Tetanoz olayı kızlar yardim

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
53
kizlae merhaba 17 haftalık hamileyken sağlık ocağında “gelmişken aşını yapalım” dediler. Hareketlerini hissediyor Musun diye sorduklarında yeni yeni deyince o zaman 18. Haftadan sonra gel dediler. Su an 19. Haftadayım. Bugün gitmeyi olmayı planladım ama bebeğimin hareketlerinde azalma var iki gündür. Tamamen kesilme yok ama o kadar az ve o kadar güçsüz ki eskiye göre. Ben şimdi gidince bunun üzerine ağır gelecek o asi bisey olacak bebeğime diye korkuyorum. Bi de biraz araştırdım çoğu kişiyi ne güzel 6. Ve 7. Ayda yapmışlar aşı. Ağır olsa bile bebek daha büyükken kendini toparlamisken yani. Bunun süresi sizce de 18. Hafta midir ? Beklemek istiyorum bebeğimin hareketlerinin artmasını donem donem yapıyor boyle. Ama hassas olduğu bi zamansa ağır bi asidan etkilenmesinden korkuyorum doğal olarak. Lütfen yardım edin :(

20 li haftalarda olabılırsın bırçok hamıle oluyor endışe etmeyın sağlıklı doğumlar... bebek hareketleri için doktora gıtmelısın bende çok hıssetmezdım bebegımın hareketını ...

benim ebe cagirmiyo hic aramadi bile beni ya ben kendim gidip oldum ilk dozuda gecen hafta icin de o zaman randevu vermisti zaten.. yaptirmasam ne olur acaba 2. dozu ya? gec mi kalmisim ben 3. doz icin?

benim ebe cagirmiyo hic aramadi bile beni ya ben kendim gidip oldum ilk dozuda gecen hafta icin de o zaman randevu vermisti zaten.. yaptirmasam ne olur acaba 2. dozu ya? gec mi kalmisim ben 3. doz icin?
zaten 2 doz yapıyorlar. Daha da zaman geçmeden bi arayın sorun, aranmadığınızı da bildirin mutlaka..

20 li haftalarda olabılırsın bırçok hamıle oluyor endışe etmeyın sağlıklı doğumlar... bebek hareketleri için doktora gıtmelısın bende çok hıssetmezdım bebegımın hareketını ...
İşin tuhafı ben çok net hissederken daha az hissetmeye başladım su iki gündür. Regenesis ilacı bitti sağlık ocağının verdiği decavit ilacı kullanıyorum iki gündür. Ondan mi dedim acaba :( en güzeli dediğiniz gibi 20li haftalar. O zaman bence bebekler daha iyi kaldırabilir bu asiyi. Büyümüş oluyorlar baya. Benim de içim rahat olur hem. Bebeğimin bu yavaş hareketleri devam ederse artmak yerine, gideceğim doktora. Hiç hissetmesem hareket su an gideceğim. Ama hareket var yok diyemem. Sadece çok küçük geliyor gözüme. O yüzden en güzeli
Yirmili haftalar teşekkürler..

Bende 18-20 arası olmuştum, çok normal birşey sıkıntılı bir durum olmuyor..
Ben de bu hafta gidecektim işte kararlıydım. Ama hareketlerde iki gündür azalma olunca asinin ağırlığından korktum. En azından bekleyeyim diyorum iyice büyüdüğünü hissedeyim hareketleri net olsun öyle yaptırayım. Yoksa içime sinmiyor ne yazık ki
İkinci dozu birinciden bir ay sonra yapıyorlar. Toplamda beş doz. Doğumdan sonra da devam ediyormuş aşılar bırakmamak gerekiyormuş. Beş doz tamamlanıncaya vücut on yıl korunuyormuş zaten ama yarıda bırakırsan etkisi olmuyormus aşılarin

İşin tuhafı ben çok net hissederken daha az hissetmeye başladım su iki gündür. Regenesis ilacı bitti sağlık ocağının verdiği decavit ilacı kullanıyorum iki gündür. Ondan mi dedim acaba :KK43: en güzeli dediğiniz gibi 20li haftalar. O zaman bence bebekler daha iyi kaldırabilir bu asiyi. Büyümüş oluyorlar baya. Benim de içim rahat olur hem. Bebeğimin bu yavaş hareketleri devam ederse artmak yerine, gideceğim doktora. Hiç hissetmesem hareket su an gideceğim. Ama hareket var yok diyemem. Sadece çok küçük geliyor gözüme. O yüzden en güzeli
Yirmili haftalar teşekkürler..

