Toplu Depresyon

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kiminle konuşsam eşiyle sıkıntısı var sebebi de parasızlık borçlar vs.
Daha dün 1 yaşındaki bebeğiyle eşinden para sıkıntısı yüzünden ayrılan bir kadınla tanıştım
Eskiler de hep hayatın pahalı olduğundan yakınırmış ama hiçbir zaman hayat bu kadar pahalı değildi bence, resmen iyi yemek yemek lüks oldu
Bu arada ömrü kısa olsa da senin konularını seviyorum duyarlı olman ne güzel.

toplu depresyon değil bu olaylar. bir kişinin cinnet geçirmesi ve aile üyelerini de öldürmesi. haluk levent in yazdığı gibi yani. depresyona girmiş ve psikolojisi çok kötü olabilir ama küçücük çocuklarını öldürmüş. diğer kardeşlerin intiharı da nedense bana normal gelmedi. bence çalışan kardeş diğer kardeşleri zehirlemiş.
çünkü öncesinde arkadaşına bu şekilde bilgiler vermiş.
yayın yasağına anlayışlı olmamız lazım bence. ülkemizde sayısız ruh hastası var ve siyanür gibi maddeler ulaşılamaz değil.
eminim bu olaylarda diğer kişileri öldüren psikolojisi bozuk kişinin toplum tarafından gururlu, kahraman şekilde gösterildiğini görüp plan yapan insanlar olacaktır. cidden normal değil artık insanlar.. belki de hep böyleydi biz bilmedik.

Onurlu mu gururlu mu bilemem ama umudu tükenmiş, çaresiz insan, kaydecek bir şeyi kalmamış insan her şeyi yapmaya açıktır. Ya sadece kendisine zarar verir, ya da kendiyle birlikte herkese zarar verir. Yorumu size kalmış.

Ben de katillerin olduğunu düşünüyorum ama Ankara'da ikamet ediyorlar.

Kiminle konuşsam eşiyle sıkıntısı var sebebi de parasızlık borçlar vs.
Daha dün 1 yaşındaki bebeğiyle eşinden para sıkıntısı yüzünden ayrılan bir kadınla tanıştım
Eskiler de hep hayatın pahalı olduğundan yakınırmış ama hiçbir zaman hayat bu kadar pahalı değildi bence, resmen iyi yemek yemek lüks oldu
Bu arada ömrü kısa olsa da senin konularını seviyorum duyarlı olman ne güzel.
İyi yemek yemek hep lükstü. Artık ihtiyaçlar lüks oldu. Bir diş macunu bir deodorant bir duş jeli sabun bile o kadar pahalı ki.

toplu depresyon değil bu olaylar. bir kişinin cinnet geçirmesi ve aile üyelerini de öldürmesi. haluk levent in yazdığı gibi yani. depresyona girmiş ve psikolojisi çok kötü olabilir ama küçücük çocuklarını öldürmüş. diğer kardeşlerin intiharı da nedense bana normal gelmedi. bence çalışan kardeş diğer kardeşleri zehirlemiş.
yayın yasağına anlayışlı olmamız lazım bence. ülkemizde sayısız ruh hastası var ve siyanür gibi maddeler ulaşılamaz değil.
eminim bu olaylarda diğer kişileri öldüren psikolojisi bozuk kişinin toplum tarafından gururlu, kahraman şekilde gösterildiğini görüp plan yapan insanlar olacaktır. cidden normal değil artık insanlar.. belki de hep böyleydi biz bilmedik.
Yaşananlar normal insan psikolojisine ağır gelen şeyler değil insani yasamaktan sogutan, bensiz ne yaparlar ben varken böyleler dedirten şeyler değil de
İnsanlar normal degil yani artık.
Anlıyorum:kızgın:

Bugün yine bir aile siyanür ile intihar etmiş. Biri 5 diğeri 9 yaşında iki kız çocuğu. Adam notunda 9 aydır işsiz olduğunu belirtmiş.

"Herkesten özür diliyorum ama artık yapacak bir şeyim yok. Hayatımıza son veriyoruz."

Bilmiyorum ama bir süredir aşırı bir depresiflik ve umutsuzluk hali içinde hissetmeye başladım haberleri izledikçe.

