- 16 Mart 2020
- 1.235
- 2.195
- 53
- 31
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Çok teşekkür ederim :) bir iki gün daha bekleyip yaptırayım diyorumTest yaptırın şüpheyle yaşamayın . Negatif çıkarsa da tedbirlerinize devam edin inşallah yoktur geçmiş olsun
Bugün yaptırdınız çıkmadı diye hiç yakalanmayacaksınız anlamına gelmiyor. Gerçekten belirti varsa ya da pozitif olan biriyle temas ettiyseniz yaptırmanız daha mantıklı.Herkese merhaba
Malumunuz son 6 aydır herkesin gündemi korona. 60 kişilik bir firmada çalışıyorum ve son 2 hafta içerisinde 7 vaka oldu. Firma antikor testi için özel bir lâboratuvar ile anlaştı kan testi ile bakıldı. 50 kişi için yapılan testte yalnızca 1 kişi pozitif çıktı. Daha sonra 2 kişi belirti gösterdiğinden sürüntü testi yaptırdı ve pozitif çıktılar.
Cumartesi günü koşmak zorunda kaldım ve terli bir şekilde marketten aldığım buz gibi suyu içtim. Şimdi boğazımda yanma hissediyorum . Bu psikolojik mi, soguk sudan mı yoksa koronadan mı tedirginim. Hasta kisilerle temaslı değildim. Ellerimi çok sık yıkarım. Maskesiz asla odamdan çıkmam. Mesafeye de mümkün mertebe dikkat ediyorum.
Sadece boğazda yanma belirtisi ile sizce sürüntü testi yaptırmalı mıyım ? Ankarada yaşıyorum ve hastanelerde müthiş bir yığılma olduğunu duydum bu nedenle özel bir polikinlikte 250 tl karşılığında yaptırmayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim
Antikor testinde korona olup olmadığına bakılıyor. Yani bu hastalığı geçirmiş mi diye. Mantıklı olan antikor testi. Belki farkında olmadan korona olmuş olabilirizözeller korona testi yapıyor mu? bi ara sadece antikor testi yapıyolardı onlar da net bi sonuç değil deniyordu
ama şöyle bir şey okudum.antikor 2 aya kadar vücutta duruyormuş zaten yeniden yakalanıyor insanlar bu yüzden , olmuş bitirip negatife döndüysen de antikor duruyo vücutta , yani geçen ay olup anlamadan atlattıysam atlattım ben şu an korona mıyım karantinaya girmeli miyim soru bu aslında.neden antikor daha önemli olsun ki? bi de konuda yazdığı gibi mesela antikoru negatif çıkmış ama testi pozitif meğerse adam koronaymış yani antikora bakmak yine önemsiz olduAntikor testinde korona olup olmadığına bakılıyor. Yani bu hastalığı geçirmiş mi diye. Mantıklı olan antikor testi. Belki farkında olmadan korona olmuş olabiliriz
Fakat hastalığa yakalandıktan 1 hafta kadar süre geçmesi gerekiyormuş bunun için. Ben dün kaptıysam bugün antikor testinde çıkmıyormuşAntikor testinde korona olup olmadığına bakılıyor. Yani bu hastalığı geçirmiş mi diye. Mantıklı olan antikor testi. Belki farkında olmadan korona olmuş olabiliriz
virüsü kaptıktan sonra 15 gün içinde semptomlar görülmeye başlar. o kadar kısa sürede oluşmaz.Herkese merhaba
Malumunuz son 6 aydır herkesin gündemi korona. 60 kişilik bir firmada çalışıyorum ve son 2 hafta içerisinde 7 vaka oldu. Firma antikor testi için özel bir lâboratuvar ile anlaştı kan testi ile bakıldı. 50 kişi için yapılan testte yalnızca 1 kişi pozitif çıktı. Daha sonra 2 kişi belirti gösterdiğinden sürüntü testi yaptırdı ve pozitif çıktılar.
Cumartesi günü koşmak zorunda kaldım ve terli bir şekilde marketten aldığım buz gibi suyu içtim. Şimdi boğazımda yanma hissediyorum . Bu psikolojik mi, soguk sudan mı yoksa koronadan mı tedirginim. Hasta kisilerle temaslı değildim. Ellerimi çok sık yıkarım. Maskesiz asla odamdan çıkmam. Mesafeye de mümkün mertebe dikkat ediyorum.
Sadece boğazda yanma belirtisi ile sizce sürüntü testi yaptırmalı mıyım ? Ankarada yaşıyorum ve hastanelerde müthiş bir yığılma olduğunu duydum bu nedenle özel bir polikinlikte 250 tl karşılığında yaptırmayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim
Hastalığı geçirenlerin çok az bir kısmında antikor gelişiyor yani gidip kan verip geçirmiş olsanız bile antikor testiniz size garanti sonuç vermez.Antikor testinde korona olup olmadığına bakılıyor. Yani bu hastalığı geçirmiş mi diye. Mantıklı olan antikor testi. Belki farkında olmadan korona olmuş olabiliriz
ama şöyle bir şey okudum.antikor 2 aya kadar vücutta duruyormuş zaten yeniden yakalanıyor insanlar bu yüzden , olmuş bitirip negatife döndüysen de antikor duruyo vücutta , yani geçen ay olup anlamadan atlattıysam atlattım ben şu an korona mıyım karantinaya girmeli miyim soru bu aslında.neden antikor daha önemli olsun ki? bi de konuda yazdığı gibi mesela antikoru negatif çıkmış ama testi pozitif meğerse adam koronaymış yani antikora bakmak yine önemsiz oldu
Fakat hastalığa yakalandıktan 1 hafta kadar süre geçmesi gerekiyormuş bunun için. Ben dün kaptıysam bugün antikor testinde çıkmıyormuş
Bu bilgileri de öğrendiğim iyi oldu.Hastalığı geçirenlerin çok az bir kısmında antikor gelişiyor yani gidip kan verip geçirmiş olsanız bile antikor testiniz size garanti sonuç vermez.
Peki sizce sadece bu semptom ile test yaptırmalı mıyımHastalığı geçirenlerin çok az bir kısmında antikor gelişiyor yani gidip kan verip geçirmiş olsanız bile antikor testiniz size garanti sonuç vermez.
bakın ben sizin bu sorunuzun cevabını yorumumda vermiştim, beni görmedinizPeki sizce sadece bu semptom ile test yaptırmalı mıyım
Beklemeniz lazım daha başlangıç dönemindeyse zaten pozitifse bile negatif çıkabilirPeki sizce sadece bu semptom ile test yaptırmalı mıyım
Kusura bakmayın lütfen görmemişim. En iyisi haftasonuna kadar kendimi gözlemleyeyim bu esnada da ev halkına çok yakın durmayayım. Çok teşekkür ederim :)bakın ben sizin bu sorunuzun cevabını yorumumda vermiştim, beni görmediniz
estağfurullah,latife yapıyorumKusura bakmayın lütfen görmemişim. En iyisi haftasonuna kadar kendimi gözlemleyeyim bu esnada da ev halkına çok yakın durmayayım. Çok teşekkür ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?