tescilli meyve sularinin kokusmus meyve REZALETİ!! GİDA TERORU!

hileli üründen mühürlediğimiz çok üretimhane var ,burada konu meyve suyu olunca onların denetiminden bahsettim ,ama birde ceza alan ,üretimden men edilen ,hatta bir daha ticarethane açması mümkün olmayan kişilerin tesislerini anlatsam ,birçok gıdadan soğursunuz ..

siz bu kadar şey görmüşken, sanırım hayatınıza da yansıtmışsınızdır.
rica etsem şurda yaptıklarınızı anlatsanız :26:

http://www.kadinlarkulubu.com/fayda...gal-yasariz-neler-yapabiliriz-paylasalim.html

diğer konularda haklı olabilirsiniz ama ben meyve sularında böyle şeylerin yapıldığına inanmıyorum.

kurtlu kokmuş şeyler insanı hasta eder.onca insan tüketiyor bunları, şimdiye çoktan zehirlenen mikrop kapan insanlar olurdu.

ayrıca da fabrikalar belli sürelerde denetlenir.

tabi ki o kaliteli tarlalardan toplanmıyor ama kokulu kurtlu şeftalileri ayaklarıyla ezerek götürdüklerine de inanmam.

dışarda pek çok yer pis, ama temizliğine güvenilen yerler de var.genelleme yapmak yanlış.

Hayir arkadas dogru soyluyor. Malesef meyvesuları bu sekilde yapiliyor. Benim yengem nigdeye akrabasina tatile gitmisti. Akrabasininda seftali bahcesi falan varmis. Meysu markasi onlardan curuklerini aliyormus. Digerleride tabi.. Anlayacaginiz taze meyveden falan yapilmiyor.

konu sahibi arkadaş az bile anlatmış aslında..ben egeliyim..dedemin meyve bahçeleri vardı ben çocukken..çok iyi bildiğimiz meyve suyu işleyen fabrikalar(ismi T....ile başlıyor,hatta biz çocukken cam şişeleri bile vardı meyve sularının) tonla alırlardı hasat sonu çiftçinin toplayıp satılmayacak kadar düşük kalitedeki meyvelerini..hatta kalitesiz yani bildiğin,çürük,çarık,ezik vs...yerlerden toprağıyla birlikte hiç kasalamadan kamyonların arkasına kürek kürek doldurduklarına bizzat şahit oldum çok zaman...ve tonunu bile şu anki parayla 50-60 tl'ye alıyorlardı o derece haşat olduklarından..onunda parasını ödemiyordu çok iyi hatırlıyorum.dedem sırf bahçeyi temizlesinler parasını zaten vermiyorlar derdi :))

salça yapılacak domates ve biberleride aynı şekilde..resmen hışır olmuşlarını kamyonların arkasına kürekle doldurup alırlardı..yolda giderken suları yerlere aka aka giderdi o koca kamyonlar..geçen yaz bile aydından manisaya yolum düştü,önümde domates yada salçalık biber kamyonuydu sanırım.kıpkırmızı suları toprak yola döke saça ilerliyordu:)) sonrada dalından kopmuş domateslerden yaptığımız doğal salça vs.vs....külahıma anlatsınlar....

şarap için aldıkları üzümleride aynı yollarla toplayıp satın alıyorlar bunuda söylemeden geçemiycem..

4 yaşında oğlum var ve daha 1 kez bile dışarıdan içecek içirtmedim...yazın kavanozlara tazecik meyvelerden(vişne-şeftali-üzüm-kayısı) meyve suyu yapar sıcak sıcak doldurup kapatırım ağzını ,kışında içer oğlum...yada katı meyve presiyle mevsim meyvelerini(portakal-elma-havuç) sıkar veririm..

salçamı memleketten getirtirim...tarhana -erişte vs..bunların hiç birini dışardan almadım.almamda...çalışıyor olmama rağmen hepsini yazdan kendim yaparım saklarım...yazın şişelere domatesimi,menemenimi koyarım..dondurucumada sebzelerimi...kışında kullanırım...

birde şunu söylemeden geçemiycem...gözümle gördüm çünki..büyük bir marketler zincirinin birinde soğuk meze reyonunda çalışan personeli hazır mezelerin üstündeki streleri kaldırıp istediği kadarını yiyip tekrar kapattı.ve o ağzından çıkan çatalı tekrar tekrar daldırdı satılacak olarak hazırlanan mezelere...zaten almazdım hiç bir zaman ama artık alacak olanlarıda uyarmadan edemiyorum...

birde unlu mamüllerde çalışan bi tanıdığım var..pastaların kurabiyelerin vs..son kullanma tarihlerini değiştiriyoruz sık sık..yoksa kimse 1 haftalık bişeyi almıyor..etketi değişince taze diye anında satılıyor demişti...bilginize olsun ,istedim...

