Tost makinası ızgara temizlemeye son :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi On41
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

On41

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
4.152
12
116
40
Kocaeli
Selam canlar.. :79:

Önceden ızgara temizliğinden dolayı tost bile yemek istemezdim.. kaşar erir ızgaralarda yanar yapışır ve kuruyunca temizliği azap olur.. Artık ekmeğin altına ve üstüne yağlı kağıt koyarak yapıyorum tostlarımı,sosislerimi ,köftelerimi..hem ekmeklere ekstradan yağ sürmek zorunda kalmıyorum ve hem de artıklar kağıtta kalıyor.. ızgaralar tertemiz kalıyor.. daha önce neden düşünememişim bunu :35: Benim gibi zamanında düşünemeyenler için paylaşmak istedim.. :79:

Son düzenleyen: Moderatör:
süper fikirmiş gerçekten..
tebrik ediyorum sizi..bundan sonra ben de uygularım bunu..Allah razı olsun..

bende aluminyum folyo koyuyorum ama peynir akınca hep kopuyo çok sık yeniliyorum..yağlı kağıt daha mantıklıymış.
folyo koymayı düşünen ben onu nasıl düşünememişim =))
tebrik ettim arkadaşım seni ;)

hmm güzel fikir ama ben eriyen kaşarları temizlemenin yolunu biliyorum tost yaptıktan sonra suya koyuyoruz biz o ızgaraları sonra kabarıyor yumuşuyor kurumuş kaşarlar falan tertemiz oluyor hemencecik

Çok iyi fikir. Alimünyum folyo koyanları biliyordum ama benim içime sinmiyordu aliminyumun ısınması, zararlı diye. Yağlı kağıt harika.

Gerçekten harika fikirmiş. Bizim tost makinesinin ızgaraları yekpare çıkmıyor. Bu nedenle onu temizlemek ölümdü fakat şimdi son defa temizleyip yağlı kağıtla yapıcam :)

çok teşekkürler
süper bi paylaşım :8:

dikkatli yerleştirin kagıdı

yoksa yine sagdan soldan yagı akıyor ozellikle et tarzı seyleri kızartırken

birde ben dondurulmus pizzayı yaglı kagıtla tostta ısıtayım demiştim... pizzanın uzeri oldugu gibi yaglı kagıda yapıştı...

fırında kurabiye vs. yaparken tepsinin altına da koyuyoruz, ama onada yapısabiliyor bazen... markadan markaya değişiyormu anlamadım su yaglı kagııdı ben pek sevemedim

Kagit felan kullansanda o izgara yinede temizlenmeye mahkumdur.
Uzerine maden suyu dökün, bir iki dakika bekleyin,
Sonrasinda silin ve o siyah yapismis seyler hemen cikiyor..

Sağol tatlım mantıklı aslında süper bi fikir ;)

Back
X