Toxoplasma

Hh-1

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
780
1.533
113
bundan 5 yıl önce ilk kızım için toxoplasma testim ıgg pozitif ıgm negatif çıkmıştı. Daha önce geçirdiğim bir hastalık. Şimdi 18 haftalık hamileyim yine test yapıldı ıgm değerime bakılmış pozitif çıkmış,hastalığı şuan mı geçiriyorum, bir daha test için çağırıyorlar, yaptıracağım ama bu mümkünmü?benim durumumda biri varmı?çıldıracağım başıma bir bu gelmemişti. O kadar dikkat ettim. Kedilerim var bahçede yaşıyorlar.eldivensiz bakım yapmam, ellerim yıkmamaktan kupkuru oldu,ve başıma geldi.

Kedilerden geçme ihtimali yüksek benim de kedim var acaba kedilere iç dış parazit ve karma aşılarını yaptırdınız mı ?

Kediden kapmak için kakasına çıplak elle dokunup elleri yıkamadan ağzınıza götürmeniz gerekiyor.
Yediğimiz yeşillik ve sebzelerde daha fazla risk var.
Yıkamadan yenildiği zaman.
Emin değilim ama sanki bunu anlıyorlardı testten daha mı önce geçirildi yoksa şimdi mi diye.
Siz doktorunuzla bi görüşün o daha iyi bilgi verir.

Benim kafamı karıştıran şey. Daha önce geçirdim bildiğim kdarıyla daha önce geçirince bağışıklık oluyor. Şaştım kaldım cumaya randevüm yurtdışındayım. Doktora ulaşmak zor

poZitif çıktıysa bağışıklık var diyedir daha önce bulaşmıssa öyle çıkar. Benim negatif çıktı asıl sorun bu, bağışıklığın yok dedi doktor çok dikkat etmen lazım dedi. Benimde 11 yaşımda bir kedim var, hem evde yaşıyor hem bahçeye cikiyor. 11 senedir bağışıklık kazanamamisim hayret. Ben düzenli aşılarını yaptiriyordum bir de tuvaletini genelde dışarda yapıyor. Belki o yüzden bişey geçmedi bana. Siz korkmayın sizin bagisikliginiz var.

Kedilerden geçme ihtimali yüksek benim de kedim var acaba kedilere iç dış parazit ve karma aşılarını yaptırdınız mı ?
Benimde 11 yasinda kedim var. Toksoplazmaya bağışıklığın yok negatif çıktı iç dış parazit ve kuduz yaptırmak lazım dedi veteriner. İc dış parazit 2 ayda bir yapalım dedi hamilelikte. Bir de benimki bahçeye çıkan kedi. Ev kedisi kuru mama yiyorsa iç parazit olmaz sanirim. Siz yine de yaptırın aşılarını içiniz rahat olsun. Kakasını da siz temizlemeyin. Benimki dışarda yapıyor allahtan

İgg ve igm farklı şeyler. İgg pozitif igm negatifse bağışıklık var ve şuan enfeksiyon yok demektir. Hanfendinin igm pozitif yani şuanda enfeksiyon geçiriyor demek.Sizin igg negatif çıkmıştır. Yani bağışıklığınız yok

İnşallah bende öyle umut ediyorum. Çok şaşırdım ıggyi bekliyordum.ıgm pozitif çıkınca şok oldum. Testlerim inşallah kalıntılı çıkar.önceden geçirdiğime eminim ama tekrar etme şansı varmı ondan emin değilim.ve bu test benim ısrarımla oldu malesef.ingilterede yapmıyorlar özel bir klinikte yaptırdım için rahat etsin diye. İyiki yaptırmışım en azından tedavisini denerim.

Ömur boyu bir kere geçiriliyor diye biliyorum daha önce bağışıklığınız varmış tekrar nasıl geçirdiniz bende anlamadım

Ömur boyu bir kere geçiriliyor diye biliyorum daha önce bağışıklığınız varmış tekrar nasıl geçirdiniz bende anlamadım
Bende ona şaşırdım. Nasıl olur dua ediyorum. Sadece kalıntı aktif olsun diye. Gerçi ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmem. Ama tedavi şansım olur. Allah kimseye yaşatmasın çaresizlik çok zor. Şimdi ülkemde olsaydım on tane doktor bulmuştum bile.

Allah yardımcınız olsun inşallah bebeginizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…