Test günü gelmeden adet olan var mı?...

petek_unal

mucizem Allah'a emanet...
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2011
265
2
68
Ankara
Merhaba kızlar ikinci tüp bebek denemem pazar günü(transferin 5.gününde) adet görmemle birlikte son buldu.İlk denememde de test günüm gelmeden adet olmuştum.İnanın negatif sonuçlanmasından çok yarıda kalmasına üzülüyorum.Nedeniyle ilgili doktorum verdiği cevap beni tatmin etmedi, bölünmeye devam etmeyen embiryolar vücut tarafından dışarı atılmaya çalışırlarmış... Kafama takılan verilen onca ilaç yumurtaları ve rahmi baskılayıp adet olmayı önlemek için değil mi? Burda okuduğum negetif sonuç alan hemen hemen herkes ilaçları bıraktıktan birkaç gün sonra adet görmüşler. Bu sadece benim başıma mı geldi, yoksa olabilir birşey mi merak ediyorum. Bu durumla karşılaşan arkadaşlar yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sevgiler...

Basit bir hesap yaparsak 12. gün çatlatma iğnesi olsanız 2 gün sonra OPU + 3.gün embriyosu transfer edilse + 5 gün = 22 gün eder ki, siz herhalde 22 günde bir regl olmuyorsunuz. (5. gün emb ise + 2 deyin eder 24)
Kanama olmaması lazım, progestan alsanızda almasanızda regl gününden önce kanama olmaz. Ki progestan alıyorsanız, aldığınız sürece (eğer dozu yeterli ise) regl olmazsınız. Sizinki regl kanaması değil, bildiğiniz kanama ve bu kanamanın nedenini ancak dr.lar bilebilir. Bir kez daha konuşup doğru bilgi alın derim

Son düzenleme:

Cevap için teşekkür ederim.İkinci denememi dondurulmuşlarla yaptım adetimin 19. günü transfer edildi,5 gün sonra yani adetimin 24. gününde adet gördüm. Ben de bir tuaflık olduğunun farkındayım,çünkü normalde bile 28 günde bir çok düzenli adet olurum. Progestan da kullanıyordum hem de baya yüksek dozda. Bu arada kanamam çok sancılı ve pıhtılı ve gün geçtikçe çoğalıyor. Adet kanaması gibi yani.

Bende test günüm gelmeden adet olmuştum ama ben 10.gün adet oldum normalde de bir, iki gün önce adet olabiliyordum. Ama 5.gün olman ilginç normal adet kanamasından 1 hafta önce kanaman gelmiş oluyor .

Bende test günüm gelmeden adet olmuştum ama ben 10.gün adet oldum normalde de bir, iki gün önce adet olabiliyordum. Ama 5.gün olman ilginç normal adet kanamasından 1 hafta önce kanaman gelmiş oluyor .

Evet bence de çok erken oldu, ama doktor çok normal karşıladığı için ben güvensizliğe kapıldım...

Yok mu kızlar benim yaşadıklarımı yaşayan,çok şaşkınım yardımcı olun...

benim 3.tup bebek denemem bu yumurta toplama isleminden sonra karnimda acayip agri oldu ve az bir kanama oldu 1-2 gun
biz 2 embriyo koyulmasini istedik ama kan degerlerin dusuk 1 tane koyucaz dediler tamam dedik koydular 10 gun sonrasina
test yapilcak dendi ama 1 hafta sonra benden once kahverengi sonra pembe en sonundada normal adetim geldi zaten karnimda
kramp ve agri vardi bence koymayip bekleseler daha iyi olurdu suan dinlenme suresindeyim kontrollere gidicem yine ve diger dondurulanlari ne zaman koyacaklari belli olacak insallah bu sefer tutar....

Seninle yaşadıklarımız çık benziyor canım.Benimde transferden önce biraz kanamam oldu, hatta transferi iptal edecektik sonra kesilince birşey olmaz deyip doktor transferimi yaptı. Keşke iptal olsaydı, bu kadar yıkılmazdım... Neyse herşey nasip ama ben bu durumun nedenini anlayana kadar araştırıcam.Senin doktor ne dedi, neden olmuş. Verilen ilaçlarla adet olmamamız gerekiyor...

Kızlar eşimle yumurtlama günleri çalıştık adetime sekiz gün kala adet oldum bu durumu yaşayan varmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…