Aytun Bey Merhabalar,
Eşimle 8 aydan beri bebek bekliyoruz bende adet düzensizliği (peryod 38)olduğu için hep sorunun benden kaynaklandığını düşündük, ben sürekli doktora gittim testler ulrasyon derken doktor sorun olmadığını söyledi ama en son geçen hafta adet düzensizliğimden dolayı yumurtlama takibi yapalım dedi bana klomen verdi daha sonra ki 2 gün içinde eşimde sperm testi yaptırdı azosperm çıktı, geçen sene eşime varikosel teşhisi konmuştu doktoru çok ilerlememiş isterseniz bebek istemeye başlayınca 1 yıl içinde olmazsa gelin detaylı kontrol edelim demişti. bende klomeni başladığım için bırakmadım bugun bitti cuma günü yumurta kontrolüne gideceğim. sizce bir sonraki adımımız ne olmalı , ne önerirsiniz?
ben ilacı kullanmışken yumurtlamamı kontrol ettirmeyi bu durumda bende yumurta olduğundan emin olmak istiyorum,
eşim için de haftaya tekrar başka bir yerde sperm testi yaptırmayı düşünüyoruz. nereyi önerirsiniz ?
varikosel sağda 1 solda 3 çıktı , öncelikle varikosel ameliyatını önerir misiniz? bu bizim için bir umut olabilir mi?
eşimin hormon testi sonuçları aşağıdadır;
fsh=6.77,
lh=2,2,
testesteron=3.2
prolaktin=4,05
bunun üzerine görüştüğü doktor bey kromozom testi istemedi sorun olsaydı hormonlarda dengesizlik olurdu demiş, siz bu konuda ne önerirsiniz?