The Other Boleyn Girl ( Boleyn Kızı ) / Dram

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
22
358
44
C_0743569075.jpg


Tür : Dram / Romantik / Tarih / Psikolojik

Yönetmen : Justin Chadwick

Senaryo : Peter Morgan, Philippa Gregory, Philippa Gregory (Kitap)

Oyuncular : Kristin Scott Thomas, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Natalie Portman, Eric Bana, Jim Sturgess, Mark Rylance, Eddie Redmayne, Juno Temple, Alfie Allen

Yapımcı : Scott Rudin, Alison Owen

Görüntü Yönetmeni : Kieran Mcguigan

Müzik : Paul Cantelon

Süre : 1 saat, 55 dk.





Mary Boleyn (Scarlett Johansson), on dört yaşında, masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde Kral VII. Henry’nin (Eric Bana) gözlerini kamaştırır. Kralın sonsuz ilgisi karşısında tüm varlığı alt üst olan Mary’nin krala olan aşkı her geçen gün artarken, apaçık yaşanan bu aşkın beraberinde sarayın taçsız kraliçesi olarak görülmeye başlanır. Zamanla kralın ilgisini kaybetmeye başlayan Mary, karşısında rakip olur kardeşi Anne (Natalie Portman)’i bulacaktır. Tüm bunlar karşısında, ailesinin hırslı oyunlarında bir piyon haline gelmiş olduğunu ve saray hayatının tehlikeli entrikalarını fark eden Mary, ailesinin isteği üzerine kardeşinin krala yakınlaşmasına yardım eder ve olanları soğukkanlılıkla izlemeye devam eder; Anne’i kraliçeliğe götürecek yolda bile sesini çıkarmayacaktır. Mary’nin krala karşı tutkulu aşkı ve Anne’in içten sevgisi arasında rekabet artarken, İngiltere de bu ikircikli aşkın ortasında ikiye bölünme yolundadır. Dramatik bu ilişkiler ağına rağmen sadakat ve gücü yine de birbirlerinde bulan Boleyn kızlarının birbirine olan bağı, geride bıraktıkları dağılmış bir ülke, tatminsiz bir aile ve tükenmeyen aşklarına rağmen artar. Onları nasıl tehlikelerin beklediği ise kralın insafına kalacaktır.







(alıntıdır)
 
geçen hafta izledim. şimdi siz daha vizyona girmedi diyebilirsiniz. netten izledim. açıkçası beğendim. gerçi kitabından farklı olmuş yani kitapta daha detaylar var. kişilerin üzerinde fazla durulmamış ve olayların oluşu hızlandırılmış. bu arada eric bana'yı kral henry rolünde çok beğendim. yani bu zaman kadar izlediğim kral henry rollerinde en yakışıklısıydı.
the tudors hayranları kaçırmasın bence.....
 
En çok satanlar listesine girmiş bir kitap olan “Boleyn Kızı” kitabından beyaz perdeye uyarlanan bir film.Kitabın yazarı Philipa Gregory. Ve okuyanlar da bilecektir ki kitap baya kalın,820 sayfa..Entrikalarla dolu,sürükleyici ve bir o kadar da gerçekleri yansıtması açısından okumaya değer bir kitap.
Gelelim filme..Öncelikle film dediğim gibi gerçek bir olayı anlatıyor bize. Kraliçe Elizabeth’in annesinin hayatı konu alınıyor denebilir.Gerçi filmde tek önemli karakter yok.Elizabeth’in annesi,teyzesi,bir de babası diyebilirz.
Zaman ve mekan ne olursa olsun,insanların doğası gereği, çıkarları için neleri göz önüne alabileceklerini açık açık gösteriyor,o kadar ki zaman zaman insanı hayrete düşürüyor.Hırsına kapılan insanların sonlarının ne olduğunu da göstermesi açısından gerçekçi bir film olmuş. Ama kitaba ve gerçeklerin tümüne sadık kalındığı pek söylenemez.Hatta bu yüzden kitabı okuyanları hayal kırıklığına uğrattığı söylenebilir.Aslında biraz da hak vermek lazım.O denli kalın bir kitabın filme uyarlamasında tabi ki bazı eksiklikler olması çok normal.Filmde şaşarak izlediğimiz entrikaların aslında kat kat fazlasının kitabında olması,insana bundan da fazlası olmaz dedirtiyor gerçekten.
Film aslında sıradan bir öykü gibi başlıyor.Ama ilerleyen dakikalarda insanların şahsi arzuları,hırsları uğruna ne kadar küçülebileceklerine şahit oluyoruz.Bana göre filmde daha çok, para ve toprak uğruna iki kızını da krala peşkeş çekmekten çekinmeyen bir ailenin dramı anlatılıyor.
Film gerçekten çok sürükleyici,oyunculuk olarak da çok tatmin edici.Kadro zaten hayli kabarık. Bir çok insan için bile başrol oyuncularının varlığı filmin izlenmesi için yeterli bir sebep olabilir.Yani filmi izlemek için yeterli bir çok sebep var bence..Gerçek bir hikaye olması,çok ilgi gören bir kitabın uyarlaması olması,oyuncu kadrosu,ihtişamlı saray hayatını-bir çok kişinin de bayılarak izlediği- enteresan ingiliz kıyafetleri eşliğinde seyirciye sunması vs..
Türkiye’deki vizyon tarihi 23 mayıs olarak açıklanan filmin gösteriminin 30 mayısa ertelenmesi her ne kadar bekleyenlerinin sabırsızlığını artırsa da,beklemeye ve izlenmeye değer bir film olduğunu düşünüyorum..
 
gelmiş geçmiş en güçlü hükümdarlardan olan kraliçe elizabeth in annesinin hikayesini öğrenmek ayrı bir keyif :))
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir The Tudors hayranı olarak tek kelimeyle bayıldım filme :sm_cool:

Ama The Tudors'daki oyuncular daha yakışmışlardı rollerine , bu filmdede oynasalar süper olurdu jeyyar



Not: Berşule'm mutlaka ama mutlaka izlemelisin kraliçem :dance:
 
ben bu filmi nette arıyorum adres biliyorsanız yazabilirmisiniz.
 
adres vermek yasak sanırım canım..programlar var onları dene istersen...ben kitabı da okudum heyecanla filmini izledim ama kitaptakinin 1/10 ini bulamadım..beğenmedim yanii..
 
Back
X