Titanic'e yetişemeyip faciadan kurtulan tek kişinin kim olduğunu biliyor musunuz?

LadyEvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
14.225
112
158
İzmir
Titanic faciasından,yolculuğa geç kalıp kıl payı kurtulan kişinin kim olduğunu biliyor musunuz?
Titanic gemisi için 2224 tane bilet kesilmişti ancak gemiye 2223 kişi gelmişti.
Gelmeyen tek kişi ise Türk Doktor Besim Ömer Akalın'dı.

İki binin üzerindeki yolcu, 14 Nisan 1912'de "dünyanın hareket edebilen en büyük nesnesi" üzerinde büyük bir kabus yaşadı. Titanik battı ve 1500'den fazla kişi yaşamını Atlas Okyanusu'nda bıraktı.

Dünyanın en çok bilinen, en çok yazılıp, çizilen ve çekilen bu büyük faciasından kılpayı kurtulanlar da vardı. Bunlardan biri de Doktor Besim Ömer Akalın'dı.

Besim Ömer, kadın ve çocuk hastalıkları konusunda ülkemizin öncülerinden biriydi. Askeri Tıbbiye mezunu olduğu için, "Besim Ömer Paşa" olarak tanınıyordu. Sonraki yıllarda Darülfünun'da rektörlük, iki ayrı dönemde milletvekililği yapan Besim Ömer, 1861-1940 yılları arasındaki yaşamı sonunda 50 kadar yazılı eser bıraktı. Bunlar arasında Türkiye'de yayınlanan ilk sağlık yıllığı sayılan "Nevsali Afiyet" de bulunuyor.

Halk arasında yaygın bir ünü olan Besim Ömer'in, henüz yaşadığı yıllarda Haseki Hastanesi'nin bahçesine heykeli dikilmişti.

Besim Ömer, 1912 yılında New York'taki bir sağlık kongresine gitmek için, ünlü Titanik'te, yolculuğun bir ay öncesinden kendisine kamara ayırtmıştı. Yolculuğa, Titanik'in sonradan uğrayacağı Fransa'nın Cherbourg limanından binecekti. Ancak Besim Ömer'in treni, Fransa'daki şiddetli yağış ve toprak kaymaları sonucu, 16 saat gecikti.

Ünlü doktor, Cherbourg'a geldiğinde, Titanik limandan ayrılalı 4 saat olmuştu. Ömer Besim, New York'a gidecek bir başka gemiyi beklerken, Titanik'in battığı haberi geldi. Üstelik ölen yolcular listesinde kendi adı da vardı.

Cherbourg'dan binecekler arasında, vapuru kaçıran tek yolcuydu ve adı da listeden çıkarılmamıştı...

Yıllar sonra, büyük bilim adamı bu olayı, bir gazeteciye anlatırken, "Titanik'ten kurtulan tek Türk benim... Onun için artık hiç bir kazadan korkmuyorum" diyor ve ekliyordu: "1513 ölü... Elimi bir az daha çabuk tutsaydım bu rakamı 1514 yapabilirdim. Hayatımı, bir vapur kaçırmama borçluyum!"

Alıntıdır.

Son düzenleme:
daha önce bu konu açılmıştı nasıl editör bunu araştırmadan tekrar açıyor ilginç

Son düzenleme:

Bu bölümü aratıp da açmıştım konuyu.
Arama motorunda çıkmadı,ben de açtım.
Bizler de insanız robot değiliz değil mi?
Verilen tepkiyi gereksiz buluyorum.

tepki vermedim ki şaşkınlığımı dile getirdim robot lafına gelince bazen konu açmadan araştırıp açın deniliyor sizler tarafından
bende düşüncemi söyledim neden kızdınız hanımefendi

Haberi okumadan direk 'biliyorum bir Türk' diyorum

Bende başlığı okur okumaz kesin Türk'tür dedim konuyu da ilk defa okudum

Aynı içerikte bir konuyu farklı üyeler açabiliyor,burada en çok dikkat ettiğimiz nokta aynı konuyu aynı üyenin açmasıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…