Titizlik ve Tembellik arasinda gelgitler :)

bende calisan evli bir bayan olarak, zaman zaman tembelligim tutuyor elimdeki fincani mutfaga goturmeye useniyorum kimi zamanda buldugum her seyi yerli yerine koyar hemencik toz alir banyoyu domestoslayip mutfagida toparladim mi icim cok rahatliyor. Isten gelince bazen yigiliyorum koltuga kimi zamanda hamaratligim tutuyor. Dip kose temizlige girisiyorum. Dolaplarin icleri, kararmis kuvet koseleri, cerceveler, halilar, raf icleri, kutuphane tozlari, cdler vb. Evimi genelde daginik birakmamaya calisiyorum zaten ne zaman amaan yarin toplarim desem dinnnn dannnn donnnn kapi calar ve misafir gelir kaydirigubbakcemile3 aman ben bu halimden memnunum ne cok titiz ne cok tembel ortaya karisik iste, ileride cocuk olunca nasil yetisicez bakalim zemuszemus

bende de öyle arada da hamaratlığımız tutmasa ne olurdu evin hali opuyorumnanaktan

evim yazın derli topluydu bi misafir gelse rahat rahat buyrun edebilirdim ne zamnki kış geldi bütün heryer buz gib oldu ozaman benim evde karıştı elimden geldiğince temizliyorum ama olmuyo işte bi eşim bide ben varım ve evi dagıtanda benim
bulaşıklar 2 günde bir yıkanır evi hergün süpürüyorum siliyorum soba işleri falan yoruyo beni bünyem kaldırmıyo ev hanımlıgını akannehirbakalım çocuk olunca neolcek

evimin temiz olması çok hoşuma giidyor
ama ev işini hiç sevmiyorum
evimiz 3 katlı zaten tek başına altından kalkmam imkansiz 10 aylıkta kızım var
haftada 2 (yazın 3) kere yardımcı geliyor sağolsun herşeyi o yapiyor bana ufak tefek şeyler kalıyor

bende yazın daha enerjik olduğum için daha titizim.
ama kışın soğuk ortamda iş yapmak gelmiyor içimden.
bulaşıklar birikiyor.
ütü birikiyor.
bir tek pazarım var onda da ne yapacağımı şaşırıyorum.
ama dağınıklıkta rahatsız ediyor.
havalar ısınsın artık.

bende temizligi cok seviyorum heryer tertemiz olunca ruh halim bile daha iyi oluyor ama hamilelikden dolayi uzerimde bir yorgunluk var.biraz ayakta kalayim belim agriyor..istedigimn gibi temizlik yapamiyorum...bu siralar tembelim yani...hatta suanda bile evin temizlige ihtiyaci var...mutfak da bulasiklarda birikti...en iyisi gidip bulasiklari bari yikayim...

kesinlikle benim yaşadım sendrom buuu...hem tembelim kendime vakit ayırasım geliyor bebeğimden arta kalanda hem de çıldırıp bütün eve girişiyorum 6 sa üstüste temizlik yapıyorum bebeki kocama verip.kocam bi umutla bekliyor ha bitti ha bitcek die...aşkım bulaşıkları yıkıcam tutsana bebiki siyorum.6 sa sonra kocamı gözleri sinirden fırlamışbir halde buluyorum. sonra yine ense...böle geçiyor günler işte :D zor bir durum. hayır ikisinden birini ol rahatla dmi...

ben genelde titizimdir hayatta evimin dağınık olmasına dayanamam
çok nadir öyle evim dağınıkdır ya kızım hastadır onunla ilgilenmem gereir yada ogün işde çok yorulmuşumdur kıızmla hemen uyumak isterim.
bulaşıklar mutfağın tezgahında duruyorsa eğer aklım mutfakdaki bulaşıkdadır kesin yıkacanacak onlar
ama ütü yapmakdanda nefret ederim tek beklettiğim işim ütüdür.

Son düzenleme:
ne titizim ne de tembel. evimin dağınık olması beni rahatsız eder evet. ortalıkta kalabalık görmek istemem. ama aşırı titiz değilim. hergün elimde bez ve deterjan yoktur.
haftada iki kere temizlik yaparım. ayda bir diplere girerim. halıları zaten yıkamaya veririm. camlarla ayda bir ilgilenirim.herşeye yetemiyorum. ayrıca herşeye yetebilen hanımlara da hayranım. benim en büyük handikapım şu: evden çıktıktan sonra eve geldiğimde içimden hiç birşey yapmak gelmiyooor. yorgunluktan .

çok dağınık ve abartılı titiz değilim...ama ortalık düzgün olsun,temiz olsun mis gibi koksun..
bunlar bana huzur veren şeyler..lavobo ve tuvaleti hergün temizlerim zaten en önemlisi benim için...
mutfakda düzenli olmalı bulaşıkları da birikdirceksem makinede biriktiririm gözümün önünde olmaz..
hafta sonu genel temizlik günümdür..
böyle işde genelde çok fazla zamanım olmadığımda çılgın gibi temzilik yapasım gelir her yer gözüme
batar..bazende görmezden gelirim .

Calisan bayanlara Allah yardim etsin!! Bir´de cocuklari varsa...kafamçokkarıştı

Ben´de calisiyorum, iki kisiyiz esimle..Bazen is cikisi evi topluyorum ama bazende izin günüme kadar birsey yapmam....7-8 gün gibi..!

Esim tembellige döküyorsa isi, bende döküyorum...Benim´de kiymetli bir canim var...! kaydirigubbakcemile2

evet Allah çalışan ve çocuklu kadınlara yardım etsin cidden bende çalışıyorum ve bende baktım eşim sallıyor bende sallarım bazen gerçi annem var yardımcımda var haftada bir gelen şanslıyım Allahtan bu konuda:nazar: yoksa hem çalış hem ev hanımlığı yap çok zorrrsempatiksalakcinni

hem calisip hem ev isi yapmak cok zor
11 saaat calisiyorum geldigimde hic bisey yapasim kalmiyor
dolayisiyla yaptiklarimin bozulmasindanda ayrica neefret ediyorum
ama yapicak bisey yok cumartesiden cumartesiye ince temizlik yapiyorum
onun disinda evdekilere temiz olmalalri hususunda bol bol bagiriyorumkaydirigubbakcemile3

Back
X