çok haklısın haklısın haklısın, yere göğe kadar haklsıın. ben gıda mühendisiyim, öyle pis şeyleri bende çok gördüümmm
çok haklısıııınnnnnnnn

Oyle, yanlis anlama adamlar buyuk firmalar benim bahsettigm dimes in kamyonuydu iyle gelen curukleri alan hani illa denetleniyordurda adamlar isin devi bi sekilde hallediorlardir. Gida isi hic basite alinmayacak kadar rezalet

Aldigim herseyin arkasini okurum markette ama o wafel gozden kacmis veya okudum temiz sandigim birsey bilmiyorum. Artik zaten beynim yiyecek konusunda durmus sekilde bazi seyleri gormeye tahammulum kalmadi.
Eve stok yaptigim makarna bile lezzet vermek amacli ogutulmus domuz iceriyormus. Hepsini atmak zorunda kaldim ama o makarnalarla birlikte 4 domuz tuketmisizdir heralde:((
Makarna yaaa makarna domuz ne alaka icinde anlamiyorum.
Birde mc donaldsda ekmekler yumsak ve uzun sureli olmasi icin domuz yagi suruluyomus uzerine pisilirken (turkiyede bilmiyorum tabi).
Mc hayatimizda 1 senedir bitmis durumda.
Sadce arka tarafini gordugum bir turk firinindan ekmek aliyorum.
Ama icicekler falan ucuz marka almiyorum en azindan bu bi teselli oluyor.

Him ya o waffle bimde satilan mi acaba?
Bi de makarna hangi markanin? Bende bu tarz seyleri isim.isim.soylesek daha faydali olur gibime geldi smdi :)

konu sahibi arkadaş az bile anlatmış aslında..ben egeliyim..dedemin meyve bahçeleri vardı ben çocukken..çok iyi bildiğimiz meyve suyu işleyen fabrikalar(ismi T....ile başlıyor,hatta biz çocukken cam şişeleri bile vardı meyve sularının) tonla alırlardı hasat sonu çiftçinin toplayıp satılmayacak kadar düşük kalitedeki meyvelerini..hatta kalitesiz yani bildiğin,çürük,çarık,ezik vs...yerlerden toprağıyla birlikte hiç kasalamadan kamyonların arkasına kürek kürek doldurduklarına bizzat şahit oldum çok zaman...ve tonunu bile şu anki parayla 50-60 tl'ye alıyorlardı o derece haşat olduklarından..onunda parasını ödemiyordu çok iyi hatırlıyorum.dedem sırf bahçeyi temizlesinler parasını zaten vermiyorlar derdi :))

salça yapılacak domates ve biberleride aynı şekilde..resmen hışır olmuşlarını kamyonların arkasına kürekle doldurup alırlardı..yolda giderken suları yerlere aka aka giderdi o koca kamyonlar..geçen yaz bile aydından manisaya yolum düştü,önümde domates yada salçalık biber kamyonuydu sanırım.kıpkırmızı suları toprak yola döke saça ilerliyordu:)) sonrada dalından kopmuş domateslerden yaptığımız doğal salça vs.vs....külahıma anlatsınlar....

şarap için aldıkları üzümleride aynı yollarla toplayıp satın alıyorlar bunuda söylemeden geçemiycem..

4 yaşında oğlum var ve daha 1 kez bile dışarıdan içecek içirtmedim...yazın kavanozlara tazecik meyvelerden(vişne-şeftali-üzüm-kayısı) meyve suyu yapar sıcak sıcak doldurup kapatırım ağzını ,kışında içer oğlum...yada katı meyve presiyle mevsim meyvelerini(portakal-elma-havuç) sıkar veririm..

salçamı memleketten getirtirim...tarhana -erişte vs..bunların hiç birini dışardan almadım.almamda...çalışıyor olmama rağmen hepsini yazdan kendim yaparım saklarım...yazın şişelere domatesimi,menemenimi koyarım..dondurucumada sebzelerimi...kışında kullanırım...

birde şunu söylemeden geçemiycem...gözümle gördüm çünki..büyük bir marketler zincirinin birinde soğuk meze reyonunda çalışan personeli hazır mezelerin üstündeki streleri kaldırıp istediği kadarını yiyip tekrar kapattı.ve o ağzından çıkan çatalı tekrar tekrar daldırdı satılacak olarak hazırlanan mezelere...zaten almazdım hiç bir zaman ama artık alacak olanlarıda uyarmadan edemiyorum...

birde unlu mamüllerde çalışan bi tanıdığım var..pastaların kurabiyelerin vs..son kullanma tarihlerini değiştiriyoruz sık sık..yoksa kimse 1 haftalık bişeyi almıyor..etketi değişince taze diye anında satılıyor demişti...bilginize olsun ,istedim...

yazdıklarınız için teşekkürler..ben çok tükettim hazır meyve sularını inkar edemem ama şuan hamileyim ve asla kızıma vermeyi düşünmüyorum hatta şimdiden kızıma hazır olsun diye kavanoz kavanoz meyve suyu ve püresi kaynattım annelik böyle birşey sanırım asla kızıma tattırmam bile artık böyle hazır gıdaları içecekleri..kendimde tüketmem artık çok tiksindim çok.

