Tezgah üstünde ıvır zıvır bulundurur musunuz ?

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
tezgahım çok küçük değil ama bomboş olmasını çok seviyorum, sizler küçük ev aletlerini, baharatlıklarını vs.. koyarmısnız.
ben baharatlıklarımı, küçük ev aletlerimi hep dolaplarda tutarım.
tezgahın üstünde mikrodalve kettle var, bulaşıklığım bile yok.
evim güzel evim topiğinde hoşuma gidiyor sergilenmesi ama kedim için epey iş, evi dağınık ve kalabalık gösteriyor.

hiç sevmem bende tezgah üzerinde ıvır zıvır zten çok büyük bir tezgahım da yok mikrodalgam fırınım var bir köşede aslında o bile gözüme batıyor ama başka koyacak yerim yok ocağımın yanında porselen kaşıklığım var lavobonun yanındada sıvı sabunlukla süngerlik okadar bulaşıklık sevmiyorum zaten makinde yıkıyorum hep

hiç sevmem bende tezgah üzerinde ıvır zıvır zten çok büyük bir tezgahım da yok mikrodalgam fırınım var bir köşede aslında o bile gözüme batıyor ama başka koyacak yerim yok ocağımın yanında porselen kaşıklığım var lavobonun yanındada sıvı sabunlukla süngerlik okadar bulaşıklık sevmiyorum zaten makinde yıkıyorum hep

aynen benimde gözüme batıyor mikrodalga, pekde kullanmıyorum ama kaldırak olsam nereye kaldırayım.
bazılarısa sırf eşyalarını göstermek için çıkarıyor göz önüne yeri daraltıyor. zaten minnacık yerde adım atacak yer yok tezgahı küçük ev aletleriyle dolduruyor.

Nefret ederim :1: Tezgahın bi köşesinde fırınım var ona da başka yer yok bir de bulaşık sabunu ve sünger onları da kaldrıasım geliyor da sürekli ihtiyaç kaldıramıyom :27:

Bende sevmem ama kızımın devamlı bulaşık çıkarmasından tezgahı pürüssüz zor tutuyom :))

Keşke daha büyük bir mutfağım olsaydı da tezgah üstünde olanlar göze batmasaydı ama ne yazık ki ev değiştirene kadar ya da mutfağımı yenileyene kadar böyle bir şansım yok. Dokuz yıllık evliyim, haliyle mutfakta bütün dolaplar ağzına kadar dolu, tezgah üzerindekileri dolaba kaldırmak istesem aradığımı bulana kadar benim için işkenceye dönüşüyor. Ayrıca sık kullandıklarımı tezgah üzerinde kullanmayı seviyorum, elimin altında olunca yemek yapması da kolay oluyor. Tezgahımın üzerinde fırınım, fritözüm, rondom, mikserim, bıçak standım, baharatlığım ve kaşıklığım olmazsa olmazlarım, bunları sürekli kullanıyorum. Bir de bulaşıklığım var, her ne kadar bulaşık makinasını sık kullansam da elde yıkamak zorunda olduğum eşyalarım var, dolayısıyla bulaşıklık da bir ihtiyaç. Onun dışında sadece süs olsun diye ya da sergileme amaçlı bir eşya bulundurmuyorum tezgahta, zaten yer yok.:)

Son düzenleme:
Benimde yakında oturacağım evimin tezgahı çok büyük sayılmaz ama bazı şeylerde tezgah üzerinde elinin altında olması gerekiyor baharat tuz vs. kettle ama çok fazla şey bende koymak istemiyorum çalışacak alan kalmıyor insana zaten mutfaklar hep küçük genelde.

mutfak tezgahım büyük ama bazı şeyleri koyarın yinede. kettle, katı meyve sıkacağı ve bulaşıklık hep durur kenarda. ama diğerlerini sürekli kaldırırım. aslında hepsini dizeceğin raf yaptırsam ne güzel bir köşede toplanır diye düşünüyorum.

