Tesettürlü Hanımlar Buraya!Lütfen Okur musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

fatma3410

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
487
88
118
İstanbul
Arkadaşlar önce bu konumu nereye açacağımı bilmediğimden buraya açtım.Tesettürlü yada tesettüre girecek olan arkadaşlarıma soracagım bişeyler alacağım fikirler var şuan..Ben ara ara bunu nekadar çok istesemde hep tereddütte kaldım.Ben açığım yani kapalı değilim,annem kapalı,Allaha şükür dini vecıbelerımı elımden geldıgınce yapıyorm vede ben kapanmayı cok ıstıyorum.Amruma kapanıpta ilerde tekrar açılmaktan korkuyorum vede açılıncada ne kadar çok günah oldugunuda biliyrum.Allaha hep kucuklugumden beri dua ederım annemde adaer hep ben ve kardeşlerım ıcın kapanma hıssı ver .Annem bızı dinen çok iyi yetiştirdi Allaha şükür,bende yatkınım ama hıc baskı yapmadı uzerımızde aman kapan başını ört diye hep modern yetiştim ama açık hiç gıyınmem sınırlıyım.Yanı ben kapanmak ıstıyorum arkadaşlar.Annemınde çok hoşuna gidiyor.Hayatıma böyle devam etmek ıstıyorum.Bırde bugune kadar çalısma hayatında kapalı oldugumıcın iş bulamamaktanda korktum.Bana bıraz cesaret ..Yenı kapanan arkadaşlarım oldumu aranızda..:66::65::61:

açılıp kapananlar bence ya erkek arkadaşı istemiştir yada değişiklik olsun diye istemiştir
eğerki gerçekten allah için dinimiz için biri kapanıyorsa asla ve asla açılmaz
eğrki kapanırsan ve allah için gerçekten bunu istiyorsan açılma isteğin gelmez alışrısın
bende kapalıyım yazın öğle sıcağında bile bunlamıyorum
hatta bir gün yola gidiyorum iki tane bayan vardı arakamda açıklardı diyolarki ay çok bunaldım şu kapalılar nasıl dayanıyor ben bu halimle nerdeyse bayılcam inanın oan ben o sıcaktan hiç bunalmiyordum bile
eğer kapanırsanda açılma hisi gelirse içine kuran oku sohbetler dinle

canım konunu yanlış yere açmışsın, büyük ihtimal taşırlar
Ben de önceden açıktım, ailem kapalıydı ve üzerimde asla baskı uygulamadılar
Ben sürekli içten içe bunu istiyodum
En sonunda bir birikim patlaması yaşadım ve kapandım
Yaklaşık 6 yıl oldu bi kere bile açılmayı düşünmedim
Örtümü hep gururla ve büyük zevkle taşıdım
Sen de kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman kapan inş.
Hakkında hayırlısı olsun

açılıp kapananlar bence ya erkek arkadaşı istemiştir yada değişiklik olsun diye istemiştir
eğerki gerçekten allah için dinimiz için biri kapanıyorsa asla ve asla açılmaz
eğrki kapanırsan ve allah için gerçekten bunu istiyorsan açılma isteğin gelmez alışrısın
bende kapalıyım yazın öğle sıcağında bile bunlamıyorum
hatta bir gün yola gidiyorum iki tane bayan vardı arakamda açıklardı diyolarki ay çok bunaldım şu kapalılar nasıl dayanıyor ben bu halimle nerdeyse bayılcam inanın oan ben o sıcaktan hiç bunalmiyordum bile
eğer kapanırsanda açılma hisi gelirse içine kuran oku sohbetler dinle

katılıyorum sana mihri85,dını yaşayarak kapandıgında hiç hissetmıycez,Rabbım o murada erdırsın benı,dahada şevklenıyor:38: ınsan sohbetler e katılım da cok hosuma gıdıyor:40:siz katılıyormusunuz.Kuran okuyorum bolbol.iş ararkende tesetturlu isteyenler varmı acaba.ama ben bunu Allahım ıcın yapıyorum.

canım konunu yanlış yere açmışsın, büyük ihtimal taşırlar
Ben de önceden açıktım, ailem kapalıydı ve üzerimde asla baskı uygulamadılar
Ben sürekli içten içe bunu istiyodum
En sonunda bir birikim patlaması yaşadım ve kapandım
Yaklaşık 6 yıl oldu bi kere bile açılmayı düşünmedim
Örtümü hep gururla ve büyük zevkle taşıdım
Sen de kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman kapan inş.
Hakkında hayırlısı olsun
Nemutlu,ocwmays, benıde oyle erıstırsın Allah..çalısıyormusun evlımısın.meslegın varmıydı..Hakkımızda hayırlısı olsun...

aranızda yeniyim ama yazmak istedim bem lise 2den beri kapalıyım yaklasık 6 senedir basta bende çok düsündüm ama Allah içine sevgisini veriyo liseyide üniversiteyide bu şekilde okudum iş bulcam şimdi nasipse.hem artık bir sürü yerde tesettürlü çalışılıyo eskisi gibide degil.Rabbim hakkında hayırlısını versin inş.

Nemutlu,ocwmays, benıde oyle erıstırsın Allah..çalısıyormusun evlımısın.meslegın varmıydı..Hakkımızda hayırlısı olsun...

amin canım
Artık iş bulmaköyle sandığın gibi zor değil
Bazı firmalar özellikle örtülü istiyorlar
Hem rızk konusunu bu kadar düşünmene gerek yok
Nasibinde neresi varsa ordan rızkın geliyo merak etme :34:

aranızda yeniyim ama yazmak istedim bem lise 2den beri kapalıyım yaklasık 6 senedir basta bende çok düsündüm ama Allah içine sevgisini veriyo liseyide üniversiteyide bu şekilde okudum iş bulcam şimdi nasipse.hem artık bir sürü yerde tesettürlü çalışılıyo eskisi gibide degil.Rabbim hakkında hayırlısını versin inş.

