• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tesettür giyim konusunda acemilik ?

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
kızlar merhaba insallah doğru yere konu açmışımdır..
nerden başlasam bilmiyorum ama arada kaldığım için yazıyorum fikir görüş öneri DESTEK hepsine ihtiyacım var..
gebelikte 31. haftamdayım.. ne zamandır tesettüre girme düşüncem vardı nihayet kararımı verdim zaten sade takılan tiplerdendim doğallığı her zaman daha sevmişimdir..
şimdi sorum şu nerden başlayayım neler alayım yani modaya göre değil de farza uygun hareket etmeyi düşünüyorum şal mı eşarp mı nasıl alacam nasıl bağlayacağım bilmiyorum..
birde hamilelikten sebep malum göbek var etek pantolon nasıl almam gerekir epeyde kilocuk aldım öncelikle tesettüre ilk girerken neler yaşadınız yani bana yardımcı olursanız sevinirim..
bir derdim var bölümüne açacaktım ama acımasız ve gereksiz yorum almaktan korktuğum için giyim tüyoları bölümünü görünce hah dedim tam benlik..
bana verebileceğiniz önerilerin hepsine açığım şimdiden teşekkür ederim kızlar :)

Hayırlı olsun Rabbim tesettürünüzü daim etsin inşallah :KK36:

Farza uygun olsun istiyorsanız dış kıyafet olarak pardesü yada ferace almanızı öneririm topuklara kadar :) çok fazla renkli şeylere kaçmayın. şal yada eşarp takmak size kalmış ama boyununuzu belli etmeyecek omuzlarınızı ve en azından gğsününüzün üstünü kapatacak şekilde bağlamanızı öneririm. bu arada tivil ipek eşarplar gayet kullanışlı çok fazla kaymıyor ve daha kolay şekil alıyor :) bağlama konusunda yakınlarınızdaki kişilerden destek alabilirsiniz.

iç kıyafet olarak giyebiliyorsanız etekle devam etmelisiniz ama pantolon giyicekseniz en azından diz altına uzatacak şekilde ve bol tunikleri tercih edebilirsiniz. çok şık elbiseler var bunların hepsi sizin tercihinize kalmış.

Ama doğum yapıp vücudunuz son biraz toparlanana kadar fazla bişey almayın bence bu süreci elbiseyle geçirebilirsiniz.

insan ilk baştan nasıl başlarsa öyle devam ediyor sizin adınıza çok sevindim umarım hakkıyla yapanlardan olursunuz.

Allah razı olsun cnm :) etekle rahat edemeyeceğim kanısındayım ama pantolon etek olup bollaşan pantolonlardan alayım diyorum.. iki dış pardesü alayım diyorum biri yürüyüşde giymek için daha spor kesim ama tabi bol... diğeri de misafirliğe giderken biraz daha klasik olsun istiyorum..
eşarptansa şal daha iyi sanki hani omuzları kapatabilirim boynum açılmaz ama onlarda da kumaş özellikleri varmış..
mesela yazın yakmaması için hangi tür kumaşlardan şal almam lazım ipek şal diyorlar yakar mı o ? yoksa o tivil dediginiz şeyden mi alayım ? kaymaması da önemli tabi.. onlar makinede yıkanıyor mu ?
bu arada çevremde kapalı bir tek arkadasım yok bi kurumda çalısıyordum arkadaslarım açıktı.. ailem de teyzemler kapalı uzaktalar..

Allah razı olsun cnm :) etekle rahat edemeyeceğim kanısındayım ama pantolon etek olup bollaşan pantolonlardan alayım diyorum.. iki dış pardesü alayım diyorum biri yürüyüşde giymek için daha spor kesim ama tabi bol... diğeri de misafirliğe giderken biraz daha klasik olsun istiyorum..
eşarptansa şal daha iyi sanki hani omuzları kapatabilirim boynum açılmaz ama onlarda da kumaş özellikleri varmış..
mesela yazın yakmaması için hangi tür kumaşlardan şal almam lazım ipek şal diyorlar yakar mı o ? yoksa o tivil dediginiz şeyden mi alayım ? kaymaması da önemli tabi.. onlar makinede yıkanıyor mu ?
bu arada çevremde kapalı bir tek arkadasım yok bi kurumda çalısıyordum arkadaslarım açıktı.. ailem de teyzemler kapalı uzaktalar..
bende pantolona alışık olduğum için eteğe dönemiyorum kolayca, pardesün uzun olacağı için pantolon çok sıkıntı olmaz ama evde daha dikkatli olman gerekir etek pantolon yada pantolon üzeri uzun tunikle halledersin.
İlk etapta dediğin gibi iki çeşit pardesüyle başlayabilirsin zamanla sende alıştıkça düzenini otrutursun
ben çok fazla şal kullanmıyorum açıkçası şal konusunda yeterli bilgi veremeyebilirim yaz için daha ince kumaşlar oluyo onları kullanabilirsin ipek şallarda güzel oluyor.

tivil dediğimde kumaşta ipek zaten tivil ipek diye geçiyor. eşarpların hiç birini makinede yıkamanı tavsiye etmem zaten yıkanmıyor da :) elde şampuanla fazla çitilemeden yıkayabilirsin üstelik öle çok sık sık yıkamana gerek yok :)

Son düzenleme:
anladım canım teşekkürler :) evet evde etek giyebilirim daha bol pantolon zaten yanımda kimse yok eşim ben bir de doğacak kuzucum var simdilik.. ama bi yere giderken yada evimde misafir ağırlarken önemli tabi olmazsa başlangıcta bi etek alırım duruma göre değerlendiririm.. hamilelikten sebep çok bişey almıcam idare edecek kadar olsa yeter simdilik..
sıcaklardan korkuyorum ama bu bir vesvese midir acaba :(

Vesvese canım bende yazın kapanmıştım :)
Allah hakkıyla yapmanızı ve hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin umarım ona güzel örnek olursunuz :)

Ben ilk kapandigimda dogru duzgun kiyafetim bile yoktu :)) Allahtan ablalarimin esarplari falan vardi da cesaret etmistim. Ben su an şal takiyorum yazin daha serin oluyor cunku. Kisin da bazen esarp takiyorum. Eger imkaniniz varsa 2 tane ferace muhakkak dolabinizda olsun. Biri günlük icin digeri de abaya tarzinda. Düğün davet vs icin. Zaten feracenin icine günlük olarak pantolon tshirt giyebilirisniz. Bi misafirlige gideceginiz zaman da etek gomlek giyersiniz icine.
Abayanin ici icin de siyah ve laciver iki tane boydan elbise alin. Inanin cok guzel oluyor ♡

Rabbim inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder :) bende evlendim ve ertesi günü kapandım ama ben evlenmeden önce eşimle beraber alışverişe çıkıp kapandıktan sonra giyeceğim kıyafetleri eşarpları şalları herşeyi kısacası eşime aldırmıştım :) ve hepsini o hevesle marka almıştık . Ama şimdi doğum yaptım ne hamileliğim de ne de şimdi o kıyafetlerimin içine giremiyorum ;(:(;(:( çok sıkıntılı bir Zaman'da kapanmaya karar vermişsin hamileliğin ilerleyen safhalarında olduğun İÇİN yani . Şuan alabileceğin uzun boydan hamilelik olabilir uzun tunik altına hamile pantolonları olabilir ama tavsiyem çok bişey alma. doğumdan sonraki kilona göre düzersin dolabını yavaş yavaş kilo verirsin çünkü

Back
X