toksoplazma

butterflydsd

oğlum kayram herşeyimsin
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
1.113
1
116
37
Bursa
arkadaşlar bugün tahlil sonuçlarımı aldım ama henüz doktora gösteremedim.toksoplazma yüksek çıkmış gibi geldi.içim içimi yedi.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kendi testlerime baktım şimdi.Ona göre bak sana sınırları yazıyorum.Toksoplazma Igg Negatif küçük 2, sınırda 2-3, Pozitif büyük 3; Toksoplazma Igm negatif KÜÇÜK 0,5, sınırda 0,5-0,6 , POZıTıF bÜYÜK 0,60.Tabi her labarouarın kriterleri farklı.Benim hastaneye göre her iki değerinde negatif yani değerlerin iyi ancak daha önce toksoplazma geçirmediğin için dikkatli olman gerekir.

ıgg normal değer:0--3 ıgm:0--0,06 yardımcı olursan çok sevinirim canım.çok evhamlıyım zaten korktum

ben zaten hamile kalmadan öncede yaptırmıştım test ozman doktorum toksoplazma hiç geçirmrmişsin demişti işallah şimdide yoktur bi sorun

Şimdi insanın aklına 0,33 0-0,06 arasında mıdır sorusu geliyor?Sanırım senin ıgg negatif , ıgm pozitif çıkmış...

Sen bence en iyisi hemen yarın dr. sor.Ben de bu toksoplazma ile ilgili bir yazı okumuştum , o gece niyeyse çok endişelendim ve sabah kendiliğimden bir klinikte test yaptırdım , test sonucuna göre ben o anda toksoplazma geçiriyormuşum gibi çıktı tabi ben ağla ağla dr. aradaım.Dr. hemen gidiyorsun daha iyi bir hastanede testi tekrarlıyorsun dedi.Ben de cuma günüydü ağlaya ağlaya kan verdim , rica minnet testimi ertesi günü aldım ve test sonucu geçmişte geçirmişim şeklinde çıktı.Çok rahatladım ama cuma gecesi bana bir ömür gibi geldi.Ardından da dr. ne zaman geçirdiğimi tespit için avidite testi yaptır dedi.Onda da 4 aydan da öncesinde geçirmişim çıktı.Tabi biz çok rahatladık.Bir de ben 3. tüp bebek denemesinde hamile kalabilmiştim ancak.O yüzden arkadaşım testlere de çok güvenmemek gerekiyor.

ewt canım haklısın çok yerde okududum testler farklı çıkabiliyomuş.işallah yoktur çok stres yaptım kendime.

8 haftalık hamileyim canım.annemde bana hamileyken geçirmiş ama ozamanları yurtdışından ilaç gelmiş. allahıma şükür sağlıklıyım.doktorların değerlerinden anlayamıyoruzki bişiy.sen kaç hafatlıksın canım.

canim sana soyle anlatayim Igg 10 un altindaysa negatif üstündeyse pozitif
Igm 0,80 in altindaysa negatif ve 0,99 un üstündeyse positiftir
anladigim kadariyla senin iki degerinde negatif yani toxoplasmaya karsi korunmuyorsun
bu durumda bazi seylere dikkat etmen lazim canim
bunlarin arasinda _ sakin ama sakin çig yeme (pastirma sucuk salam çig köfte....)
_sebze ve meyveleri iyice yika
_ çig ete dokunduktan sonra ellerini iyice yika
bunlara dikkat edersen allahin izniyle hiç birseycik olmaz tatlim

kaydirigubbakcemile5

Back
X