- 7 Ekim 2008
- 5.534
- 117
- 163
- 39
- Konu Sahibi dimplehawk
Aslında aslen bir İtalyan tatlısıdır. Biz hanımlarca türetilen birçok farklı türü de var. Dolayısıyla birçok tiramisu tarifi var. Kedidili bisküvi ile yapılanlar, kakaolu kekle yapılanlar ve herkesin kendinden bir şeyler kattığı çeşitlemeleri de var.
Benim kullandığım tarif çok pratik. Her yapılışta aynı sonucu vermesi bakımından garantili bir tarif. Tabi tiramisunun geleneksel yapılışı böyle olmayabilir ama bu şekilde yapımı hem çok leziz, hem çok kolay..
Ayrıca çok hafif oluyor. Ağır olduğu için tatlı yiyemeyen annem bile buna bayılıyor.. Yarım saatte yapabileceğiniz bu tatlı, genelde misafirler ve ev ahalisinden de tam not alıyor
Öyle ki arkadaşlarım bize gelmeden önden sipariş bile verebiliyor :)
kakaolu hazır pasta keki
ıslatmak için:*1 büyük bardak süt
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı nescafe
kreması için: *2,5 su bard. süt
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yumurta
*1 paket labne krema peyniri
üzerine serpmek için:bir miktar kakao
Tencereye önce sütü(soğuk olacak), daha sonra şeker, un ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
Ocağı kapattıktan sonra içersine 1 paket labneyi koyarak iyice çırpıyoruz.
Bu arada bir taraftan da keki ıslatmak için cezveye süt, şeker ve nescafeyi koyarak ısıtıyoruz.
Kekin ilk katını hazırladığımız nescafenin yarısıyla ıslatıyoruz.
Kremanın yarısını nescafeyle ıslanmış kekin üzerine döküyoruz.
Sonra kekin 2. katını da üzerine yerleştirip, nescafenin kalanıyla ıslatıyoruz ve kalan kremanın tamamını üzerine yaydırıyoruz..
Soğuduktan sonra süzgeçle üzerine kakao serpiştiriyoruz..
Hepsi bu.. o kadar güzel olmasına karşıt öyle basit ki..
Afiyet olsun :))
(ben bazen pandispanyasını kendim hazırlıyorum. klasik kakaolu pandispanya tarifi..
büyük kare fırın tepsisinde pişiriyorum. sonra ortadan enlemesine ikiye kesip dikdörtgen bir pasta elde ediyorum.
eğer çokk kalabalık misafirleriniz gelecekse o şekilde yapmanızı tavsiye edebilirim.. en az 20 kişiye yeter :) )
Benim kullandığım tarif çok pratik. Her yapılışta aynı sonucu vermesi bakımından garantili bir tarif. Tabi tiramisunun geleneksel yapılışı böyle olmayabilir ama bu şekilde yapımı hem çok leziz, hem çok kolay..
Ayrıca çok hafif oluyor. Ağır olduğu için tatlı yiyemeyen annem bile buna bayılıyor.. Yarım saatte yapabileceğiniz bu tatlı, genelde misafirler ve ev ahalisinden de tam not alıyor
Öyle ki arkadaşlarım bize gelmeden önden sipariş bile verebiliyor :)
kakaolu hazır pasta keki
ıslatmak için:*1 büyük bardak süt
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı nescafe
kreması için: *2,5 su bard. süt
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yumurta
*1 paket labne krema peyniri
üzerine serpmek için:bir miktar kakao
Tencereye önce sütü(soğuk olacak), daha sonra şeker, un ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
Ocağı kapattıktan sonra içersine 1 paket labneyi koyarak iyice çırpıyoruz.
Bu arada bir taraftan da keki ıslatmak için cezveye süt, şeker ve nescafeyi koyarak ısıtıyoruz.
Kekin ilk katını hazırladığımız nescafenin yarısıyla ıslatıyoruz.
Kremanın yarısını nescafeyle ıslanmış kekin üzerine döküyoruz.
Sonra kekin 2. katını da üzerine yerleştirip, nescafenin kalanıyla ıslatıyoruz ve kalan kremanın tamamını üzerine yaydırıyoruz..
Soğuduktan sonra süzgeçle üzerine kakao serpiştiriyoruz..
Hepsi bu.. o kadar güzel olmasına karşıt öyle basit ki..
Afiyet olsun :))
(ben bazen pandispanyasını kendim hazırlıyorum. klasik kakaolu pandispanya tarifi..
büyük kare fırın tepsisinde pişiriyorum. sonra ortadan enlemesine ikiye kesip dikdörtgen bir pasta elde ediyorum.
eğer çokk kalabalık misafirleriniz gelecekse o şekilde yapmanızı tavsiye edebilirim.. en az 20 kişiye yeter :) )
Son düzenleme: