• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tetkik Sonuçları ve Varikosel

Always_My_Hearth

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
761
103
123
Merhaba Bülent Bey,

4 yıllık evliyiz 1,5 yıldır bebek istiyoruz eşimle birlikte tüm kontrollerimiz yapıldı. Eşim 27 ben 25 yaşındayım.Benim değerlerim ve muayenem normal çıktı ancak eşimin sperm analizinde sorun çıktı ve doktor varikosel teşhisi koyup ameliyat dedi.

Doppler ultrason çektiler ve elle muayenede;

Skrotum cilt kalınlığı normaldir.Skrotal sıvı fizyolojik miktardadır.
Her iki testis skrotum içerisindedir.Testislerin boyut,parankim yapısı ve kanlanmaları tabidir.
Her iki epididim ekosu ve kanlanması normaldir.

Bilateral pleksus pampiniformis venlerin en geniş olduğu lokalizasyonda solda van çapı 4.4 mm, sağda ise çapı 4.6 mmdir.
Ayakta yapılan incelemede valsalva ile belirgin reflü akım izlenmemektedir.

SEMEN ANALİZi de ekte var

Ameliyat konusunda kararsızız sonrasında sperm üretiminde olumsuz herhangi bir sorun olur mu diye ve gittidiğimiz hastane özel hastane ve tüp bebek merkezi ameliyat maliyeti yüksek olduğu için bulunduğumuz ilde araştırma hastanelerinden başka bir doktor araştırıyoruz.Semen analizi bir kez yapıldı bir kez daha tekrar yaptırmayı düşünüyoruz. Sonuçlara göre sizce nasıl bir yol izlemeliyiz ?
10887745_10205199185251738_2112321044_n.webp

Son düzenleme:
Merhaba Bülent Bey,

4 yıllık evliyiz 1,5 yıldır bebek istiyoruz eşimle birlikte tüm kontrollerimiz yapıldı. Eşim 27 ben 25 yaşındayım.Benim değerlerim ve muayenem normal çıktı ancak eşimin sperm analizinde sorun çıktı ve doktor varikosel teşhisi koyup ameliyat dedi.

Doppler ultrason çektiler ve elle muayenede;

Skrotum cilt kalınlığı normaldir.Skrotal sıvı fizyolojik miktardadır.
Her iki testis skrotum içerisindedir.Testislerin boyut,parankim yapısı ve kanlanmaları tabidir.
Her iki epididim ekosu ve kanlanması normaldir.

Bilateral pleksus pampiniformis venlerin en geniş olduğu lokalizasyonda solda van çapı 4.4 mm, sağda ise çapı 4.6 mmdir.
Ayakta yapılan incelemede valsalva ile belirgin reflü akım izlenmemektedir.

SEMEN ANALİZi de ekte var

Ameliyat konusunda kararsızız sonrasında sperm üretiminde olumsuz herhangi bir sorun olur mu diye ve gittidiğimiz hastane özel hastane ve tüp bebek merkezi ameliyat maliyeti yüksek olduğu için bulunduğumuz ilde araştırma hastanelerinden başka bir doktor araştırıyoruz.Semen analizi bir kez yapıldı bir kez daha tekrar yaptırmayı düşünüyoruz. Sonuçlara göre sizce nasıl bir yol izlemeliyiz ? Eki Görüntüle 1383018

Merhabalar : Hareket ve morfolojı düşüklüğü nedenı ıle Tüp bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mikroskopık olarak sperm secımı yapılması uygun olur .2-6 günlük cinsel perhizlı olarak yenıden sperm analızı yapılabılır . Yine benzer değerler çıkması durumunda daha önceki öykünüz de göz onune alınarak tüp bebek tedavınız planlanmalıdır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Back