Ben de bu hafta gidecektim işte kararlıydım. Ama hareketlerde iki gündür azalma olunca asinin ağırlığından korktum. En azından bekleyeyim diyorum iyice büyüdüğünü hissedeyim hareketleri net olsun öyle yaptırayım. Yoksa içime sinmiyor ne yazık ki

İkinci dozu birinciden bir ay sonra yapıyorlar. Toplamda beş doz. Doğumdan sonra da devam ediyormuş aşılar bırakmamak gerekiyormuş. Beş doz tamamlanıncaya vücut on yıl korunuyormuş zaten ama yarıda bırakırsan etkisi olmuyormus aşılarin
3 dozu Doğumdan sonra o zaman, onu bilmiyordum teşekkürler..

kizlae merhaba 17 haftalık hamileyken sağlık ocağında “gelmişken aşını yapalım” dediler. Hareketlerini hissediyor Musun diye sorduklarında yeni yeni deyince o zaman 18. Haftadan sonra gel dediler. Su an 19. Haftadayım. Bugün gitmeyi olmayı planladım ama bebeğimin hareketlerinde azalma var iki gündür. Tamamen kesilme yok ama o kadar az ve o kadar güçsüz ki eskiye göre. Ben şimdi gidince bunun üzerine ağır gelecek o asi bisey olacak bebeğime diye korkuyorum. Bi de biraz araştırdım çoğu kişiyi ne güzel 6. Ve 7. Ayda yapmışlar aşı. Ağır olsa bile bebek daha büyükken kendini toparlamisken yani. Bunun süresi sizce de 18. Hafta midir ? Beklemek istiyorum bebeğimin hareketlerinin artmasını donem donem yapıyor boyle. Ama hassas olduğu bi zamansa ağır bi asidan etkilenmesinden korkuyorum doğal olarak. Lütfen yardım edin :KK43:
neden aşı oluyorsun? Bu 3. hamileliğim. İstanbul’un en iyi perinatoloji ve kadın doğum doktorlarına gittim hiç biri tetanoz aşısı önermedi. Ki benim aşım yok, hiç olmadım. Hem tüp bebek olduğu için kıymetli bebek diye geçiyor aşı önerilmiyor hem de iyi bir yerde doğum yapmayı planlıyorum. Eğer hijyeninden emin olmadığın taşrada bir yerde doğum yapacaksan olman mantıklı olabilir.
Tetanoz sinir sistemini etkileyen bir hastalık aşısı da riskli.

neden aşı oluyorsun? Bu 3. hamileliğim. İstanbul’un en iyi perinatoloji ve kadın doğum doktorlarına gittim hiç biri tetanoz aşısı önermedi. Ki benim aşım yok, hiç olmadım. Hem tüp bebek olduğu için kıymetli bebek diye geçiyor aşı önerilmiyor hem de iyi bir yerde doğum yapmayı planlıyorum. Eğer hijyeninden emin olmadığın taşrada bir yerde doğum yapacaksan olman mantıklı olabilir.
Tetanoz sinir sistemini etkileyen bir hastalık aşısı da riskli.
Hangi perinatoloji uzmanı ve kadın Doğumcu önermedi ? İsim verebilir misiniz, merak ettim..

İnsan kendi de araştırabilir. Doktorların söylediği Allah’ın emri değil. İçinde civa olan, gebelik kategorisi C olan, gebelikteki etkisi araştırılmamış bir aşıyı gelişmekte olan bir fetus taşıyan anneye yapmak içinize siniyorsa tabii neden olmasın? Bu anne tarlada doğum yapıp göbek kordonunu taşla kesecekse aşının faydası riskinden fazla olabilir. Ama temiz bir hastanede doğum yapacaksa alınan riske değer mi? Herkesin bilinçli bir tercih yapma hakkı olmalı. Yeni hamile anneyi elimize geçmişken seni aşılayalım diye zorlamak bana etik gelmiyor. Teorik olarak terotojen etkisi var yani embriyoda anomaliye sebep olabilir. 3. Terimester’ı beklemek önerilirken ya bir daha gelmezse diye şimdiden aşı yapmaya kalkmış hemşire.

