayatım sen kendi dötünü aynada hiç gördün mü diyorum, canım beni bırakalım sende biraz kilo versen iyi olur diyorum konu kapanıyor.
Yani sert olacaksınız, kıramam dökemem demeyeceksiniz

20 yaşında 85 olursan 25 yaşında 100ü geçersin 20 yaşında kızın zaten misafirlikte işi ne 2006lı kız kardeşim dövsen gitmez yani. Ben diğer konunda da dedim işe gir çalış para biriktir. Üniversitede güzel güzel kızları gördükçe daha da üzülürsün en kötü arkadaş bulamazsın ailenden şikayet ediyorsun onlar sence ne kadar rahat bırakacak ne kadar para verecek. 30 kilo fazlan var neredeyse ve tıkınmaya devam edersen 85te kalmazsın abla tavsiyesi. Yanıtlarını da iyi tanıyorum kız kardeşim kuzenlerim akraba çocukları arkadaşlarımın kardeşleri. Senin gibisi yok. Asıl bunu düşün. Köyde küçük çevrede rahatsın ama hayat daha farklı muhattap olacağın insanları düşün

Son düzenleme:
20 yaşında 85 olursan 25 yaşında 100ü geçersin 20 yaşında kızın zaten misafirlikte işi ne 2006lı kız kardeşim dövsen gitmez yani. Ben diğer konunda da dedim işe gir çalış para biriktir. Üniversitede güzel güzel kızları gördükçe daha da üzülürsün en kötü arkadaş bulamazsın ailenden şikayet ediyorsun onlar sence ne kadar rahat bırakacak ne kadar para verecek. 30 kilo fazlan var neredeyse ve tıkınmaya devam edersen 85te kalmazsın abla tavsiyesi. Yanıtlarını da iyi tanıyorum kız kardeşim kuzenlerim akraba çocukları arkadaşlarımın kardeşleri. Senin gibisi yok. Asıl bunu düşün. Köyde küçük çevrede rahatsın ama hayat daha farklı muhattap olacağın insanları düşün
Ablacım kiloluyum diye neden arkadaş bulamayayım. Nenem rica etti tek bırakma beni dedi gittim yani ne var bunda . Ayrıca bende fıstık gibiyimdir . Ne saçmalamışsın. Bu durumun parayla alakası ne ailemin rahat bırakmasıyla alakası ne onu da çözemedim. Ben ne yazmışım sen neler anlatıyorsun 20 yaşında kızın misafirlikte ne işi var ne demek ya sanki pavyona dustuk

Sorun varsa= Konunun Doç./Prof. yardım alacaksın

O zaman kimse konuşamaz.

Egonu burda doyurup sorunun devam etmesine izin vereceğimizi mi sandın?
Lütfen izin verme matmazel . Bak ayaklarına kapanıp yalvarıyorum. Bide ciddi ciddi yazmış ya .😅😅😅 Ay güldüm gece gece Allahim yarattın bari takip et😅😅😅😅😅 Burda sorun ego değil ki insanların hadsizligi .

Canım ya o kadar haklısın ki... Bu hadsiz yorumlar insanı çıldırtır. Onların dedikleriyle kilo vermen gerekmez, bu senin bedenin ve senin kararın. Kendi motivasyonun daha önemli, başkaları için değil. Böyle durumlarda net sınırlar çizmek veya duymazdan gelmek en iyisi olacaktır. Sen değerlisin, kilonla ölçülmez. Kimseye haddini bildirmekten çekinme, tamam mı?

Canım ya o kadar haklısın ki... Bu hadsiz yorumlar insanı çıldırtır. Onların dedikleriyle kilo vermen gerekmez, bu senin bedenin ve senin kararın. Kendi motivasyonun daha önemli, başkaları için değil. Böyle durumlarda net sınırlar çizmek veya duymazdan gelmek en iyisi olacaktır. Sen değerlisin, kilonla ölçülmez. Kimseye haddini bildirmekten çekinme, tamam mı?
Burda da var hadsiz yorumlar . Yani biri bitiyor öteki başlıyor. İstersem 100 kilo olurum kime ne yani

Burda da var hadsiz yorumlar . Yani biri bitiyor öteki başlıyor. İstersem 100 kilo olurum kime ne yani
"Üniversitede güzel kızları gördükçe üzülürsün, arkadaş bulamazsın" gibi şeyler söylemesi de tamamen aşağılayıcı. Benim güzelliğim ya da arkadaşlıklarım kilomla ölçülmez. Ben kendime bakıyorum, değerimin farkındayım. Onun gibi düşünen insanlar zaten benim muhatap olacağım kişiler değildir. Köyde rahat olmam ya da hayatın farklı olması da onun değil, benim sorunum. Kendi hayatımla ilgili kararları ben veririm, başkalarının yargılarıyla değil. Böyle tiplere sadece acımak lazım, başka da bir şey denmez. Sen moralini bozma canım, kimseye bu tür laflarla kendini kötü hissettirme hakkı verme.

Back
X