tiroid değerleri yüksek olup da hamile kalan var mı?

TSH tavan yapsada hamile kalabilirsiniz.Çok fazla kişi var.Ama olay o şekilde hamile kalmamak.İlacın dozu da iyi ayarlanmalı.İyi ayarlanmazsa düşmez ya da hipotroidi varsa yükselmez.Nodul yoksa,degerlerin kontrol altina alinmasi cok zaman almiyor.
Nodul varsa secenekler artiyor.ameliyat ya da radyoiyot tedavisi uygulanabiliyor.Radyoiyotta bir sure hamile kalinamiyor.Bu yuzden gebelik dusuneneler ameliyat oluyor.Ama bunlari en guzel bir endokrin uzmaniyla konuşmak. Burada yazismak moral bozar.Onlarla konusmak rahatlatir.Sonucta en dogru bilgileri,elindekilere bakarak onlar verir.NOdul yoktur ameliyat youmu okursun caniniz sıkılır.Oysa ameliyatlik hicbiseyiniz yoktur.Ozellikle hamilelik dusunme doneminde stres yaratir.Doktora gidin rahatlayin.

doğru diyosun canımda insanın içinde hep bi korkuyo oluyo derdini birilerine anlatıp rahatlamak istiyo ister istemez bilmediklerinide öğrenebiliyosun konuşarak ama dediğin gibi bize en iyi yardımcı olucak tabiki doktor.

doğru diyosun canımda insanın içinde hep bi korkuyo oluyo derdini birilerine anlatıp rahatlamak istiyo ister istemez bilmediklerinide öğrenebiliyosun konuşarak ama dediğin gibi bize en iyi yardımcı olucak tabiki doktor.

Anlatmak tabiki cok onemli,anlatmalisin da..Ama cok tibbi bilgi girince kafan karisir moralin bosu bosuna bozulur.Hamileyken en onemli sey moral malum. Troid o kadar kapsamli ki, herkesin ki birbirinden farkli. İlaclarini bile kendi kendine birakanlar varmış.Bu sekilde tavsiyede bulunurlarsa zararli olabilir.Tirstim :D

Bence burada oranlarla konusmayin. Sadece TSH degil butun degerler onemli. 1995 ten beri tedavi goruyorum. Surekli kontrollerimi yaptiriyorum. Ozellikle cocuk isteyenler icin kontrol altina alinmasi gereken seyler listesinde basta gelir.Doktorun verdigi ilaclari birakanlari da anlayamadim. İyi cesaret. Hipertroidi hastasiydim radyoterapi tedavisi gordum. Simdi hipotroidiyim. Degerlerin, belli bir tedavi gordukten sonra, normale dusme ihtimali gorunuyorsa, ilac verilmeyebilir. Ama 3 ayda bir gozlemlenir.BEn ilaca da cocuk istedigime karar verdigimizde baslamistim. Simdi omur boyu kullanicam tabi. Hipotrodi kontrol altina alinmazsa kalp rahatsizligina ve obezite sebep olur. Cok yuksek hipertroidi de maalesef cok seye sebep olabiliyor. Tavsiyem ihmal etmemeniz.Gebelik dusunen herkes, en kolay saglik ocagina gidip aile hekimine soyle bakar.İlk hamileligimde SSK ya gitmistim troid tahlillerim icin. Her ay cagiriyordum. Sonrasinda gene Semt klinigine devam etmistim. Artik o kadar taninan bir hastalik ki normal takibi her merkez de yaptirilabilir.

Anlatmak tabiki cok onemli,anlatmalisin da..Ama cok tibbi bilgi girince kafan karisir moralin bosu bosuna bozulur.Hamileyken en onemli sey moral malum. Troid o kadar kapsamli ki, herkesin ki birbirinden farkli. İlaclarini bile kendi kendine birakanlar varmış.Bu sekilde tavsiyede bulunurlarsa zararli olabilir.Tirstim :D

canım ben euthyrox 25 mg yani en düşük dozunu kullandım.
çarşamba günü verdiğim kan sonucum istediğim seviyede çıkmadı. hala biraz yüksek.
yarın kadın doğum doktoruna gittiğimde sorucam henüz endokrin uzmanına gösteremedim sonucumu.