Ben de 12.haftamda sağlık ocağına gidip kayıt yaptırdım
Hemsire çok güzel ilgili davrandı
Biz sizi aradığımızda mutlaka gelin dedi
Ama şimdiye kadar arayan soran olmadı

Acaba ben gidip sorsam mi ne zaman arayacaksınız diye
Telefon numarası da vermişti
Aklına takılan bir şey olursa ara
Ben hemsiren adım .... dedi, doktorunuz ... dedi

O zaman bana çok ilgili sevecen gelmişti
Öyle olunca ben de hiç üstüne düşmedim zaten ararlar diye

Neden merak ettiniz ki ? Ben önerenleri merak etmedim mesela
Genelde herkes sağlık ocağı tarafından aranır bu aşılar için. Kadın doğumcularda söylerler bunu. Önermeyen doktor kim merak etmek çok normal.

kizlae merhaba 17 haftalık hamileyken sağlık ocağında “gelmişken aşını yapalım” dediler. Hareketlerini hissediyor Musun diye sorduklarında yeni yeni deyince o zaman 18. Haftadan sonra gel dediler. Su an 19. Haftadayım. Bugün gitmeyi olmayı planladım ama bebeğimin hareketlerinde azalma var iki gündür. Tamamen kesilme yok ama o kadar az ve o kadar güçsüz ki eskiye göre. Ben şimdi gidince bunun üzerine ağır gelecek o asi bisey olacak bebeğime diye korkuyorum. Bi de biraz araştırdım çoğu kişiyi ne güzel 6. Ve 7. Ayda yapmışlar aşı. Ağır olsa bile bebek daha büyükken kendini toparlamisken yani. Bunun süresi sizce de 18. Hafta midir ? Beklemek istiyorum bebeğimin hareketlerinin artmasını donem donem yapıyor boyle. Ama hassas olduğu bi zamansa ağır bi asidan etkilenmesinden korkuyorum doğal olarak. Lütfen yardım edin :KK43:
hamileyken yaptirmistim. cok arastirdim hatta zararı olur mu vs diye.. dr um bana bıraktı kararı. ben yaptirmistim..

Ben de 12.haftamda sağlık ocağına gidip kayıt yaptırdım
Hemsire çok güzel ilgili davrandı
Biz sizi aradığımızda mutlaka gelin dedi
Ama şimdiye kadar arayan soran olmadı

Acaba ben gidip sorsam mi ne zaman arayacaksınız diye
Telefon numarası da vermişti
Aklına takılan bir şey olursa ara
Ben hemsiren adım .... dedi, doktorunuz ... dedi

O zaman bana çok ilgili sevecen gelmişti
Öyle olunca ben de hiç üstüne düşmedim zaten ararlar diye

ikimize denk geldi heralde bu ilgisiz ebeler sinir ediyor beni cevremdeki herkes surekli aranirken benimki bi kere aramadi ya.. ilk dozu kendim gidip yaptirdim ikinci icin aramadi bile ben de gitmedim.. doktorum da illa yaptir demedi.. sikayet edebilecegim bi yer olsa gidip edicem yani o derece..

Genelde herkes sağlık ocağı tarafından aranır bu aşılar için. Kadın doğumcularda söylerler bunu. Önermeyen doktor kim merak etmek çok normal.
Daha önce de tetenoz konusuna yazmıştım
Bezmialem de kadın doğum uzmanı Doktor da bana aynı şeyi demişti " kendi kendine doğum yapmayacaksın gerek yok hastahaneler steril zaten" demişti bende yaptırmadım

Daha önce de tetenoz konusuna yazmıştım
Bezmialem de kadın doğum uzmanı Doktor da bana aynı şeyi demişti " kendi kendine doğum yapmayacaksın gerek yok hastahaneler steril zaten" demişti bende yaptırmadım
Teşekkür ederim sağolun..

Ben de 18.haftamda oldum. Cok arastirdim sadece evde dogum yapmak degil asi olma nedenimiz ayagina pasli civi batma riski olabilir vs bunlar icin olunmali. Bebegin hareketlerini bana sormadilar kendi aletleriyle kalp atisini dinlemislerdi. Saglik ocaklari da tutarli degil doktorlar da kimi oyle diyo kimi boyle insanin kafasi karman corman oluyo.

Back
X