aydumancım bendede şeker cıktı, bırde evhamlı ınsanım vede ıkızlere hamıleyım, doktor bana dıet yapacaksın deyınce nutkum tutuldu. eşiminde moralı bozuldu bebeklerın kg alacagı zaman dıet nasıl yapıca nasıl beslerım onları dıye kafama taktım eşim tutturdu dıet yapma dıye zararlarını bılıyosun şekerın olmaz dedım. bırde evlılığımızın 6. yılındayız bebeklerımızın yolunu gözledık cok. ılk 1-2 gun kendımı cok aciz hıssettım yemek ıstıyorum ama dokunacak dıye korkuyorum.bı ara kendıme geldım dedım kafanı yorma baskalarınada olmus dıetıne dıkkat et bundada bı hayır vardır dedım endı kendıme. aslında ıetde bebeklere yarayan şeyler var zararlılar yok yıyebıleceklerınle ılgılen yiyemedıklerını düşünme sakın. dıet yaptım 14 gun sonra kontrole gıttık bebekler 300 er gr almışlar, çok sevındıkdıete ragmen beslendıler dıye Allah a sonsuz şükürler olsun şekerımde normal çıktı. tavsıye ıstersen eger şunları yazabılırım: ana öğün ve ara öğünlerı atlama sakın doymuyorsan sebze yemeklerıyle kaçamak yap, kızartma sevıyorsan canın çekınce sebzelerı çok az yağlı fırınla, prinç pilavı yerıne bulgur pılavı ye , yogurduna yada sütüne tarcın kat, günde 1 fincan yeşil çay iç onada tarcın kat,bol bol su iç, yarım saat egzersiz ve yarım saat yürüyüş yap, dışarı çıkamasanda evde yürü yada hareket et. tatlı canın çekerse kucuk dılım ye onada tarcın serp, öğülerde 1 ınce dılım ekmek beyaz ekmek 1 dılım kepek ekmegı ye. ve çok ölçüp evham yapma kendıne şeker evhamlada yükselir. kafana takma Allah dermansız dert vermesın bekıde herseyı yıyebılsek baska kötü bır sorun cıkacaktı, bundada bır hayır vardır. Rabbım bebegıne ve sana şifa versin korkutma sakın kendını, başka sorun olursada cevaplarım (Allah beterınden korusunda ben bıkaç sıkıntıdan gectım çünkü) saglıklı doğumlara...