yalnız canım anlayamadığım sen ilk tahlilinle ikinci tahlilin arasında ilaç kullanmadın mı?
neden tsh değerin artmış? ilaç az da olsa düşürüyor diye biliyorum?
doktora gösterdin mi? ne söyledi??belki de ilacının dozu yetersiz gelmiştir?doktorunla görüşsen iyi olur canım.bir de ultrason sonuçlarımız hemen hemen aynı herhangi bir nodül var mı ona bakıyorlar?
çok şükür öyle bir sıkıntımız yok ikimizinde.
inşallah hakkımızda hayırlısı olur...
bu arada sen korunmayı bıraktın mı???

asud,
ikidir dikkat ediyorum mesajlarında imalı ifadeler kullanıyorsun.

ilk olarak ben ilacımı bıraktım çünkü ilk gittiğim doktor bana hasatalığımı ve ilacın önemini yeterli bir şekilde anlatmadı.
bende ilaç bittikten sonra kendime bir endokrin doktoru buldum ve yeniden ilaca başladım. bu arada geçen 1,5 aylık süredede kafama göre ilaç kullanmak istemedim.
ayrıca ilacı bıraktığım dönemde başka ciddi bir rahatsızlık geçirdim.bu da sürenin uzamasına sebep oldu. yoksa aklıma esipte ilacı bırakmadım.

ayrıca soru soran arkadaşa oranlarla cevap verdim çünkü ben bu işin uzmanı değilim en başta da belirttiğim gibi bildiğim kadarını yani kendi başımdan geçeni anlattım.

ve de arkadaşa verdiğim hangi tavsiyeyi beğenmedin? benim ona verdiğim tek tavsiye doktoru ile görüşmesi. bunun dışında herhangi bir yönlendirmede bulunmadım. bulunamam da zaten.

yok canım 1 ve 2 tahlillerin arasında ilaç kullanmadım doktor 2 ci tahlilide görmek istedi emin olmak için ondan sonra ilaç kullanmaya başladım bende henüz endokrine gidemedim 1 hafta sonra tekrar gidicem tahlil için dahiliyeye. ewet canım korunmaya bıraktım inşallah hakkımızsa herşeyin hayırlısı olurda bizde bebişimizi alırız kucağımıza tabi tsh seviyelerimiz düştükten sonra sanırım yüksek iken hamile kalma ihtimali yokmuş ve olsa bile düşük tehlikesi varmış. ne kadar doğru bilmiyorum gittiğimde doktorla konuşucam herşeyi. bu arada senin değerlerin nasıl tatlım?

canım ben bugün kadın doğum doktoruna gittim.tsh için endokrin doktoru ile görüşmemi ve ilaç dozunu ayarlatmamı söyledi.inşallah hafta içi gideceğim endokrin uzmanına.
ths 1-2 arası olmasını istiyoruz ama ilaç kullanıyorsan endişelenme düzene girer dedi.ben korunmayı bırakmamıştım bırakabilirsin dedi.inşallah allah herkes için hayırlısını versin.

Merhaba kızlar bende 15 yaşında graves hastası oldum yıllarca tedavı oldum zehirli Guatr olduğu için başka yan etkileri de vardı tedavım yanıt vermedi 19 yaşında troid bezimin tamamı alındı sürekli ilac kullanıyorum cocuk düşününce doktora gittim ilacımı ayarladık 2ay sonuç alamadık ayrıca adetlerim düzenli olsada polikistik over de vardı sonraki ay hamile kaldım hemen doktora gittim tsh 5 di t3 t4 normaldi suan 8 haftalık hamileyim ilacımın dozu iki katına çıktı ayrıca zehirli Guatr olduğu için cocuğa geçmemesi için tetkikler yapıldı şükür sorun çıkmadı ayrıca filiz ve iyot içiyorum bebişim için Allah herkese nasip etsin ben burda olmuyor yazanları okudukça 3. Ayda ağlamaya başlamıştım mucizemiz geldi şükür Allah'a o yüzden stres yapmayın umutsuzluğa düşmeyin

Back
X