tesol sertifikası alıp mutlu olan var mı

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
arkadaslar ben ıngılızce ogretmenı olmak ısterdım ama nasıp olmadı
bu sertıfıkayı almak ıstıyorum ama korkuyorum bosa gıder mı dıye 1300 lıra dedıler
ıs bulabılır mıyım
bulsam kac para alırım buna deger mı
ozel yerlerde gecerlı olacaken kolej gıbı yerlerı ısıtoryum calısma sartları nasıldır sadece 1 gun tatıl hafta sonları full alısmamı ustune bırde az para mı
bılemıyorum ankaradakı bı arkadastan duydu tesol alanlar var kolejde calısıp ayda 2500lıra alıyorlar tecrucelıler 300o lıra dedı
alanlar yazabılır mı
daha once bu konuda konu acılmıs ama eskı
bılenler varsa yazsın lutfen

Benim arkadaş un sertikasi var.2000 TL te caliyor kolejde. Ama istisna midir bilemem

O ne ilk defa duydum. Kolejde sertifikayla öğretmen mi olyormuş ? Gerçekten ben de merak ettim.

arkadaslar ben ıngılızce ogretmenı olmak ısterdım ama nasıp olmadı
bu sertıfıkayı almak ıstıyorum ama korkuyorum bosa gıder mı dıye 1300 lıra dedıler
ıs bulabılır mıyım
bulsam kac para alırım buna deger mı
ozel yerlerde gecerlı olacaken kolej gıbı yerlerı ısıtoryum calısma sartları nasıldır sadece 1 gun tatıl hafta sonları full alısmamı ustune bırde az para mı
bılemıyorum ankaradakı bı arkadastan duydu tesol alanlar var kolejde calısıp ayda 2500lıra alıyorlar tecrucelıler 300o lıra dedı
alanlar yazabılır mı
daha once bu konuda konu acılmıs ama eskı
bılenler varsa yazsın lutfen
İngilizce öğretmenliğini okumadan sertifikayla öğretmen mi olunuyor ilk defa duydum,ne oluyor bu belge tam olarak.

İnşaat tenikeri sinif öğretmenliği yapıyor bir sertifikayla özel yerlerde calismaniz normal.
Ankarada bi lisede bizim eski sekreter halk eğitimden aldiği sertifikayla öğretmenlik yapıyor.

iş bulabılır mıyım bulsam ıyı para alır myım
calısma sartları nasıl olurbılemıyorum 2000 alsam yeter ama garantı olurmu bılemedımm

kolejde 1200 1500 liraya başlarsınız. ayrıca kolejler böyle sertifikaları kabul etmez pedagojik formasyon isterler ya da eğitim fakültesi mezunu olmanızı beklerler. amerikan kültür gibi bi yerde çalışabilirsiniz ingilzce kursları falan. onda da geçen sene yeni başlayan arkadaşım 400tl alıyordu.

2500 lira veren kolejler, kurumsallaşmış herkesin bildiği kolejlerdir. onlar da hem tecrübe hem de eğitim fakültesi mezunu olmanızı isterler.

sorması ayıp yaşınız kaç?
ben universitedeyken yan komsum 36 yaşında bir bayandı, eşinden boşanmış.başına gelenleri okumamış olmasına bağladığından sınava girmiş, ingilizce öğretmenliğini kazanmış.Bölüm birincisiydi.

kolejde 1200 1500 liraya başlarsınız. ayrıca kolejler böyle sertifikaları kabul etmez pedagojik formasyon isterler ya da eğitim fakültesi mezunu olmanızı beklerler. amerikan kültür gibi bi yerde çalışabilirsiniz ingilzce kursları falan. onda da geçen sene yeni başlayan arkadaşım 400tl alıyordu.

2500 lira veren kolejler, kurumsallaşmış herkesin bildiği kolejlerdir. onlar da hem tecrübe hem de eğitim fakültesi mezunu olmanızı isterler.

Neee 400 tl'mi. Asgari ücret bile değil.

sorması ayıp yaşınız kaç?
ben universitedeyken yan komsum 36 yaşında bir bayandı, eşinden boşanmış.başına gelenleri okumamış olmasına bağladığından sınava girmiş, ingilizce öğretmenliğini kazanmış.Bölüm birincisiydi.
28 ama benım bunları yapacak halım kalmadı artık bı an once bısey olmalıyım gucum yok o kadar