Test sonuçlarıma göre hamile kalma şansım nedir ?

nesirmak

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
48
0
611
İstanbul
merhaba hocam,

biz 5 yıllık evliyiz ben 26,eşim 34 yaşında ve 3 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyoruz.2 ay klomen tedavisi ve birde aşılama yaptırdık ve olumsuz sonuç aldık.

eşimin sperm sonuçları;

volüm:2.2
likefiye süresi:30 dk
vizkozite:normal
reaksiyon (ph):7,9
lökosit:260.000
raundcell ml'de:100.000
sperm sayısı:38.000.000
toplam sperm sayısı:83.600.000
hızlı ileri hareketli:%56
yavaş ileri hareketli:%4
yerinde hareketli:%10
hareketsiz:%30
kruger'e göre morfoloji normal %7,anormal %93
who'ya göre normal %63,anormal %37

ve sağ testis boyutları 30x19x15 mm,sol testis boyutları 33x25x24 mm doppler sonucu. (bu testis boyutlarıyla kısırlığın bi ilgisi varmı?)

benim hormon testlerim normal,adetlerim çok düzenli,rahim filmi sonucundada
sol tuba ostiumunda hafif düzeyde darlık var,ancak kontrast geçişinde problem yok,sağ tuba normal.

sebebin bulunması için başka yapılması gereken test var mı?bundan sonra ne yapmalıyım?bu değerlere göre normal yoldan hamile kalma şansım nedir?sorunumuz morfolojimidir?

cevaplarsanız çok sevinirim hocam,şimdiden teşekkür ediyorum.

merhaba hocam,

biz 5 yıllık evliyiz ben 26,eşim 34 yaşında ve 3 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyoruz.2 ay klomen tedavisi ve birde aşılama yaptırdık ve olumsuz sonuç aldık.

eşimin sperm sonuçları;

volüm:2.2
likefiye süresi:30 dk
vizkozite:normal
reaksiyon (ph):7,9
lökosit:260.000
raundcell ml'de:100.000
sperm sayısı:38.000.000
toplam sperm sayısı:83.600.000
hızlı ileri hareketli:%56
yavaş ileri hareketli:%4
yerinde hareketli:%10
hareketsiz:%30
kruger'e göre morfoloji normal %7,anormal %93
who'ya göre normal %63,anormal %37

ve sağ testis boyutları 30x19x15 mm,sol testis boyutları 33x25x24 mm doppler sonucu. (bu testis boyutlarıyla kısırlığın bi ilgisi varmı?)

benim hormon testlerim normal,adetlerim çok düzenli,rahim filmi sonucundada
sol tuba ostiumunda hafif düzeyde darlık var,ancak kontrast geçişinde problem yok,sağ tuba normal.

sebebin bulunması için başka yapılması gereken test var mı?bundan sonra ne yapmalıyım?bu değerlere göre normal yoldan hamile kalma şansım nedir?sorunumuz morfolojimidir?

cevaplarsanız çok sevinirim hocam,şimdiden teşekkür ediyorum.

Eşinizin de sizin de sonuçlarınızda bir problem yok. Takip ettiğim infertilite hastalarının %20 sinde bir sebebp bulunmamaktadır. Yeterli süre denemişlerse aşılama ile tedaviye başlıyorum. En kısa sürede bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

yardımınız için teşekkür ederim hocam,bu kadar kısa sürede yanıt beklemiyordum,tekrar sağolun.aşılama işlemini temmuz ayında yaptırmıştık,sizce aradan ne kadar süre geçtikten sonra 2.yi denemeliyiz,birde biz tüp bebek merkezi olmayan bir hastanede yaptırdık,tüp bebek merkezinde başarı oranı daha mı yüksek olurdu?

yardımınız için teşekkür ederim hocam,bu kadar kısa sürede yanıt beklemiyordum,tekrar sağolun.aşılama işlemini temmuz ayında yaptırmıştık,sizce aradan ne kadar süre geçtikten sonra 2.yi denemeliyiz,birde biz tüp bebek merkezi olmayan bir hastanede yaptırdık,tüp bebek merkezinde başarı oranı daha mı yüksek olurdu?

Yeni kanuna göre üremeye yardımcı yöntem sertifikası sahibi olan doktorlar bu takipleri yapabilmektedir. Aşılama hastalarında ara vermeden tedavi (tek yumurta geliştirilmek zorunda olduğu için) yapılabilir...

Back
X