Kekler - Pastalar Tiramisu (Nescafeli Pasta)

dimplehawk

Ensar'ım ; lokum paşammm
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008
5.534
117
163
39
Aslında aslen bir İtalyan tatlısıdır. Biz hanımlarca türetilen birçok farklı türü de var. Dolayısıyla birçok tiramisu tarifi var. Kedidili bisküvi ile yapılanlar, kakaolu kekle yapılanlar ve herkesin kendinden bir şeyler kattığı çeşitlemeleri de var.

Benim kullandığım tarif çok pratik. Her yapılışta aynı sonucu vermesi bakımından garantili bir tarif. Tabi tiramisunun geleneksel yapılışı böyle olmayabilir ama bu şekilde yapımı hem çok leziz, hem çok kolay..
Ayrıca çok hafif oluyor. Ağır olduğu için tatlı yiyemeyen annem bile buna bayılıyor.. Yarım saatte yapabileceğiniz bu tatlı, genelde misafirler ve ev ahalisinden de tam not alıyor
Öyle ki arkadaşlarım bize gelmeden önden sipariş bile verebiliyor :)

kakaolu hazır pasta keki
ıslatmak için:*1 büyük bardak süt
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı nescafe
kreması için: *2,5 su bard. süt
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yumurta
*1 paket labne krema peyniri
üzerine serpmek için:bir miktar kakao

Tencereye önce sütü(soğuk olacak), daha sonra şeker, un ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
Ocağı kapattıktan sonra içersine 1 paket labneyi koyarak iyice çırpıyoruz.
Bu arada bir taraftan da keki ıslatmak için cezveye süt, şeker ve nescafeyi koyarak ısıtıyoruz.
Kekin ilk katını hazırladığımız nescafenin yarısıyla ıslatıyoruz.
Kremanın yarısını nescafeyle ıslanmış kekin üzerine döküyoruz.
Sonra kekin 2. katını da üzerine yerleştirip, nescafenin kalanıyla ıslatıyoruz ve kalan kremanın tamamını üzerine yaydırıyoruz..
Soğuduktan sonra süzgeçle üzerine kakao serpiştiriyoruz..
Hepsi bu.. o kadar güzel olmasına karşıt öyle basit ki..
Afiyet olsun :))

(ben bazen pandispanyasını kendim hazırlıyorum. klasik kakaolu pandispanya tarifi..
büyük kare fırın tepsisinde pişiriyorum. sonra ortadan enlemesine ikiye kesip dikdörtgen bir pasta elde ediyorum.
eğer çokk kalabalık misafirleriniz gelecekse o şekilde yapmanızı tavsiye edebilirim.. en az 20 kişiye yeter :) )

Son düzenleme:
arkadaşlar bu 14 şubatta yaptığım tiramisunun kalpli versiyonu :asigim: :asigim:

img0731.jpg

w616.png

tiramasu.jpg

1003_15_tiramisu1.jpg

Son düzenleme:
Ellerine sağlık dimle cım... Hiç yemedim ben tiramisu. Hepsi böyle mi nesakafelimi oluyor. Kahveli tatları pek sevmemde:utangac:. Ama bunuda içine koymazsak tiramisu olmaz değil mikaydirigubbakcemile3 Genede çok güzeldir eminim. Ellerine sağlık. Sende yapta ağzımızı sulandır buradacokacimcoook

Super bir lezzet,favori pastalarimdandan bir tanesi.Nehircim cok sey kacirmissin yerimseniben ,en kisa zamanda denemeni siddetle tavsiye ederim cokacimcoook
Paylasim icin tesekkurler a.s.

Teşekkürler nehircim abroad arkadaşımızın da dediği gibi çok şey kaçırmışsın kaydirigubbakcemile3
ilk fırsatta denemeni tavsiye ederim.. a.s zaten kahve tadı pek gelmiyor 1 tatlı kaşığı konuluyor..
ama kahve sevmeyenler pasta kekini şekerli sütle de ıslatabilir. a.s :1hug:

rica ederim abroad.. sende bendensin kaydirigubbakcemile5 afiyet olsun yerimseniben

Çok güzele benziyor sabah sabah canım çekti tarifini aldım, teşekkürler............

rica ederimmm
afiyet olsunnn arkadaşlar yerimseniben
yaptığınızda fotoğraflarını paylaşırsanız bizimle sevinirim Şeniz

bu akşam misafirlerime yapacağım. inşallah güzel olur.

kızlar tarifi uyguladım sonuç süper! foto çektim ama resmi daha sonra ekleyeceğim.

