Börekler top börek( altın top:)) resimli

m_sude

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
247
5
296
İstanbul
bu tarifi internette bi blogda görüp yaptım. bence gayet güzel oldular. misafirler
için değişik bi sunum oluyor:)

yufka
süt
yumurta
galeta unu
iç harcı için:
isteğe bağlı peynir/kıyma/patates
isteğe bağlı cherry domates

istediğimiz kadar yufkayla yapabiliriz. ne kadar yufkayla yapıyorsak hepsini
üstüste düz bişekilde koyup süt ile iyice ıslatıyoruz. sonra sigara böreğinde
olduğu gibi kesiyoruz. yani havuç şeklinde. ama daha ince olacak. tarifte bir
yufkadan 20 parça çıkarıyordu. sonra iç harcını koyup zigzaglar yaparak
sarıyoruz. elimizde sıkıp top şeklini almasını sağlıyoruz. hepsi bittikten sonra
önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp 180 derecede fırına
veriyoruz. pişince çöp şişe bi domates bi altın top gelecek şekilde diziyoruz.
ben bi bardağın içine koydum en son güzel bi sunum oldu çiçek gibi:) sunum
şekli isteğe bağlı her şekil olur yani:) afiyet olsun:)

Eklentiler

• $CIMG2547.webp
    $CIMG2547.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 318
arkadaşlar galiba oruçtan dolayı ama ben nasıl şekil verildiğini anlayamadım bana biraz daha açıklayıcı anlatırmısınız lütfen:17:

Son düzenleme:
arkadaşlar galiba oruçtan dolayı ama ben nasıl şekil verildiğini anlayamadım bana biraz daha açıklayıcı anlatırmısınız lütfen:17:

canım şöyle ki: yufkayı bir yuvarlak olarak düşün. 4 çeyrek olacak şekilde kesiyorsun. sonra bu çeyrekleri 5 e filan bölüyorsun. netten aldığım resimleri ekliyim.
$DSC01030.webp $DSC01028.webp

çok teşekkür ederim canım ama sonrası yani o nasıl top top olucak yuvarlayacakmıyız acaba? aslında mutfakta çok iyiyim ama nedense bugün kıt zekalığım tuttu:27::1::1:

çok teşekkür ederim canım ama sonrası yani o nasıl top top olucak yuvarlayacakmıyız acaba? aslında mutfakta çok iyiyim ama nedense bugün kıt zekalığım tuttu:27::1::1:

bende sendenimmm havuç şeklinde kestikten sonra zigzaglar çizerek nasıl yuvarlak şeklini verdiğimi bir türlü anlamadım oruçtan galiba:97:

bende sendenimmm havuç şeklinde kestikten sonra zigzaglar çizerek nasıl yuvarlak şeklini verdiğimi bir türlü anlamadım oruçtan galiba:97:

tek olmadığıma sevindim arkadaşım:1::1: valla hala düşünüyorum anlayamadım:44:

Son düzenleme:
sigara böreği gibi sürekli öne doğru yuvarlayarak değil de bi sağa bi sola doğru yuvarlayıp topak yapacaksınız,sonra da elinizde yuvarlayıp tam şekil vereceksiniz

sigara böreği gibi sürekli öne doğru yuvarlayarak değil de bi sağa bi sola doğru yuvarlayıp topak yapacaksınız,sonra da elinizde yuvarlayıp tam şekil vereceksiniz

evet pasaklıtanrıçanın dediği gibi dümdüz yuvarlamayacaksınız, zigzaglar şeklinde yuvarlayacaksınız, sonrada biraz sıkacaksınız:)

Son düzenleme:
şimdi anladım ohh be:1::1: peki son bişey böyle sıkı sardığımıziçin hamur olmuyormu içi?

canım aşırı sıkı sarma sakın zaten yapmaya başlayınca kendin göz kararı anlıyosun sıkılığını. zaten biraz daha hamurumsu oluyor yani hamuru pişirmiş gibi. tepsideki yufka börekten birazcık daha farklı oluyor. deneme amaçlı bir yufkayla yaparsın beğenirsen devamını yaparsın ben öyle yapmıştım.

sigara böreği gibi düşün onuda sarıyoruz ama hamur hamur kalmıyor. bu da öle:10:
damak tadı da önemli. eşimle benim damak tadımıza uydu. yanında çayla nefis oluyor:16:

ben yaptm :=) pazar sabah kahvaltya aynen çöpe batrdm çeri domateside araya süper:27:. komşuma götürdüm bayld deneyin canlar:1::ssz::3::27:

Back
X