Canım merhaba sakin ol panik yok :)
Benim oğlumda da yaşadık ve inan çoğu çocukta olan bir durum bu. Benim oğlumda bana göre bir değişkenlik yoktu tırnak yemeye başladığında. Birden başladı ve aynı yaştaydı 3,5 yaşında.İlk önce bende uyardım anlattım ama etkili olmadı.Sonra ona anlattım bak annecim sen tırnaklarını ısırıyorsun ya o tırnakların acı olabilir dedim ve bunu o gün bir kaç kez söyledim aklına girsin diye ve eczaneden acı oje aldım.
O uyurken öğle uykusunda bütün tırnaklarına sürdüm. uyanınca ağlamaya başladı anne acı diye eee yapacak bir şey yok sen tırnaklarını ısırmazsan geçer dedim.
Ve ojeyi her 2-3 günde bir sürdüm buna 15 - 20 gün devam ettim belki 1 ay olabilir.
Ve tırnaklarının uzadığını farkettim ve ona güzel bir oyuncak aldım bak sen tırnaklarını ısırmıyorsun bu sana hediye dedim ve babasına da gösterdik babası bak biz tırnak kesiyoruz artık diye biti gitti.