Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

sevsevil

tomurcuğum çiçek açtı
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
7
96
41
İstanbul
arkadaslarim iki sene dort aylik evliyim ve bes ay oncesine kadar hapla korunuyordum.hapi biraktiktan sonra adet duzensizligi yasamaya basladim, adetlerim on gun boyunca akinti halinde surup son dort gun biraz daha normale donuyordu.doktora gittigimde "tsh hormonumun yuksek oldugunu ve hipotiroid hastasi oldugumu" soyledi. Hamile kalamayanlarin tiroidine bakiyoruz dedi.tiroid hastalari cok zor gebe kalirmis, bende o yuzden hamile kalamadigimi dusunuyorum ve cok uzuluyorum.Bir aydir tiroid ilaci kullaniyorum ama bu ayda sonuc negatif:( ayni hastaligi yasayan arkadalar burdan bizimle tecrubelerini paylasirlarsa bizde bilgileniriz ozellikle hamile kalip kalamadiklarini? Simdiden cok cok tesekkur ederim...

merhablar cnm öncelikle buyuk gecmis oldun
troid hastaligi bendede var ve bende senlerdir var orta okula gidiyodum cikmisdi bu hastalik bende ve ilac tedavisi görüyorum
öncelerde hic önemsememisdim ve ilaclarimi kullnmiyordum ama almnyaya evlenip geldikden sonra asiri derecede bi büyüme ve kilo alma oldu dr gitdim yine ilac tedavisini önerdi bende artik düzenli iciyorum ilaclarimi
suan 8 bucuk aylik bi oglum var ben hamile kalmakda zorlanmadim yani bi skinti cekmedim bi kac arkadasimda var ayni benimgibi bu hastalikda olan onlarda kilolu ve cocuklari var
bence sen canini sikma allhim gönlüne göre versin ins seninde nur topu gibi saglikli avlatlarin olsun boy boy ins inssss

Son düzenleme:
Canim benim cok tesekkur ederim ilgin icin, inan moral oldun. Korunurken Bir gun hapi unutsam hamile kalicam saniyordum sonra korunmayi birakip uzerinden de bes Ay gecince bu hastalikla beraber korkular, her ay hayal kirikliklari basladi.Bir taraftan bu korkulari yasamanin bize faydasinin olacagini dusunuyorum yavrumuza kavustugumuzda sevinci katbekat fazla olacak, kiymetini anladik fazlasiyla. Insallah guzel yuvamizda bebek hayallerimiz hayirlisiyla gercek olur.isteyen herkesin...

arkadaşlar bendede var tiroid hastalığı doktorum 1.5 aylık tedavi verdi 1.5 senedir korunmuyoruz ama çocuğumuz olmuyor bende buna yorumluyorum artık ama doktorum bi engel değil hamile kalmana diyor başka bi sorunumda yok nedfendir bilmiyorum ama herşey allahtan...

Canim sende hangi tip tiroid rahatsizligi var?doktor bana ilaci omur boyu kullanmam gerektigini soyledi. Gebelik oncesi hipotiroidi, ovulasyon yani yumurtlama icin en buyuk engel bu nedenle hmile kalma sansi son derece dusuk. Ama ilac tedavisiyle bu sorun ortadan kalkiyor mu bilmiyorum.

meraba cnm benimde tsh 7 yani yüksek ve 3 yıldır anne olamadım bir türlü bende hipotiroid hastasıyım
inşallah hepimiz dileklerimize kavusuruz bunu çok istiyoruz çünkü

Bende yillardir düzenli olarak hap kullaniyorum.. Bir keresinde kendi doktoruma bu sorunu danistim, duyumlarimi anlattim.. Asil hapi icmezsen ilerde cocugun olamaz,hic bi sorun teskil etmiyor hastaligin demisti... Bilmiyorum..ilersi icin endiseleniyorum acikcasi.. Benim hiper degil hipo tiroidim var,yani guatrim yavas calisiyor... Bu durumdada ayni etkiyi mi gösteriyor, merak ediyorum?

meraba cnm benimde tsh 7 yani yüksek ve 3 yıldır anne olamadım bir türlü bende hipotiroid hastasıyım
inşallah hepimiz dileklerimize kavusuruz bunu çok istiyoruz çünkü

Canim peki bu uc yil icinde hipotiroid icin duzenli ilac tedavisi uyguladin mi?

Ben anlamiyorum ilacla eksik olan hormonu disardan aliyoruz buna ragmen nasil gebeligi etkiliyor... Peki adet duzensizligi oluyor mu sizde de? Doktora kalsa gebe kalmakta sIkinti yaratir demiyor ama sIkinti yasayan cok var. Heralde doktorlar stress yapip isi daha da zorlastirmamizi istemiyorlar.beni korkular iyice Sardi Allah yardimcimiz olsun.

selam arkadaşlar, ben 1998 de kızımı dünyaya getirdim, 1999 da hipertroit olduğumu öğrendim, (zehirli guatr) 2000 yılında ameliyat oldum troit bezlerinin 3/1 aldılar,9 yıldır her gün günde bir buçuk tefor kullanıyorum ömür boyuda devam edecek (şimdi tefor bulamadığım için levatiron kullanıyorum teforun dengi )çocuk meselesine gelinde guatrdan önce bir tane çocuğum oldu ama ikincisini 2004 den bu yana istiyoruz olmuyor ve ne eşimde ne bende hiç bir sorun yok, aşılamaya kadar bütün tedavileri olduk şimdi sıra aşılamada 6 ay içinde aşılamayıda düşünüyorum bakalım ne olacak Allah hepimize şifa versin ama herkesin bünyesi farklı bazılarıda hamile kalmakta problem yaşamıyor

