Tiroit,Hipotroiti Olanlar Yardım Lütfen..

johnmaynard

H@A
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
239
3
46
İstanbul
evet troit rahatsızlığımdan dolayı kilo vermekte çok zorlanıyorum benim gibi hipotroit olupta kilo verebilenler yardımcı olun bana lütfen deneyimlerinize önerilerinize ihtiyacım var...

evet troit rahatsızlığımdan dolayı kilo vermekte çok zorlanıyorum benim gibi hipotroit olupta kilo verebilenler yardımcı olun bana lütfen deneyimlerinize önerilerinize ihtiyacım var...
benim de hipotroidim var ve maalesef ben de kiloluyum.gebelik ve doğum derken 75 kiloyum şimdi.bebeğim beni çoğu zaman sabahlara kadar uyutmaz,bazen aşırı yorulduğumu bilirim ama gram eksilmiyor kilom.basenlerim çok genişçe,baktıkça sıkıntı veriyor.:50:her şeye rağmen spor yapabilsem,fiziksel aktivitemi arttırabilsem zayıflayacağıma inanıyorum.

bende hıpotroitlıyım bızım hastalığımız halk ararsında su çse yarıyorun malesef tıbbı adı en yavaş metobolızmalı ınsanlar yanıııı:77:tek yapacaımız bol su ve hap ıçmekkkk ömür boyuuu dyettt

kilo veremeyeceğiz diye bir olay yok,sadece diğerlerinden daha fazla hareket etmemiz daha fazla efor sarfetmemiz gerekiyor
ben bir ara farklı bir yerde yaşadım,yer gezip görmek amacıyla günde 4-5saat yürürdüm
üstelikte yanımıza ekmek arası,eve gelince yorgunluktan ya makarna ya yine ekmek türü şeyler yemiştim,nasıl kilo verdim inanamamıştım,2-3gün bu tempodan sonra giydiklerimden anlamıştım verdiğimi.

bende hıpotroitlıyım bızım hastalığımız halk ararsında su çse yarıyorun malesef tıbbı adı en yavaş metobolızmalı ınsanlar yanıııı:77:tek yapacaımız bol su ve hap ıçmekkkk ömür boyuuu dyettt

vücut metabolizmamız her ne kadar yavaş çalışsa bile bu zayıflamamıza engel değil. emrivaki arkadaşında dediği gibi diğer insanlara nazaran bizim daha fazla efor sarfetmemiz gerekiyor. çünkü bekarken bir ara 55 kilodan 65 e çıktım.ama üniversite yıllarında yürümeyi çok sevdiğim için dersim olmadığı günlerde 4-5 saat yürüyerek 57 kiloya düşürdüm kilomu. şimdilerde çalışmayı bıraktığım için evdeki aktivite zayıflama için yeterli olmadığından zayıflayamıyorum.henüz bi planım yok.nasıl yapıcam bilmiyorum ama Allahın izniyle zayıflayacağım.umut başarmanın yarısıdır.:79:

Son düzenleme:
bende hipotiroitliyim ilk hastalığımı öğrendiğimde (birde bebek tedavisi hormon ilaçarı ) almış olduğum kiloyu almıştım malesef..doktorum tioridin normal seviyelere inmeden kilo vermen oldukça zor demişti..normal seviyelere indikten sonra başla demişti
iki ay olacak nerdeyse diyet ve ve sporla yaklaşık 9 kilo verdim
değerimizi normal seviyelerde tutar ilacımı düzenli içersek verilmiycek diye birşey yok :42:

bende hipotiroitliyim ilk hastalığımı öğrendiğimde (birde bebek tedavisi hormon ilaçarı ) almış olduğum kiloyu almıştım malesef..doktorum tioridin normal seviyelere inmeden kilo vermen oldukça zor demişti..normal seviyelere indikten sonra başla demişti
iki ay olacak nerdeyse diyet ve ve sporla yaklaşık 9 kilo verdim
değerimizi normal seviyelerde tutar ilacımı düzenli içersek verilmiycek diye birşey yok :42:

bnde 17 gündür ilaç kullanmaya basladım..Normal seviyelere ne zaman iner acaba ?
2 aydır dikkat ediyorum ama veremiyorum..Biraz kaçırsam hemen tartıda 1-1.5 kg fazla çıkıyor..Yani biz hiçbir zaman kaçamak yapamayacakmıyız şaşırdım kaldım..Spor yapmıyorum...Siz yürüyüş mu yapıyorsunuz ?

bnde 17 gündür ilaç kullanmaya basladım..Normal seviyelere ne zaman iner acaba ?
2 aydır dikkat ediyorum ama veremiyorum..Biraz kaçırsam hemen tartıda 1-1.5 kg fazla çıkıyor..Yani biz hiçbir zaman kaçamak yapamayacakmıyız şaşırdım kaldım..Spor yapmıyorum...Siz yürüyüş mu yapıyorsunuz ?