afiyet olsun canoşum a.s.
güzel olcak tabii
resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum a.s

dimplehawk hiç tiramisu yemedim, hep duyarım bir türlü kısmet olmadı, ilk fırsatta kendim yapmak istiyorum. mümkünse bana kekinin de tarifini yazar mısın, bir de labne kaç grlık canım, labne krema demişsin bu bildiğimiz kahvaltılık krem peynir değil mi? :utangac:

dimplehawk hiç tiramisu yemedim, hep duyarım bir türlü kısmet olmadı, ilk fırsatta kendim yapmak istiyorum. mümkünse bana kekinin de tarifini yazar mısın, bir de labne kaç grlık canım, labne krema demişsin bu bildiğimiz kahvaltılık krem peynir değil mi? :utangac:

labne 200 gr lık şutarafagitti
pi_productimage_16.jpg

ben keki kendim yaptığımda normal kek tarifi uyguluyorum a.s
istersen klasik kakaolu panpispanya tarifini de uygulayabilirsin

kakaolu kek :
3 yumurta
1,5 su bard. şeker
1 paket kakao
1 su bard. süt
(1 su bard. sıvıyağ-isteğe bağlı ben pasta için yağ koymuyorum)
1 vanilya
1 kabartma tozu
un
(önce şeker yumurta iyice çırpılacak-sonra kakao,süt,vanilya katılıp çıpılacak-en son un ve kabartma tozu katılıp, kek hamurunun boza kıvamında olmasına dikkat ederek iyice çırpılacak-sonra yağlı dikdörtgen fırın tepsisine dökülüp 175 derecede 15-20 dk fırın açılmadan pişecek)

karaatessarlottepsivr5.jpg

AFİYET OLSUN a.s.

Son düzenleme:
hımmm tiremusu bende çok yaparım tarifimiz aynı canım çok süper oluyor.

dimplehawk üşenmeyip ayrıntılı tarif ettiğin için çok tşk ederm canım. denediğimde sonucu buraya yazarım...

rica ederim kahvefincanı ne demek
sonucu bekliyorumm yerimseniben

evet nazcım gerçekten öyle a.s

annem bu ne fakir pastası gibi oldu diyince:))
meyve fln koydm normalde koyulmaz tiramisuluktan çıktı azcık
tiramisu tiramisu olalı böle muamele görmemiştir eminim kaydirigubbakcemile3

1003798.jpg

annem bu ne fakir pastası gibi oldu diyince:))
meyve fln koydm normalde koyulmaz tiramisuluktan çıktı azcık
tiramisu tiramisu olalı böle muamele görmemiştir eminim kaydirigubbakcemile3

1003798.jpg

senin pastanında görünüşü çok güzel ama tiramisu senden şikayetçi olacak kesin:)))))))))))))))benim formatımı bozdun diye
benimde en sevdiğimpastalardan biridir tiramisu yapan arkadaşların ellerine sağlık....

bende gecen gün kedi diliyle yaptim ve labne peyniri yerine mascorpone(bunun arkasindada tarifi var) ile yaptim gercekten cok güzel resim harika elinize saglik

Son düzenleme:
Tencereye önce sütü(soğuk olacak), daha sonra şeker, un ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra içersine 1 paket labneyi koyarak iyice çırpıyoruz(mikser varsa mikserle).
Bu arada bir taraftan da keki ıslatmak için cezveye süt, şeker ve nescafeyi koyarak ısıtıyoruz.
Kekin ilk katını hazırladığımız nescafenin yarısıyla ıslatıyoruz.
Kremanın yarısını ıslanmış kekin üzerine döküyoruz.
Sonra kekin 2. katını da üzerine yerleştirip , ıslatıyoruz ve kalan kremanın tamamını üzerine yaydırıyoruz..
Soğuduktan sonra süzgeçle üzerine kakao serpiştiriyoruz..
Hepsi bu.. o kadar güzel olmasına karşıt öyle basit ki..
Afiyet olsun :))

(ben bazen pandispanyasını kendim hazırlıyorum. klasik kakaolu pandispanya tarifi..
büyük kare fırın tepsisinde pişiriyorum. sonra ortadan enlemesine ikiye kesip dikdörtgen bir pasta elde ediyorum
eğer çokk kalabalık misafirleriniz gelecekse o şekilde yapmanızı tavsiye edebilirim.. en az 20 kişiye yeter :) )

canım, sen bunun tarifini vermişsin ama bir detayı atlamışsın, o yüzden bütün malzemem boşa gitti..şimdi canım çok sıkkın, nasıl olsa tatlı yapacağım diye tatlı da almadım, eşimin önünden labneyi yemesin diye de çektim, onunla da papaz olduk....valla üzüldüm açıkcası..şimdi sen bana tatlı nasıl yapılıyor bilmiyor musun diye kızacaksın ama gerçekten bilmiyordum senin tarifinle ilk defa denedim ama berbat oldu....yazmışsın ki....unu, şekeri, sütü, yumurta sarısını muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın, ocağa koyun dememişsin..ben de habire karıştırdım ama su gibi oldu...sonra dedim ki labneyi koyunca koyulaşacak galiba onu da koydum olmadı....sonra tarifine bir daha baktım soğuyunca servis yapın gibi bir yazı var, o zaman anladım ki ocakta muhallebi kıvamını almasını bekleyecekmişiz....ha suç ben de aslında tatlı bilmiyorsan yapma demi ama? ama güvendik tarife bir kere..sabahtan beri bunun hayalini kuruyorum, bir malzeme almak için dışarı çıktım, valla çok üzüldüm çok....

Back
X