Him ya o waffle bimde satilan mi acaba?
Bi de makarna hangi markanin? Bende bu tarz seyleri isim.isim.soylesek daha faydali olur gibime geldi smdi :)

Makarna italyan bir marka belki Turkiyede yoktur. Ama wafel cips gibi yurtdisindan gelen her seyi kontrol etmenizi oneririm. Ozellikle E471 E482 olanlarin uretim yerini kontrol edin. Pringels belcikada uretilmis ama satici israrla turkiye dedi. Adamlar ayni tadi yakalamak icin icinde gram degisiklik yapmazlar bence

Makarna italyan bir marka belki Turkiyede yoktur. Ama wafel cips gibi yurtdisindan gelen her seyi kontrol etmenizi oneririm. Ozellikle E471 E482 olanlarin uretim yerini kontrol edin. Pringels belcikada uretilmis ama satici israrla turkiye dedi. Adamlar ayni tadi yakalamak icin icinde gram degisiklik yapmazlar bence

Sey ben pek anlamam da e471 e482 olunca neye bakmam gerek ne demek onlar :/ bide cevabimi alamadim waffle nerden aldin? Su bimde waffle diye satilan bisey var o mu acaba?

Sey ben pek anlamam da e471 e482 olunca neye bakmam gerek ne demek onlar :/ bide cevabimi alamadim waffle nerden aldin? Su bimde waffle diye satilan bisey var o mu acaba?

Bimden hic alisveris yapmadim bilmiyorum ordakinde varmi ama uretim yerine bakabilirsin Turkiye ise sorun yok bence.
E471 hem hayvandan hemde bitkiden uretilebilir. Ve maliyeti ucuz oldugu icin avrupada cogunlukla domuzdan yapiliyo. Bitkisel olanlarda vejeteryan diye belirtiliyo.
Turkiye disinda uretimi yapilmis seyler bence biraz tehlikeli gibi.
Satici bana israrla yok kontrol ediliyo yok ulkeye ozel uretim yapiliyo dedi ama yinede alamadim cipsi:))

Oyle, yanlis anlama adamlar buyuk firmalar benim bahsettigm dimes in kamyonuydu iyle gelen curukleri alan hani illa denetleniyordurda adamlar isin devi bi sekilde hallediorlardir. Gida isi hic basite alinmayacak kadar rezalet

canım zaten haklısın derken mübalağa yapmadım, doğru söylüyon çok haklısın demek istedim.
gıda çok önemli, insan yediğinden ibarettir derler.. özelliklede türkiyede çoğu firmada hijyen diye bişey yok, neyse allahtan bu sene yurt dışına gitmeyi bekliyorum oralar daha iyidir inşallah.

benım bır tanııdgım da tursu fabrıkasında calısıyordu...agzına asla hazır tursu koymaz...tıksınmıs....yazmayayım sımdı sıze anlattıklarını..bızde hazır tursu yemıyoruz ...
o yuzden ınanırım dogrudur...

aynen doğru canım ben de asla kayısı suyu içmem annem nevşehirli ondan bilyorum çürük ve kurtluları meyve suyuna veriyodu herkes ucuz alıyolardı.. seftali içerim içmek zorunda kalırsam en azından kurtlanmıyo vişne ve kayısı kadar..

istedikleri kadar denetlesinler minareyi çalan kılıfını hazırlar diye çok güzel bir laf var. bende kimya mühendisiyim derslerde hocalar peynirlerdeki sulardaki hileleri anlatırlar. hatta ihaleyi kazanan bir su firması daha sonra yakalanmış ama ört pas edilmiş yani alanında dev fabrikalardan bahsedip sonra bunlar denetleniyor fabrikalar bal dök yala demek pek gerçekçi değil. kalkıp sakıpağa fabrikasını kapatamazsın temiz değil diye ama çalışanlar gerçekten halini görüyor. bu bir örnek sadece pistir değildir bilemem, görmedim.
stajdayken genel müdür gelicek dendiğinde 1 saat içinde oluşan değişimi görünce denetlemek için geldiklerinde nasıl evrim geçirebileceklerini tahmin ediyorum. denetim de çürükler çarıklar ayrılır, siz gidersiniz geri gelir hoop içine katılır. benim staj yaptığım bir kimya fabrikasıydı alanında türkiyede pazar lideri hatta! beğenilmeyip gelen mallar iki katakulliyle diğer mala yediriliyo oldu bitti. bir sürü de belgesi var, çevre denetiminden kaliteden onlarca belge var çalışılan ortam iğrenç ötesi işçiler atıkları kendi elleriyle oralara gömdüklerini söylüyorlar. ben sadece şunu bilirim işçiyi dinlemek lazım ortamı da o biliyor hileleri de pislikleri de.

Back
X