canım senin burnun gerçekten çok hoş görünüyor o konuda katılıyorum kalkık ve kavisli duruşu da gayet iyi. Açıkçası Tevfik Hocanın yaptığı burunlardan favorim sensin. Ona ameliyat olcak olsaydım senden izin alıp fotoğrafını mutlaka gösterirdim :)) Ben de ameliyat olduğu belli olan bir burundan yana değilim tabi ki herkes gibi ama doğal kelimesini kullanmayı sevmiyorum , belki bu benim yaşadıklarımla ilgilidir. Şöyle ki, 2. ameliyatımı olmadan önce burnumun kavisini ve kalkıklığını çok beğeniyordum, ameliyat olduğumu da kimse anlamamıştı ama herkes burnumu beğenirdi. 2. ameliyatımda bu kavis bozulmuş, kemerim yok ama burnumun ucu hafif düşmüş, yüzümün siması değişmiş, yine de görsen çok çirkin demezsin ama etrafımdan aldığım yorumlar , burnunun eski hali ne güzeldi, şimdi çok doğal görünüyor diyorlar, belki de bu yüzden bu kelimeyi sevmiyorum, doktorlara anlatırken de iddialı diyorum ama zaten onlar da belli ölçüler dahilinde yaptıkları için ve onlar için de başarı kriteri ameliyat edildiği belli olmayan burun olduğu için içim gayet rahat, sanki doğal olsun dersem şuanki hali değişmeyecek gibi geliyor,birçok kişiden de doğal burun istediğim için pişmanım keşke biraz daha kalkık isteseydim yorumu duyuyorum. Aslında anlattığımız şey aynı ama bir kavram kargaşası var bence,doktora doğal diyorsun, ufak değişiklikler yapıyor ama sonuç tatmin edici olmuyor, bunun örneklerini çok gördüm. o yüzden ben beğendiğim burunların fotolarını göstererek ameliyat olcam inş, başka türlü kendimi iyi ifade edemicem.
Tevfik Hoca konusunda da yorumlarınızı takip ediyorum, sen ve birkaç arkadaşın memnuniyeti üzerine kendisiyle görüştüm, bu konuda sana uzun uzun yazmıştım ve cesaret almıştım. İlk ameliyatımı olacak olsaydım ben de kendisini mutlaka düşünürdüm, kbb doktoru olması da benim daha çok işime gelirdi, sinüslerimi de temizlerdi akıntı şikayetimden de kurtulurdum ama dediğim gibi beni rahatsız eden, plastik cerrahların da bana direkt söyledikleri hataları göremedi, örneğin burnumun sol tarafında dışarda duran kıkırdak önceki ameliyatın ne kadar başarısız olduğunu gösteren bir kanıt aslında ama o bunu önemsemedi, burnun gayet güzel niye ameliyat olmak istiyorsun dedi. Eğikliği konusunda beni haklı buldu, bu konuda 1 sene beklersen varım, kaburgandan kıkırdak almam lazım dedi. Halbuki kaburgadan kıkırdak alınmasını gerektirecek bir durumu da yokmuş, ben burnumun zaten büyüdüğünden şikayet ediyorum ve konan kıkırdağın alınıp inceltilmesini istiyorum, buna da bir anlam veremedim. Burnumun ucunun hatalarından bahsetmedi. Bu hataları eski halimi bilenler ve plastik cerrahlar anlayabiliyor. Bu da sanırım onların deneyimleriyle ilgili, bir doktorun yaşı, görüp geçirdikleri de bakış açısını mutlaka etkiliyor. Kısacası ilk kez ameliyat olacaklara tevfik hocayı tavsiye ederim ama benim durumum biraz extrem bir durum, çok çok deneyimli bir hocanın yapması gerekiyor, inş doğru kararı veririm. Kime ameliyat olursanız olun tavsiyem, mutlaka fotoğraf üzerinden ne istediğinizi tam olarak anlatmanız, doğal deyip hocanın insiyatifine bırakmayın, doğal kelimesi farklı yorumlanabilir.