Tomografi ve hamilelik

Nickname12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2016
7
0
1
Arkadaslar adetimin 6.gunu beyin tomografisi cektirmek zorunda kaldim.adetim bitmisti.simdi de yumurtlama gunum geldi ve bu ayı bos gecmek istemiyorum.sizce riskli bir hamilelik mi olur.tomografi ceken hemsireye sordum sorun olmaz dedi ama icim rahat etmedi.bu konuda benzer durum yasayan var mi?

Yahu bende bebek var sandım ,tomografi çekildin sandım.tabikide bişey olmaz.daha ortada hiç bişe yok.rahat rahat devam edebilirsin.

Yumurtlama gününüz bugün ise demektir ki etkilendiyse tüm yumurtalarınız etkilenmiştir, hangisinin olgunlaşacağı o zaman henüz belli değildi çünkü.

Bir sürü tomografi çektiren kadının hamile kaldığını düşünürseniz ve bunlara da hiç hamile kalma ile ilgili yasaklama konmadıysa demektir ki;

içinizi ferah tutun :)

ya hep ya hiç yasası geçerli olur gibi geldi bana. Yani çocuk (olursa) ya düşer ya da tamamen sorunsuz olur ama bir kadın doğum uzmanına danışmakta fayda var.

Her yil tomografi cekilen biri olarak cekildigininz tomografi ilacli tomografoyse bu ay bekleyin derim.

Hem ilacin hemde radyasyonun yan etkilerini atsin bir vucudunuz.

Bir sonraki ay devam edersiniz.

Ben eğer radyasyon veyahutta haptan zarar görürse o ay ki hamilelikte tutunamaz diye duymuştum tutunursa da etkilememiştir demişti bir doktor

Bir sey olmaz. Hamile degilsin ki henuz. Olsan bile ilk 3 hafta icinde alinan radyasyonda ya hep ya hic fenomeni var. yani bebek ölebilir, dogmussa saglikli demektir. Zaten ilk 3 haftada dusuk yaptigini bile anlamazsin muhtemelen.

bende bu ay hamilelik düşünmediyim için yumurtlamadan önce antibyotik ve agrı kesici kullanmışdım. ve dün hamile oldugumu ögrendim. doktorum. yumurta yetişmeden oldugu icin bi zararı olmaz dedi. ama 8 haftasında yeniden bakılacak. ilaçların yan etkisi olmuşmu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…