Bisküvi - Kurabiye Tarifi Tırtıl Kurabiye (Resimli)

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.297
122
173
Tırtıl kurabiye ve kirmizi kalpcikler :)
Cocuklarinizla yapabileceginiz eglenceli bir kurabiye tarifi...

Margarini, şekeri, vanilyayı, yumurtaları bir kabın içerinde karıştırın.Kabartma tozunu ve unu ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Tırtıl kurabiye kalıbının içine doldurup, yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15- 20 dakika kadar pişirin.

2 yumurta
yarim paket margarin (oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 su bardağı un
renkli gıda boyaları

Kitir bir lezzet icin deneyin...Afiyet olsun..

eline sağlık hamarat şekerim
ben çok yaparım bu tırtıl kurabiyeyi kalıbından çıkarırken biraz zor oluyor ama olsun

eline sağlık hamarat şekerim
ben çok yaparım bu tırtıl kurabiyeyi kalıbından çıkarırken biraz zor oluyor ama olsun

Tesekkür ederim sekerim
Kaliplarimiz farkli mi ki, bende hamur yeteri kadar uzunluga geldiginde kolayca kopuyor

Tesekkür ederim sekerim
Kaliplarimiz farkli mi ki, bende hamur yeteri kadar uzunluga geldiginde kolayca kopuyor

aynı kalıplardır bence ama benim öncede metal vardı huni şeklinde işte tırtıl kurabiye kalıbı onunla çok rahat oluyor du ama sonra kalın melamin gibi olanını aldım onunla zor oluyor

aynı kalıplardır bence ama benim öncede metal vardı huni şeklinde işte tırtıl kurabiye kalıbı onunla çok rahat oluyor du ama sonra kalın melamin gibi olanını aldım onunla zor oluyor

metal seklinde olaniydi benimkide, dedigin gibi onunla basit oluyor..
yorum yapali baya zaman gecmis ama cevapsiz birakmayayim dedim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…