Test ve gyno ferro sanol hakkındaki endişelerim:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi cursedxangelx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

cursedxangelx

Ziyaretçi
Merhaba kızlar ben 13 hafta 1 günlük hamileyim fakat bazı konularda sizlere sormak istediğim şeyler var...Benim şuan durumum müsait olmadığı için bebeğime ikili tarama testi yaptıramıyorum malesef ama doktor ense kalınlıgının gayet normal oldugunu söylemişti bana hatta şöyle yazıo NT:1.63mm acaba diyorum bu testi yaptırmayıp 3 lü tarama testinimi yaptırsam aklım çok karıştı hem ozaman eşimde iş bulmuş olur şuan işen çıktı:(

Birde sormak istediğm bir konu daha var doktor bana elevit ve gyne ferro sanol diye kan hapı verdi ama migdemi resmen mahvediyor içtigim zaman ve acayip halsiz oluyorum,canım yemek yemek istemiyor, karnım adet sancısı gibi yanıyor acaba bunun yerine alternatif bişi kullanan varmı yada iki güne bir mi kullansam ne yapsam şaşırdım kaldım
CADIARZU

canım benim doktorum istersen 2liyi yaptırmayalım 3lü yaptırırız dedi ben yok yaptıralım dedim. bi problem çıkmadı. 3lüye gerek yok dedi. bence doktoruna sor. sadece 3lü yaptırsam de. öle yaptıranlarda oluyo. mesela ben 2li yaptırdım her şey normal çıktı. 3lü yaptırmıcam . gyneferro bende kullanıyorum ama benimki folik asit ve demir karışımı. ama sadcee kabızlık yapıyo tuvaletinin rengini değiştiriyo. ama normalmiş. ama seninkini bilmiyorum. doktoruna sor bence canım. bir de sanırım ocak annesi olucaksın gel biz de ocak anneleri topiğindeyiz.orda daha çok şey paylaşırız.

tamam tatlım bana link verebilirmisnin çok saol:))

canım ben gyno ferro kullanıyorum söylediğin etkileri bende göstermiyo. sende elevitle birlikte kullandığın için böyle etki göstermiş olabilir.
bundan önceki doktorum bana megadayn önermişti ama tadı berbattı kafamçokkarıştı

bende ferrum kullanıyordum aynı ilacın muadili midemi mahvetti doktorum demir kullanmamı söyledi bende artık kullamıyorum besinlerden ihtiyacımı gidermeye çalısıyorum geçmiş olsun

Merhaba kızlar ben 13 hafta 1 günlük hamileyim fakat bazı konularda sizlere sormak istediğim şeyler var...Benim şuan durumum müsait olmadığı için bebeğime ikili tarama testi yaptıramıyorum malesef ama doktor ense kalınlıgının gayet normal oldugunu söylemişti bana hatta şöyle yazıo NT:1.63mm acaba diyorum bu testi yaptırmayıp 3 lü tarama testinimi yaptırsam aklım çok karıştı hem ozaman eşimde iş bulmuş olur şuan işen çıktı:(

Birde sormak istediğm bir konu daha var doktor bana elevit ve gyne ferro sanol diye kan hapı verdi ama migdemi resmen mahvediyor içtigim zaman ve acayip halsiz oluyorum,canım yemek yemek istemiyor, karnım adet sancısı gibi yanıyor acaba bunun yerine alternatif bişi kullanan varmı yada iki güne bir mi kullansam ne yapsam şaşırdım kaldım
CADIARZU

GYNO FERRO SANOL,Dünya Sağlık Örgütünün gebeler için önerdiği tek ilaçtır.Bebeğin gelişimi ve annenin sağlıklı bir hamilelik geçirmesi açısından son derece önemlidir.Demir irritan bir madde olduğu için,bazı bünyelerde hassasiyete yol açabilir.Ama elevitle kullanmamanız gerekir.Çünkü elevitin içinde 800 mcg folik asit vardır.Dünya Sağlık Örgütü gebelere günlük 500 mcg folik asit alımını önermektedir.Bu miktar da GYNO FERRO SANOLDA olan miktardır.İkisi biraraya gelince aşırı sıkıntı yapabilmektedir.Bu nedenle gebelik süresince günde tek doz folik asit kullanımı yeterli olmaktadır.Gyno Ferro sanolü gece uyumadan önce almanız yan etkilerini minumuma indirecektir.Hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum.

Ben megadyn ve ferro sanol kullanıyorum, demir hapını sabah erken saatte aç karnına alıyorum yaklaşık bir saat sonra kahvaltı yapıyorum şu ana kadar bahsettiğiniz yan etkileri görmedim , tam tersine başladığım günden beri iştahım daha fazla arttı benim ..

ben de her iki ilacı alıyorum ama demir ilacını sabah aç karnına eleviti öğlen tok karnına akşam yemeğinden sonra da magnezyumu alıyorum bi sıkıntım olmadı şükür ama demir ilacı büyük idrarın rengini koyulaştırıyor ve sanırım biraz da kabızlık yapıyor inşaallah başka bir sorun yaratmaz bence doktorunu telefonla ara sor en azından ne zaman kullanman gerektiğini söyler benm dr ikisini arka arkaya kullanma demişti arasında zaman olmalıymış

Ben de dem,ir hapı ve elevit kullanıyorum... Demir hapına 20 gün önce başladım
tek sorunu acayip iştah açtı hep açım yemekten sonra bile aç hissediyorum
kendimi..
Mazallah toparlak bir hamiş olup çıkacağımyerimsenibenyerimseniben

al benden de o kadar....o hapı içene dek bir kilo almış olmakla övünen ben şu anda 6 kilo almış bulunuyorum sürekli tıkınıyorum ya...

