tetanoz asısı yaptıranlar yaptırmayanlar

Lucky_16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2019
1.273
519
123
39
Size bir konuda danışmak istiyorum. Tetanoz aşısını en son 2019’da olmuştum. Şu an gebeyim ve hem tetanoz hastalığından çok korkuyorum hem de aşının yan etkileri konusunda ciddi kaygı yaşıyorum. Panik atağım olduğu için aşı sonrası kalp çarpıntısı veya beni tedirgin edecek bir etki olmasından çekiniyorum.Açıkçası tetanoz konusunda aşırı hassasım elime yanlışlıkla paslı bir şey değse bile defalarca yıkayacak kadar endişeleniyorum. Bu da hem hastalıktan korkmama hem de aşıdan çekinmeme yol açıyor. Doktoruma sordum bana sart degıl dedı olmak ıstemıyosan olmayabılırsın dedı aklım cok karısık bana bır fıkır verın kızlar

Ben normal doğum planlıyordum, aşımda yeni tarihli sayılacak durumdaydı/ ama doktorum sezaryende olabilir aşı olman iyi olur dedi. Gebeler için yapılan içinde boğmaca vs olan 2-3 dozu karıştırıp tek doz yaptıkları aşıdan oldum 20.haftada . 2-3 gün kolum ağrıdı, peşine grip geçirdim bikaç günde o sürdü. Ki doktorumun lafına gelip zorunlu sezaryen oldum. Haliyle benim vurunduğum aşıyla bebeğimde korunmuş oldu. Önermeyende var ancak ben aşı karşıtı değilim olmanızı öneririm

Merhaba benimde iki gebelik arasında 6 yıl var ilk gebeligimde iki doz olmuştum ikinci de tek doz yeterli demişti doktorum tek doz oldum yan etki yaşamamıştım doktorunuza güvenin derim tabi yine siz bilirsiniz.

tesekkur ederım yorumunuz ıcın

Merhaba benimde iki gebelik arasında 6 yıl var ilk gebeligimde iki doz olmuştum ikinci de tek doz yeterli demişti doktorum tek doz oldum yan etki yaşamamıştım doktorunuza güvenin derim tabi yine siz bilirsiniz.
benımde oglum 5 yasında gebe kalmadann bı kac ay once tetanoz asısı olmustum dr gerek gormemıstı yenı asılı oldugum ıcın bundada 1 doz olman yeterlı ama tedırgınsen ve olmak ıstemıyosan sart degıl dedı bende dusunup duruyom ama sanırım sonunda olucam asıyı

Merhaba. Bende ilaç alerjisi var. Başka bir ilaca var ama doktorum tetanoz aşısının da yan etki yapabileceğini ve risk almaya gerek olmadığını söyledi. Olmadım. Aşıya karşı biri değilim kesinlikle. Bebeğime de her aşısını yaptırıyorum. Ama doktorum bana da o dönem çokta önemli olmadığını söyledi. Bende kafaya taktım olmazsam nasıl oluru. Sezeryan doğum yaptımok şükür bir sıkıntı yaşamadım

ben iki doz yaptırdım gebelikte ama gebelik öncesi hiç tetanoz aşısı olmamıştım. doltorum, bir zararı yok hatta bebeği de doğumdan sonra 2-3 yıl korur yaptırdığın aşı demişti. yaptırdım. oğlum sağlıklı doğdu, ben de o da bir sorun yasamadık

ben içeriğinden ötürü yaptırmadım sezeryen doğum yaptım bir sıkıntı yaşamadım
bende panık atak var yan etkı yapacak dıye korkuyorum gebelıkte zaten anksıyete ve panık atagım cok arttı bı de bu kaygıyla bas edebılırmıyım dıye dusunuyorum ama olmazsamda tetanoz rıskı olabılırmı dıyorum hala oyle beklıyorum

burda size kimse olma diyemez mutlaka yan etkileri oluyor siz iyice düsünüp hangisi kaygılarınızı azaltacaksa onu yapmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…