tetanoz aşısı lütfen acil yardım

sosyalbilgiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
15
0
36
İzmir
selam arkadaşlar,hamileliğimin 24 haftasındayım.daha once amıyosentez yaptırdım.doktorum bu yuzden tetanoz aşısı yapılmasını ıstemıyor.erken doğum rıskı yasamamdan endise duyuyor.fakat saglık ocagı ısrarla vurmak ıstıyor.rısklerı var zarar gorebılırsın dogum esnasında dıyor.suandada dogudayız ardahanda fakat dogumumu erzurumda yapıcam.doktorumda orada.benımde bu konuda kafam cok karıstı.aynı durumda olan arkadaslar varmı.lutfen yardımcı olun.

merhabalar ...bende hamileleğimin 20. Haftasındayım..bugün ayrıntılı ultrasonumuz vardı...gitmişken doktorumada tetanoz aşısını sordum...yaptırmanda yarar var dedi..ileride ve hamileleğimde beni koruması için gerekliymiş...bence ikinci bir doktora daha sorarsan senin için daha iyi olur...çevremde tanıdığım herkes yaptırıyor..tabiiki durumun farklı seni anlıyorum ama yinede iyice araştır dedim..

ıkıncı bır doktora sordum.hatta amıyosentez uygulayan doktoruma sordum.amıyosentez sonrası 24 haftaya kadar bır sıkıntı yasamadıysan olmanda sakınca yok dedı.bu yuzdende kafam cok karısık.

tatlım kaçıncı haftada amniyosentez olduğunu yazmamışsın. ben18.haftamda amniyosentez oldum. şu anda 25.haftamdayım 2 gün önce de tetanoz aşısı yaptırdım.iyiyim çokşükür. ne alakası var tetanaz ile düşüğün anlamadım.yeni mi oldun ki amniyosentezi?

bende 17 haftamda amıyosentez yaptırdım.suanda 24.haftadayım.bende anlamadım neden doktorum boyle bısey dedı.bende arastırmaya devam edıyorum.amıyosentez yaptırıp aynı zamanda tetanoz yaptıran cok kısı var.aralarında dogum yapanda olmus ama erken doguran olmamıs.bıraz daha arastırıp sanırım bene vurdurucam.

akıllı düşünene kadar deli vurur yatırır olmuş benim işim de belkide bir etkisi vardır bilemedim şimdi beni de krkuttun arkadaşım ama çok geç ben oldum bile.araştır ama 25. haftayı geçirme bana dr. geç kalmışsın 1 doz vurduracaksın artık dedi.sağlıkocağındaki hemşire ise ok geç değil 2 doz yapılır dedi ilkini vurdu. amaaaaan bıktım bu çelişkilerden bi doğursaydık hayırlısıyla buhafta delik deşik oldu kolum zaten 4.iğneyi yedim bugün souncusunda kolum morardı zaten :95:

haklısın gercekten çok ınce dusunmemek gerekıyor.saglık ocagıyla konustum ben 32 haftaya kadar 1. dozu vurdurabılırmısım.2 dozda 4 hafta sonra36. haftaya gelıyor.ama tabı bu kadar beklemem bir karar verıcem ınss..

TATLIM,Ben dogumlarimin hicbirinde tetenoz asisi olmadim.Ki zor sartlarda dogum yaptim.Elhamdulillah bir problemim yok.Bilmek istersin diye yazdim:86::86::86:.

tetanoz aşısının hiçbir önemi yok. sonuçta siz steril ortamda, hastane koşullarında doğum yapıcaksınız. tetanoz aşısı göbek bağı paslı makasla kesilme ihtimali olan insanlarda önemlidir. çok önemsemeyin yaptırmasanızda olur benim ailemde hiç kimse yaptırmadı. ben yaptırdım ama yaptırmasamda olurdu. boşuna kolum ağrıdı

cevap veren aradaslara cok tesekkur ederim.baska sitelerede yazdım.icim baya rahatladı.benim gibi durumda olanlarda rahatlasın cunku amıyosentez olup tetanoz asısı olan cok kısı var ve bu kısıler erken dogum rıskıyle karsılasmamıs.benımde fıkrım degısmeye basladı.1 hafta daha bekleyıp vurdurucam asıyı.

oh be canım rahatladık stres yapmıştın bizi de.

canım bu konuyu cumartesi druma sordum amniyosentez yaptıranlarda erken doğum riski oluyormuş diye hiç bir sakıncası olmaz dedi hatta ne alaka ...alakasını çözemedim bile dedi..pek tiye alınmadım galiba içini ferah tut canım ..bişey olucağı varsa da kendiliğinden oluyor zaten ya tetanozdan ya başka birşeyden ..hayırlısıyla atlatalım bu günleri de ilerde güler geçeriz inş. herşeyi kafamıza taktığımız için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…