Degılmı ewrenibızde azlnce annemle bunun tartışmasını yapıyorduk aramızda heryerde tesetturlu varmı dıyeigercekten eskısı gıbı degıl heryerde oluyor,bıde ınsaların hoşuna gidiyor bu.Amın Rabım hayırlısını versın.Senın bolum ne ne bıtırdın unıversıtede?

Cnm.bu gerçekten senin kararınsa ve kapanma nedenlerinide biliyorsan ileride pişmanlık duyacağını zannetmiyorum.birinde iş bulamazsan diğerine gidersin kesinlikle yanında tesettürlü bir bayanı çalıştırmak istemeyen olduğu gibi tesettürlü çalışma olanağıda oldukça fazladır.Allah bir yerden rızkını mutlaka verir sen sabret yeterki.ben ilk kapandığımda sanki herkes bana bakıp beni konuşuyormuş gibime gelirdi.aslında bu benim için önemli değildi çünkü ben Allah rızası için kapanmayı tercih etmişdim.kapanınca zaten refleks olarak bir yerinin görünmemesine çok dikkat ediyorsun...
Bu huzuru yaşaman dileğiyle...

Cnm.bu gerçekten senin kararınsa ve kapanma nedenlerinide biliyorsan ileride pişmanlık duyacağını zannetmiyorum.birinde iş bulamazsan diğerine gidersin kesinlikle yanında tesettürlü bir bayanı çalıştırmak istemeyen olduğu gibi tesettürlü çalışma olanağıda oldukça fazladır.Allah bir yerden rızkını mutlaka verir sen sabret yeterki.ben ilk kapandığımda sanki herkes bana bakıp beni konuşuyormuş gibime gelirdi.aslında bu benim için önemli değildi çünkü ben Allah rızası için kapanmayı tercih etmişdim.kapanınca zaten refleks olarak bir yerinin görünmemesine çok dikkat ediyorsun...
Bu huzuru yaşaman dileğiyle...
Öyle üzüntüler acılar yaşadımki,hiçbişey dor ldurmuyor kalbınızdekı acıyı yalnızlıgı,lıgım ıcın..manevi yönden boşluktaydım hep ınsan öylekolay boşluyorkıherşeyi.. bunu artık yapmam gerekıyor önce Allah ve kendı ıyılıgım ıcın..

Canim 12 yasimda kapandim ve hic acilma gibi dusuncem bile olmadi.. hem yazin bunalirim diye falan hic korkma, aciklar kapalilardan daha cok bunaliyolar. Rabbim oyle bi serinlik veriyorki hic kafani yorma. Tabiki basta cok zorlanacaksin ama hepimiz bu yollardan gectik ve cok sukur yikilmadik ayaktayiz :72::nazar: Hersey gonlunce olsunn

Canim 12 yasimda kapandim ve hic acilma gibi dusuncem bile olmadi.. hem yazin bunalirim diye falan hic korkma, aciklar kapalilardan daha cok bunaliyolar. Rabbim oyle bi serinlik veriyorki hic kafani yorma. Tabiki basta cok zorlanacaksin ama hepimiz bu yollardan gectik ve cok sukur yikilmadik ayaktayiz :72::nazar: Hersey gonlunce olsunn

sağol cankikız,tşk ederim,yazdıklarınız için,

Öyle üzüntüler acılar yaşadımki,hiçbişey dor ldurmuyor kalbınızdekı acıyı yalnızlıgı,lıgım ıcın..manevi yönden boşluktaydım hep ınsan öylekolay boşluyorkıherşeyi.. bunu artık yapmam gerekıyor önce Allah ve kendı ıyılıgım ıcın..

canım benim, sen Allah'a güven, ona sığın
O sana yepyeni kapılar açıp kalbini ferahlatacak emin ol
Yeter ki yardımını O'ndan iste, sadece O'ndan
Gerisi gelir zaten
ve sakın ama sakın neden örtündüğünü bilmeden, Allah'ın bunu bize neden emrettiğini bilmeden kapanma canım
Önce oku, öğren, sindir, ardından karar ver inşaAllah
Herşey için hayırlısını versin rabbim sana...

canım benimmm
bende açıktım hemde ne açık ama namazımı felan hiç aksatmazdım ama hep içimde bi boşluk vardı tesettürü istiyordum ama korkuyordum ya açlırsam ya yapamazsam ama 2 sene önce kapandım herkes şok oldu baştan çok zorlandım kıyafet konusunda etrafla felan özellikle nefsimmle ama şuanda çok mutluyu keşke daha önce yapsaydım diorum tabi benim bi avantajımda kapandıktan 2 ay sonra umreye gittim orda zatn tamamen oturdu eğer durumun imkanın varsa umreye git derim zaten orası bambaşka biyer bu duygularından ve korkularındanda arınmış olursun :):61:

Ben de başörtü kullanıyorum.
Başını örtüp açılınca günahmış diye düşünmeyin;neyaparsak o kardır anlaşında olmamız lazım.Kendinize güvensizlik yaşamayın;ilk etapta zor gelecektir;sonra ise ayrılmaz bir parçanız olduğunu hissedeceksiniz..
Dua ile..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X