Tiroid Hormonu

istanbullu34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2012
233
76
123
Almanya
Meraba.
Bugun sonuclarimi almaya gittim ve doktr tiroidin yavas hormon ürettigini söyledi. Doktora sormayi unuttumda siz bilirsiniz belki diye soruyorum. Bu adam bana düzelmesi icin bana ilac yazdi. Ve benim baya bi kilom var ve az yememe ragmen alip duruyorum . Sizce ilaclari aldiktan sonra kilo alisi durur mu.

Merhaba, 2 yıldır hipotiroidi(yavaş çalışan tiroid hormonuna bağlı) hastasıyım, her sabah yemekten yarım saat önce euthyrox adlı ilacı kullanıyorum, muhtemelen doktorun da sana euthyrox yazmıştır. Yemediğin halde kilo almanın ve o kiloyu verememenin nedeni zaten tiroid hormonunun yavaş çalışması. İlacı düzenli olarak kullanmaya başladığında metabolizman normal hızına kavuşuyor ve normal kilona dönebiliyorsun. Korkulacak endişelenecek bir hastalık değil ama ilaçlarını aksatmaman gerek. Şimdiden geçmiş olsun canım.

Merhaba, 2 yıldır hipotiroidi(yavaş çalışan tiroid hormonuna bağlı) hastasıyım, her sabah yemekten yarım saat önce euthyrox adlı ilacı kullanıyorum, muhtemelen doktorun da sana euthyrox yazmıştır. Yemediğin halde kilo almanın ve o kiloyu verememenin nedeni zaten tiroid hormonunun yavaş çalışması. İlacı düzenli olarak kullanmaya başladığında metabolizman normal hızına kavuşuyor ve normal kilona dönebiliyorsun. Korkulacak endişelenecek bir hastalık değil ama ilaçlarını aksatmaman gerek. Şimdiden geçmiş olsun canım.

Ayni ilaci kullaniyoruz evet. Beni bilgilendirdigin icin cok tesekkur ederim canim.

bende 5 6 yıldır hipotroidden ilaç kullanıyorum. bana göre: eğer beslenme tarzınızda ve günlük aktivitenizde değişiklik yapmazsanız kilonuz gitmez kendiliğinden.benim şuan ilaçtan dolayı troidlerim fazla çalışıyo normalin üstüne çıktı zaman zaman oluyo bende ama ben kendimi tutmazsam kilo veremiyorum. tabi bünye meselesi :34:

merhabalar benimde tiroid sorunum var. daha doğrusu nodüllerim var kan testlerin normal çıkıyor ama nodüllerimde büyüme var bunun yanında kilomda var ilaçda vermedi doktorum 2 yıl önce biyopside de yapıldı temiz çıktı ama ben çok korkuyorum bilgisi olan varsa yardım edebilirmi şimdiden teşekkürler.

Back
X