- 29 Ekim 2016
- 1.368
- 391
- 123
- 35
- Konu Sahibi Sermin3694
Tetanoz aşısı oldum bebeğe herhangi bir zararı yok değil mı şuan bişey hissetmiyorum ama ağrı ateş sonra mı oluyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu aşılar kaçıncı haftalarda oluyor?Bebege zarari yok canim aksine bebegin saglikli olmasi icin yapiliyor. Sezeryan yada bebegin gobek bagini keserken ordan tetanoz olmasin diye. İki doz yapiliyor. Ates falan olmadi. Kolunu cok oynatma. Üzerine yatma. Agri olmadi diye dikkat etmedim ertesi gün çok agirdi. İkinci aşiya dikkat ettim agrimadi.
Tam hatirlamiyorum . 20.hafta sanirim. Bir ay ara ile iki tane yaptirdim. Saglik ocagindaki hemsireyle gorus. Saglik ocagi yapiyor. 3. Dozu yaptiran var. Daha uzun korusun diye .3. Doz sen istersen. Bide ne zaman oluyor o bilmiyorum
Bir an önce aile sağlık merkezi kaydını yaptırmam lazım :)))bende bugün ikinci dozunu oldum bir ay ara ile yapıyorlar. zararı yok tedbir amaçlı yapılan bir aşı :) kolunu çok yormazsan fazla ağrıda oluşmaz zaten olan ağrıda dayanılmaz bişi değil hafif bir ağrı :) bu aşı için aile hekimine başvur onlar gününü söyler ben 21. hafta vurulmuştum ilk dozu yalnış hatırlamıyorsam :)
bence de erteleme artık ben sadece aşı için gittim sağlık ocağında tahlil vermemi istemedi doktorum.o nedenle pek uğramıyorum :)Bir an önce aile sağlık merkezi kaydını yaptırmam lazım :)))
Adres değişikliği nedeniyle aylardır erteliyordum
Ne zamandır aklımdaydı zaten. Kendi doktoruma sormuştum yaptırayım mı diye 19. haftadan sonra yaptır demişti. Zamanında yapmazsam bu işi şimdi uğraşırım artık :) akılsız baş ayak teoremi :))bence de erteleme artık ben sadece aşı için gittim sağlık ocağında tahlil vermemi istemedi doktorum.o nedenle pek uğramıyorum :)
benim çoğu tanıdığım hiç yaptırmamış :) bir zararıda olmamış aslına bakarsan.bir tanesine doktoru ne aşısı dağdamı doğuracan demiş :) kullanılan aletler genelde sterildir.Ama tedbirde almanın zararı olmaz .Ne zamandır aklımdaydı zaten. Kendi doktoruma sormuştum yaptırayım mı diye 19. haftadan sonra yaptır demişti. Zamanında yapmazsam bu işi şimdi uğraşırım artık :) akılsız baş ayak teoremi :))
Ben 19+0 im yani 20 nin içinde olunca yapıyor lar diğer dozda tam bir ay sonraBu aşılar kaçıncı haftalarda oluyor?
Bende 20. Hafta gittim hem kaydimi yaptirdim hem asi oldum ayni gunBir an önce aile sağlık merkezi kaydını yaptırmam lazım :)))
Adres değişikliği nedeniyle aylardır erteliyordum
Bende oldum cnm hiç bisey olmadı çok şükur.ates çıkmadı biraz ağrı yaptı bi kaç güne geçti ama sadece kolun ağrıyo.bebisini sağlıkla kucağına al inşallahTetanoz aşısı oldum bebeğe herhangi bir zararı yok değil mı şuan bişey hissetmiyorum ama ağrı ateş sonra mı oluyor
Kuzum bende ağrı ateş olmadı. Kişiden kişiye değişiyor. Bi kaç gün kas ağrısı gibi çok çok çok az sızladı o kadar :)Tetanoz aşısı oldum bebeğe herhangi bir zararı yok değil mı şuan bişey hissetmiyorum ama ağrı ateş sonra mı oluyor
Amin canım hepimiz hayırlısıylaBende oldum cnm hiç bisey olmadı çok şükur.ates çıkmadı biraz ağrı yaptı bi kaç güne geçti ama sadece kolun ağrıyo.bebisini sağlıkla kucağına al inşallah
Bende yaptırdım canım ilk dozunu riske atmaya gerek yok bence de bebeğe bir zararı yok20. ve 24. haftalarda 2 doz olarak yapılıyor canım. ben ilk hamileliğimde de yaptırmıştım şimdi de yaptırdım. "dağda mı doğum yapacaksın" diyen doktoru da anlamıyorum. sanki tetanoz sadece doğumda bulaşan bir şeymiş gibi söylemiş. her yerden bulaşabilir. bir teneke parçası, kesiklerin toprakla temas etmesi, belki de bir kaza... garantisi yok yani. 2 dozun koruyuculuğu 3 yılmış öyle söyledi hemşire. 3 doz 5 yıl, 5 doz ömür boyu. yaptırmakta fayda var bence :)
bi zararı olmuyor bende ağrı bile olmadıTetanoz aşısı oldum bebeğe herhangi bir zararı yok değil mı şuan bişey hissetmiyorum ama ağrı ateş sonra mı oluyor