Ama neyseki yayın yasağı getirilmiş ailenin intihar haberine. Düşünsenize, hayatınızdan vazgeçiyorsunuz ama kimse duymuyor. Neden? Çünkü millet özenmesin. Çünkü herkes ölürse sistem nasıl devam edecek? Vergileri kim ödeyecek? Devlet erkanını kim besleyecek?

Öyle kafanıza göre ölemezsiniz, teröristlik yapmak yok!!!!
Ben de şu anda işsizim intihar çözüm değil maalesef.. bu ülkedeki her işsiz intihar etseydi ülkenin yarısının intihar etmesi gerekirdi ..

9 aydır kira ve aidatları ödeyememişler. Çevreye de bayağı borçları varmış.

En son dün evi boşaltmaları için eve avukat gelmiş.

O da son damlası olmuş.

Dün bankaya olan borcum için aradılar, icralık hepsi
27.000 lira toplam borcum var şu an. Eğer toplu para bulabilirsem 22.000 liraya kadar düşecek. Dün kendimi o kadar çaresiz hissettim ki, adliyede intihar eden adamın intihar ettiği yerden geçerken aklıma o kardeşler geldi. Gözümde canlandı, düşündüm nasıl birşey diye. Şimdi de aklıma çocuğum geldi. Düşünüyorum şu an nasıl insan bu hale gelebilir, nasıl evladına kiyabilir, nasıl bir çaresizlik?

Sıcak evinde otururken katil baba, katil kardeş demek çok rahat değil mi?

İyi yemekten kastım bonfile değil. etli bir tencere yemeği ve pilav gibi. Ne kadara mal oluyor her gün görüyorum
Sağlıklı dengeli beslenme anlamında söylemişsiniz evet maalesef artık o da lüks olan ihtiyaçların arasında. Ben bir an yanlış anlamışım

Dün bankaya olan borcum için aradılar, icralık hepsi
27.000 lira toplam borcum var şu an. Eğer toplu para bulabilirsem 22.000 liraya kadar düşecek. Dün kendimi o kadar çaresiz hissettim ki, adliyede intihar eden adamın intihar ettiği yerden geçerken aklıma o kardeşler geldi. Gözümde canlandı, düşündüm nasıl birşey diye. Şimdi de aklıma çocuğum geldi. Düşünüyorum şu an nasıl insan bu hale gelebilir, nasıl evladına kiyabilir, nasıl bir çaresizlik?

Ölen öldüğüyle kalıyor görüyoruz. Ölenin ardından iftira bile atıyorlar, asıl sorumlulara laf gelmesin, sistem devam edebilsin, diye.

Sıcak evinde otururken katil baba, katil kardeş demek çok rahat değil mi?

çocuklarını ve karısını öldüren bir katil benim gözümde katildir. psikolojisi bozuk bir katil.
onu bu aşamaya getiren şeyler hakkında yazmadım zaten, adam katil. ha sizin insanlığınıza ve kafanıza göre adam masumdur, saygı duyamam ama beni ilgilendirmez.

İyi yemekten kastım bonfile değil. etli bir tencere yemeği ve pilav gibi. Ne kadara mal oluyor her gün görüyorum
Bakın evimizde değil mecliste yesek daha ucuz.
Hemde tatlisindan dana etli pilavina
12 adet tam 7 çeşit şey sadece 29 tl
Biz dışardan bi şey alsak 30 tl etlisi tatlilarda uçmuş artık zaten

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    10 KB · Görüntüleme: 86
Birkaç gündür yaşanan toplu ölümler çok acı, nedenleri niçinleri net olarak bilemeyiz, yaşadıkları hiçbir şeyi tam olarak hissedemeyiz, her yorum yüzeysel kalacaktır.

Şimdi gelelim sizlere, siyasi ve dini yorumlar yasak biliyorsunuz değil mi? Elbette biliyorsunuz çünkü yorum yazanlar çok da yeni üyeler sayılmaz, siyaset yapasınız geldiyse Siyaset Meydanı bölümünde tam da bu konuların içeriğiyle alakalı açılmış konular var, onların altına yorumlarınızı yazabilirdiniz.

Toplu Depresyon başlığı size toplu ban getirmezdi en azından.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X