Ben anlamiyorum ilacla eksik olan hormonu disardan aliyoruz buna ragmen nasil gebeligi etkiliyor... Peki adet duzensizligi oluyor mu sizde de? Doktora kalsa gebe kalmakta sIkinti yaratir demiyor ama sIkinti yasayan cok var. Heralde doktorlar stress yapip isi daha da zorlastirmamizi istemiyorlar.beni korkular iyice Sardi Allah yardimcimiz olsun.

evet tatlım haklısın banada doktorum engel değil kesinlikle dedi ama engel herhaldeki 1.5 yıldır benimde olmuyor ayrıca adet düzensizliğim var adet düzensizliği oluncada gebe kalınmıyor nasıl iş anlamadım o zaman gerçeği bizede söylesinler:dilcikar:

evet tatlım haklısın banada doktorum engel değil kesinlikle dedi ama engel herhaldeki 1.5 yıldır benimde olmuyor ayrıca adet düzensizliğim var adet düzensizliği oluncada gebe kalınmıyor nasıl iş anlamadım o zaman gerçeği bizede söylesinler:dilcikar:

evet kızlar dr. söylemiyorlar guatr çocuğun olmasında engel olduğunu, ben bunu yaşayarak öğrendim, tedavi olurken ilk sorduğum benim çocuğum guatr yüzündenmi olmuyor, ama hayır ilaçları düzgün kullanırsanız sorun olmaz demişlerdi ben tv den öğrendim bir manken vardı sperm bankasından sperm alıp hamile kalan çok olay olmuştu, neden böyle birşey yaptınız diye sordular ,oda ben guart hastasıyım ameliyattan sonra benim çocuğum olmayacaktı çocuklarıda çok severim çocuğumun olmasını istedim ama bir sevgilim yoktu, hemende hamile kalmam gerekliydi o yüzden böyle birşey yaptım demişti, tabii ben şok oldum dr. beni ikna etmişlerdi guatr sebep olmayacağı konusunda, keşke baştan söyleselerdi en azından ne kadar şansım olduğunu bilirdim çok heveslenmezdim ,5,5 yıldır her ay acaba hamilemiyim diye stres olazdım ,yada çocuğuma kesin cevap verirdim yavrum benim kardeşim neden olmuyor herkesin kardeşi var diye çokk ağladı en azından umudu kesilirdi ,öyle böyle o ilk yılların stresini atlattık kızımda artık sormuyor kardeşim olacakmı diye inş. sizler böyle sorunlarla karşılaşmazsınız bebişleinize kavuşursunuz ,ayrıca 9 senede bile tedavi yöntemleri değişmiş sizlere belki farklı tedaviler uygulanır Allah şifa versin

Kizlar dun gece sabahlara kadar nette bu konuyla ilgili ne kadar topik varsa okudum, bu hastalik yuzunden gebe kalamiyorum diyenlerin ( hasimato-hipotiroid) cogu bugun ya hamileler yada dogurmuslar. Demek ki hastaneden cikmicaz dogru doza ulasicaz ve tsh imiz normal seviyeye ulasicak bu arada eslerde de sorun olmadigini da anlicaz:bbo: bi taraftan altarnatif tiptan yararlanicaz mesela ben bal tarcin corek otu karistirip sabah aksam yicem, esime de bi karisim hazirlattikcokacimcoook tiroid icinde dere otu ve ceviz. Icimde artik sIkinti ve yorgunluk var ama Allah buyuk.

Kizlar dun gece sabahlara kadar nette bu konuyla ilgili ne kadar topik varsa okudum, bu hastalik yuzunden gebe kalamiyorum diyenlerin ( hasimato-hipotiroid) cogu bugun ya hamileler yada dogurmuslar. Demek ki hastaneden cikmicaz dogru doza ulasicaz ve tsh imiz normal seviyeye ulasicak bu arada eslerde de sorun olmadigini da anlicaz:bbo: bi taraftan altarnatif tiptan yararlanicaz mesela ben bal tarcin corek otu karistirip sabah aksam yicem, esime de bi karisim hazirlattikcokacimcoook tiroid icinde dere otu ve ceviz. Icimde artik sIkinti ve yorgunluk var ama Allah buyuk.

allahım nasip etsin yeterki tatlım bizde birgün hamiş kalıcaz inşaallah

kızlar tiroid hastası olup gebe kalan bayanlar varsa yazsın lütfen. hangi doktoru tavsiye edersiniz, neleri önerirsiniz, yardım!!!

canım, benim c.tesi 1,5 aylık tedavi sürem doluyor, gidicem bakalım doktora tsh ne durumda. ama olumlu bi cevap alacağımı zannetmiyorum çünkü bu ay regli de olmadım 16 gün gecikti ve hiçbir belirti de yok. alman hastanesinde Hüsrev Hatemiye gidicem ilk kez. senin kontrolün ne zaman ve ilaç dozun ne? doktor bana 50'lik verdi ama ağır geldi heralde. çünkü gece hiç uyuyamıyorum ve reglm kesildi.

canım, benim c.tesi 1,5 aylık tedavi sürem doluyor, gidicem bakalım doktora tsh ne durumda. ama olumlu bi cevap alacağımı zannetmiyorum çünkü bu ay regli de olmadım 16 gün gecikti ve hiçbir belirti de yok. alman hastanesinde Hüsrev Hatemiye gidicem ilk kez. senin kontrolün ne zaman ve ilaç dozun ne? doktor bana 50'lik verdi ama ağır geldi heralde. çünkü gece hiç uyuyamıyorum ve reglm kesildi.

canım benim benimde 6 haftalık tedavi ürecim 2 hafta onra doluyor benim hap 0.1mg lık levotiron ilacın adı eninkinin imi ney bide vitamin hapı verdi doktoruma.s

Back
X