Gyno-Ferro Sanol Kapsül
Adeka Ferro glisin sülfat567.7 mg, folik asit 0.5 mg, B12 vitamini 2.5 µg Ambalaj: 30 kapsül.

Endikasyonları.:
Özellikle gebelik ve laktasyon dönemindeki demir, folik asit ve B12 vitamini desteği olmak üzere değişik kökenli tüm demir eksiklikleri ile demir eksikliği anemisinin tedavisi ve profilaksisinde endikedir.

Kontr.E.:
Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı duyarlığı bilinenlerde kontrendikedir. Hemokromatozlarda,kronik hemolizler, sideroakrestik anemiler, kurşun anemileri, talasemilerde kullanımı kontrendikedir. Ağır karaciğer ve böbrek hastalıklarında kullanılmamalıdır. Bağırsak tümörü olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Yan Etkileri.:
İshal, kabızlık, mide yanması vekusma gibi gastrointestinal yakınmalar nadir olarak meydana gelebilir. Yüksek dozlarda kullanımda nadiren santral sinir sistemine ait bozukluklar meydana gelebilir. Çok nadir olarak allerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Tedavi süresince dışkı renginin koyulaşması önemli değildir.

Etkileşimi.:
Demirin bağırsak kanalından emilimi bazı bitkisel maddeler tarafından, örneğin fitin, oksalatlar ve fosfatlar ile kahve, çay, süt gibi içeceklerle engellenmektedir. Tetrasiklinle beraber verildiğinde her iki maddenin de rezorpsiyonu azalır. Kolestiramin ve antasitler(Ca+2, Mg+2, Al+3 tuzları) ile verildiğinde demir emilimi engellenir. Penisilamin ve oral altın bileşikleri demirle birlikte verildiğinde absorpsiyonlarında düşüş gözlenir.Bağırsak mukozasına olan irritan etkisi salisilatlar, fenilbutazon,oksifenbutazon alımı ile artar. Demir tedavisinde Benzidin testipozitif çıkabilir. Sitostatikler, sülfonamid, antiepileptikler ve barbitüratlar folik asit emilimini azaltabilir.

Doz Önerisi:
Yetişkinler ve 6 yaşından büyük çocuklarda günde 1kapsül çiğnenmeden bir bardak su ile alınır. Belirgin demir eksikliğinde yetişkin ve 15 yaşından büyüklerde veya 50 kgden fazla vücut ağırlığı olan gençlerde hekim önerisine göre doz günde 2-3 kapsüle çıkarılabilir.

bende sabah tok karna omega-3 balık hapı kullanıyorum aksam yemekten sonra magnezyum ve elevıt gece yatmadan once de ferra sanol kullanıyorum cok sukur yan etkısını gormedım hepsını bırden atmıyorum bellı aralıklarla atıyorum.

bende önce gyno ferro sanol kullanıyodum.şikayetim olmadı iştahımı açması dışında.acaip yemek yiyiyordum ve acaipte kilo aldım.ilk gittiğim doktor onu vermişti.bu doktorumda gyno ferro diye bi hap verdi.o iştahıma etki etmiyo.düzeldi.bide bu doktorum. vitamin yapmıştır bunu iştahını açıyodur o vitamini 2ün arayla al dedi.eleviti 2ünde bir alıyorum.doğuma kadar demir hapını kesmek yok dedi.hiç sevmiyorum o hapı ama mecburen içiyorum.

reflüm nedeniyle gyno ferro sanol ve diğer vitaminlerin hepsi midemi mahvetti.Bu nedenle sadece gıda yoluyla demir almaya çalışıyorum.Başka çarem kalmadı.... Yavrumda bende Allaha emanetiz... Rabbim hepimizi korusun........

Bende hapı 1 haftadır kullanıyorum. Gastritim ve reflüm olduğu için iyice alt üst etti beni. Zaten kabızlık şikayetim vardı daha da arttı kilitlenmiş durumdayım..!senağlama

ben de her iki ilacı alıyorum ama demir ilacını sabah aç karnına eleviti öğlen tok karnına akşam yemeğinden sonra da magnezyumu alıyorum bi sıkıntım olmadı şükür ama demir ilacı büyük idrarın rengini koyulaştırıyor ve sanırım biraz da kabızlık yapıyor inşaallah başka bir sorun yaratmaz bence doktorunu telefonla ara sor en azından ne zaman kullanman gerektiğini söyler benm dr ikisini arka arkaya kullanma demişti arasında zaman olmalıymış

merhabalar,ben de 9 haftalık hamileyim.dün doktorum folik asiti bırakmamamı,vitamin, kan hapı ve magnezyum a baslamamı söledi.acaba vitamin için erken mi?
henüz 3 ayımı doldurmadım:(

merhabalar,ben de 9 haftalık hamileyim.dün doktorum folik asiti bırakmamamı,vitamin, kan hapı ve magnezyum a baslamamı söledi.acaba vitamin için erken mi?
henüz 3 ayımı doldurmadım:(

Ben 8 aylik oldum hala folik asit iceren vitamin hapini kullaniyorum. Birak demesi cok garip.

ikili tarama testini yaptırmakta fayda var diye düsünüyorum cünkü ikili tarama testi üclüden daha degerli oldugunu söylemişti doktorum karar senin tabiki

Back
X