- Konu Sahibi johnmaynard
evet troit rahatsızlığımdan dolayı kilo vermekte çok zorlanıyorum benim gibi hipotroit olupta kilo verebilenler yardımcı olun bana lütfen deneyimlerinize önerilerinize ihtiyacım var...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim de hipotroidim var ve maalesef ben de kiloluyum.gebelik ve doğum derken 75 kiloyum şimdi.bebeğim beni çoğu zaman sabahlara kadar uyutmaz,bazen aşırı yorulduğumu bilirim ama gram eksilmiyor kilom.basenlerim çok genişçe,baktıkça sıkıntı veriyor.evet troit rahatsızlığımdan dolayı kilo vermekte çok zorlanıyorum benim gibi hipotroit olupta kilo verebilenler yardımcı olun bana lütfen deneyimlerinize önerilerinize ihtiyacım var...
bende hıpotroitlıyım bızım hastalığımız halk ararsında su çse yarıyorun malesef tıbbı adı en yavaş metobolızmalı ınsanlar yanııııtek yapacaımız bol su ve hap ıçmekkkk ömür boyuuu dyettt
bende hipotiroitliyim ilk hastalığımı öğrendiğimde (birde bebek tedavisi hormon ilaçarı ) almış olduğum kiloyu almıştım malesef..doktorum tioridin normal seviyelere inmeden kilo vermen oldukça zor demişti..normal seviyelere indikten sonra başla demişti
iki ay olacak nerdeyse diyet ve ve sporla yaklaşık 9 kilo verdim
değerimizi normal seviyelerde tutar ilacımı düzenli içersek verilmiycek diye birşey yok![]()
bnde 17 gündür ilaç kullanmaya basladım..Normal seviyelere ne zaman iner acaba ?
2 aydır dikkat ediyorum ama veremiyorum..Biraz kaçırsam hemen tartıda 1-1.5 kg fazla çıkıyor..Yani biz hiçbir zaman kaçamak yapamayacakmıyız şaşırdım kaldım..Spor yapmıyorum...Siz yürüyüş mu yapıyorsunuz ?
şu an değeriniz kaçta ?
benim 1 ayda inmişti
3 hafta dolunca değerinize baktırın
kaçamak yapıyorum ben ama tabi öyle abartı bir şekilde tatlılar hamur işleri değil
haftada bir ödül veriyorum bir dondurma gofret gibi canım neyi istiyosa
ben koşu bandında yürüyüş yapıyorum![]()
arkadaslar oyle degeriniz nasıl 1 ayda indi ben anlamadım ben tam 6 senedir hiportrioid hastasıyım degerlerim cok yuksek sevviyede degill 3 üsürlerde ama asla sıfırlanmıyor senelerir surekli aynı ilacı kullanıyorum yuani bu hastalık bizimle omur boyu gidicek bişeyy evllendim bbişim oldu suan 2.5 yaında hala hipotrioidim devbam ediyor artı insülin direncimde var hipotriodi olan insanşarın yüzde 90 nın da dr soylemişti insülin direncide olur ve kilo vermek daha zorlasır özellikle en uak kacamakta hemen 1 kilo ve uzeri artı cıkıyorsanız insülin direncininzde vardır dr tahlil isteyin
TSH 2.7 (0.34-5.6)
Serbest T4 0.93 (0.58-1.64)
Anti TPO 9.1 (0-9)
xxxx içiyorum...
bende 2 senedir bu hastalıklayımarkadaslar oyle degeriniz nasıl 1 ayda indi ben anlamadım ben tam 6 senedir hiportrioid hastasıyım degerlerim cok yuksek sevviyede degill 3 üsürlerde ama asla sıfırlanmıyor senelerir surekli aynı ilacı kullanıyorum yuani bu hastalık bizimle omur boyu gidicek bişeyy evllendim bbişim oldu suan 2.5 yaında hala hipotrioidim devbam ediyor artı insülin direncimde var hipotriodi olan insanşarın yüzde 90 nın da dr soylemişti insülin direncide olur ve kilo vermek daha zorlasır özellikle en uak kacamakta hemen 1 kilo ve uzeri artı cıkıyorsanız insülin direncininzde vardır dr tahlil isteyin
beım hergün troid hastasıyım senelerdir bide bebegim olmuyor hormonlarım bozuk oldugu için ama bıktım troid ilaçları kullanmaktan ve halsizlikten yorgunluk sinirlerim tavan yapar öffffffffffff![]()
bende tiroid hastasıyım...tsh ım 10-11 e bile çıktığı olmuştur....yaklaşık 8-9 yıldır xxxx kullanıyorum...tiroidim normal seviyelerde duruyor...tiroid hastalarının çocuğu olmaz denir ama olmayacak birşey yok..ben ilk gebeliğim öncesi tiroidim 10-11 civarındaydı ilaçlarla normale düştü ve doğal yoldan ikizlerime hamile kaldım...ikizlerimden sonra 74-75 kiloydum....bir iki yıl öyle gezdim.sonra bir diyet yaptım 56-57 ye kadar düşebildim(spor-diyet yardımıyla 4-5 ay içinde)...1.5 yıl önce tekrar hamile kaldım..buarada tiroid ilacımı hiç kesintisiz kullanıyorum...bebeğim 8.5 aylık şimdi 67 kiloyum vede emziriyorum..kilolarımdanda kurtulmak istiyorum...umarım tekrar verebilirim...
ikizim naber kuzum
ne kadarda ortak yönümüz varmış
inşallah kurutlursun canım fazlalıklardan![]()
değerin çok normal canım..
bende 75 mg kulanıyorum 150 mg kullandığımda oldu
normal değeri 1-1.5 arasında olması lazım sanırım ama çok sükür. 7 lerden düştü..
3 haftadır ilaç kullanıyorum çok düzenli bi sekilde sabahları bisiler atıştırmadan önce yarım saat öncesinde alıyorum..ama nedense metabolizmam sanki hic calışmıyorum gerci spor yapmıyorum sevmemiyorum birtürlü şu sporu..
Aktarda ceviz reçeli satılıyordu gerci almadım ama troidi çalışmayanlar için düzene sokuyor sabahları 1 tatlı kaşığı tüketin demişti..birde mutlaka ceviz yiyin diyordu..Doktorlar böle şeylere karşı direk ilaç veriyorlar aama kendileri gelip almasını biliyorlar diyordu :)