benim mutfağım inanılmaz büyük, evin yarısını mutfak yapmışlar :)
ama bende tezgahta hiçbirşey sevmem, sadece mini fırınım ve kattle var
tezgah üzerinde duran ıvır zıvır şeylere, bulaşık sepetine ve fırın üstündeki çaydanlığa karşı antipatim var :1:

Ben de tezgahı bom boş sevenlerdenim.Öyle ki şu sıralar kenarda duran mini çöp kutusu çok gözüme battığı için onu bile kaldırdım.
Bazen arkadaşlara gittiğimde tezgahın çok dolu olduğunu görmek sanki içimi daraltıyor benim.:9:

cay makinam ve baharatlıgım... ama cekerdim onlarıda kullanmasam... bide sünger ve sabunluk lavabonun yanıda ...

Ben bulundurmayı seviyorum, açıkçası bunun gösteriş olduğunu da düşünmüyorum, yani çok sık kullandığım aletlerin elimin hemen altında olmasının benim için bir sakıncası yok. Üstelik çalışan bayan olduğum için vaktim çok değerli, mutfakta kısa ama verimli zaman geçirmem lazım.

Şu anda ailemle kalıyorum ama kendi evimde de böyle olacak. Kevgir setleri duvara asılı durur, açacak soyacak vs de yanında. hatta bir de çelikten kevgirlik var onda da tahta kaşıklar mevcut.Tuz karabiber ( baharatlık ) kavanozları kolayda olur. Ocağa en yakın çekmece kaşık çekmecesidir. tezgah üzerinde bulaşık det. sünger ve kurulama bezleri var. Mikrodalga fırın, bir de sinbonun elektrikli düdüklüsü var. Siz düzeni sağladığınız zaman çok eşya olsa bile karışık gözükmüyor. :8:

abartıya kaçmadan ben de tezgah üzerine düzenli bir şekilde koyuyorum mutfak aletlerimi...çaycım, kahve makinam, katı meyve sıkacağım ve kupa bardaklarım hep tezgahtadır...bence hoş da görünüyor, bomboş olması hoşuma gitmezdi...

ben de çaydanlığa sinir oluyorum.Dolaplarım dolu.Bir türlü koyacak yer bulamıyorum.Siz nere koyuyorsunuz? bana da fikir olur...

Asla sevmem yanlizca mini fırınım var ve iki baharatlığım ortalıkta ıvır zıvır hiç sevmem evim sade ve derli topludur.:81:

mutfak tezgahında kalabalıktan nefrt ederim ihtiyaç bile olsa bence kalabalık bir görüntü oluyor sadece kettle ve mini televizyon var

Benim tezgahım küçük olduğu için, üstünde pek birşey bulundurmayı sevmiyorum. Çalışırken elimin altının boş olması lazım. Anca bulaşık için kullanılacak, deterjan, sünger, fırça ve bir de tezgahı silmek için spreyim durur.

İnşallah birgün büyük bir mutfağım olur da, tezgahın üzerindeki eşyalar gözüme batmaz.

bende mutfak tezgahının boş olmasını tercih ederim.birtek ketıl var,onun harici herşey dolaplarda.baharatlıkmış bulaşıklıkmış gözüme acayip batıyor böyle bomboş oh mis gibi geniş alan,ve gözüde yormuyor..

mümkün oldugunca ıvır zıvır bulundurmamaya calısırım.. bi ara bahatlıgım tezgahustundeydı o bile kenarda durmasına ragmen gözüme dagınık gözuktu .. ben hiç bişey olmaması taraftarıyım acıkcası.

bend sevmem aslında ama yerim olmadığındna bazı şeyleri mecbur tutuyorum. Mikrodalga var zaten hemde kocaman kaynanamm vermişti lavabonun yanında bir ona uyuz oluyorum. Tost makinemde kenarda duruyor mecburen ve su ısıtıcı onu da aşağı koymak istemiyorum çünkü elimin altında yemek yaparken felan su ısıtılacağında iyi oluyor. Ama tost makinesini tıkıcam bir yerlere..

Son düzenleme:
Back
X