şu an değeriniz kaçta ?
benim 1 ayda inmişti
3 hafta dolunca değerinize baktırın :34:
kaçamak yapıyorum ben ama tabi öyle abartı bir şekilde tatlılar hamur işleri değil
haftada bir ödül veriyorum bir dondurma gofret gibi canım neyi istiyosa
ben koşu bandında yürüyüş yapıyorum :34:

şu an değeriniz kaçta ?
benim 1 ayda inmişti
3 hafta dolunca değerinize baktırın :34:
kaçamak yapıyorum ben ama tabi öyle abartı bir şekilde tatlılar hamur işleri değil
haftada bir ödül veriyorum bir dondurma gofret gibi canım neyi istiyosa
ben koşu bandında yürüyüş yapıyorum :34:

TSH 2.7 (0.34-5.6)
Serbest T4 0.93 (0.58-1.64)
Anti TPO 9.1 (0-9)

xxxx içiyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaslar oyle degeriniz nasıl 1 ayda indi ben anlamadım ben tam 6 senedir hiportrioid hastasıyım degerlerim cok yuksek sevviyede degill 3 üsürlerde ama asla sıfırlanmıyor senelerir surekli aynı ilacı kullanıyorum yuani bu hastalık bizimle omur boyu gidicek bişeyy evllendim bbişim oldu suan 2.5 yaında hala hipotrioidim devbam ediyor artı insülin direncimde var hipotriodi olan insanşarın yüzde 90 nın da dr soylemişti insülin direncide olur ve kilo vermek daha zorlasır özellikle en uak kacamakta hemen 1 kilo ve uzeri artı cıkıyorsanız insülin direncininzde vardır dr tahlil isteyin

arkadaslar oyle degeriniz nasıl 1 ayda indi ben anlamadım ben tam 6 senedir hiportrioid hastasıyım degerlerim cok yuksek sevviyede degill 3 üsürlerde ama asla sıfırlanmıyor senelerir surekli aynı ilacı kullanıyorum yuani bu hastalık bizimle omur boyu gidicek bişeyy evllendim bbişim oldu suan 2.5 yaında hala hipotrioidim devbam ediyor artı insülin direncimde var hipotriodi olan insanşarın yüzde 90 nın da dr soylemişti insülin direncide olur ve kilo vermek daha zorlasır özellikle en uak kacamakta hemen 1 kilo ve uzeri artı cıkıyorsanız insülin direncininzde vardır dr tahlil isteyin

insülin vücudun en tehlikeli hormonuymus yağ depoluyormus diye biliyorum..
insülin açlık 6.69 çıkmış (1.9-23) doktorum çok iyi demişti bu değerime..

beım hergün troid hastasıyım senelerdir bide bebegim olmuyor hormonlarım bozuk oldugu için ama bıktım troid ilaçları kullanmaktan ve halsizlikten yorgunluk sinirlerim tavan yapar öffffffffffff:50::50::50::50:

TSH 2.7 (0.34-5.6)
Serbest T4 0.93 (0.58-1.64)
Anti TPO 9.1 (0-9)

xxxx içiyorum...

değerin çok normal canım..
bende 75 mg kulanıyorum 150 mg kullandığımda oldu :34:
bende 2 senedir bu hastalıklayım
ilk değerimde sınırın çok üstünde değildi ama adet düzensizliği yapıyodu ilaca başladım
ilacı bıraktığımda bir ay sonra 8 küsürlere yükselmişti ilacın dozajını artırıp bir ayda 3 küserlere indirdik..
ilacı düzenli kullanırsak bir ay da iniyo ben bunu hep gördüm...
evet bendede insilün direnci var ve pko da hepsi birbiriyle doğru orantılı malesef :25:
beım hergün troid hastasıyım senelerdir bide bebegim olmuyor hormonlarım bozuk oldugu için ama bıktım troid ilaçları kullanmaktan ve halsizlikten yorgunluk sinirlerim tavan yapar öffffffffffff:50::50::50::50:

normal seviyelerde tutmuyomusun ki....bebek olmamması için bu hastalığa suç bulmak saçmalık olur demişti doktorum...bende iki yıldır tedavi gördüm ama malesef olmadı.....sorun sadece sendemi peki

bende tiroid hastasıyım...tsh ım 10-11 e bile çıktığı olmuştur....yaklaşık 8-9 yıldır xxxx kullanıyorum...tiroidim normal seviyelerde duruyor...tiroid hastalarının çocuğu olmaz denir ama olmayacak birşey yok..ben ilk gebeliğim öncesi tiroidim 10-11 civarındaydı ilaçlarla normale düştü ve doğal yoldan ikizlerime hamile kaldım...ikizlerimden sonra 74-75 kiloydum....bir iki yıl öyle gezdim:1:.sonra bir diyet yaptım 56-57 ye kadar düşebildim(spor-diyet yardımıyla 4-5 ay içinde)...1.5 yıl önce tekrar hamile kaldım..buarada tiroid ilacımı hiç kesintisiz kullanıyorum...bebeğim 8.5 aylık şimdi 67 kiloyum vede emziriyorum..kilolarımdanda kurtulmak istiyorum...umarım tekrar verebilirim...

bende tiroid hastasıyım...tsh ım 10-11 e bile çıktığı olmuştur....yaklaşık 8-9 yıldır xxxx kullanıyorum...tiroidim normal seviyelerde duruyor...tiroid hastalarının çocuğu olmaz denir ama olmayacak birşey yok..ben ilk gebeliğim öncesi tiroidim 10-11 civarındaydı ilaçlarla normale düştü ve doğal yoldan ikizlerime hamile kaldım...ikizlerimden sonra 74-75 kiloydum....bir iki yıl öyle gezdim:1:.sonra bir diyet yaptım 56-57 ye kadar düşebildim(spor-diyet yardımıyla 4-5 ay içinde)...1.5 yıl önce tekrar hamile kaldım..buarada tiroid ilacımı hiç kesintisiz kullanıyorum...bebeğim 8.5 aylık şimdi 67 kiloyum vede emziriyorum..kilolarımdanda kurtulmak istiyorum...umarım tekrar verebilirim...

ikizim naber kuzum :38:
ne kadarda ortak yönümüz varmış :1:
inşallah kurutlursun canım fazlalıklardan :8:

değerin çok normal canım..
bende 75 mg kulanıyorum 150 mg kullandığımda oldu :34:

normal değeri 1-1.5 arasında olması lazım sanırım ama çok sükür. 7 lerden düştü..
3 haftadır ilaç kullanıyorum çok düzenli bi sekilde sabahları bisiler atıştırmadan önce yarım saat öncesinde alıyorum..ama nedense metabolizmam sanki hic calışmıyorum gerci spor yapmıyorum sevmemiyorum birtürlü şu sporu..
Aktarda ceviz reçeli satılıyordu gerci almadım ama troidi çalışmayanlar için düzene sokuyor sabahları 1 tatlı kaşığı tüketin demişti..birde mutlaka ceviz yiyin diyordu..Doktorlar böle şeylere karşı direk ilaç veriyorlar aama kendileri gelip almasını biliyorlar diyordu :)

Bende hem insulin direnci, hem hipotiroid, hem de polikistikover var. Bayanlar bu isin basındayken dikkat edin sonra benim gibi alamıyorsunuz onunu. Bende de hipotiroid basladı sonra insulin direnci simdide kisti ogrendik iste.xxxx ve 2 tane xxxx iciyorum bir gunde. Ilac kullandıgım surece degerler kan tetkıklerınde normal ama kılo veremıyordum. Sımdı her sabah 1bucuk saat yuruyorum. Dıyetısyen eslıgınde kılo vermeye calısıyorum bakalım:/

kızlar merhaba size dereotunu tavsiye ederim hem troid için hemde zayıflamak için...

1 hafta boyunca öğünlere başlamadan önce 1 yemek kaşığı dolusu dere otu tüketin. Bu trioid şikayetlerine karşı mükemmel ve mucizevi bir önleyicidir.
bir yıl içerisinde dört kez bir hafta boyunca her öğün öncesinde bir yemek kaşığı dolusu tüketmek en ideal ölçüdür.Dereotu hipotiroid (tiroidin yavaş ve az çalışması) hem de hipertiroid (tiroidin hızlı ve fazla çalışması) durumunda etkilidir.

Back
X