Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum sayılır bende toxplazma virüsu (-) kimlerde var hamilelikte neler yapmıslar merak ediyorum ben de hamile kalmayı düşünüyorum yorumlarınızı bekliyorum...
Tahlil sonucları doktor bana vermedi avidite testi yaptırdım ben hatalıgı sormuyorum zaten arastordım mesela sizde var mı
doğum yaptınız mı tek sorum hamilelik zman zarfında ne yaptığınız:)
Tahlil sonucları doktor bana vermedi avidite testi yaptırdım ben hatalıgı sormuyorum zaten arastordım mesela sizde var mı
doğum yaptınız mı tek sorum hamilelik zman zarfında ne yaptığınız:)
bak canım ben hamile değilim ama toksoplazmam var. toksoplazma ıgm pozitif ise ıgg testi yaparlar ve hastalığı yeni geçirmişsen antibiyotik verirler antibiyotik kullanımı sırasında hamile kalmana izin verilmez çünkü doğacak çocuğun ya otistik olur yada düşük yaparsın ve diğer bir ihtimal zaten zor hamile kalırsın. eğer vücutta bir bağışıklık oluşmuşsa antibiyatiğe ve korunmana gerek kalmaz. ondan dolayı soruyorum. hamilelik esnasında toksoplazmaya yakalanırsan aynı şekilde antibiyotiğe başlarlar. bende bağışıklık var ve benim korunmama gerek yok. eğer bağışıklığın yoksa riskli bir durum var demektir. doktorunla otur a dan z ye konuş derim sonra üzülme
Canım benim ben sana toxlazmamın negatif oldugunu yani hastalığı geçirmediğimi söyledi doktorula konustu antivürüsünün olup olmadıgı konusunda yokmus biliyorum hamile kalacagımda bu has. gecirisem nasıl sorunların beni beklediğini malum intrnet sagolsun:)
Canım benim ben sana toxlazmamın negatif oldugunu yani hastalığı geçirmediğimi söyledi doktorula konustu antivürüsünün olup olmadıgı konusunda yokmus biliyorum hamile kalacagımda bu has. gecirisem nasıl sorunların beni beklediğini malum intrnet sagolsun:)
hımmm yanlış anlamışım ben. dediğim gibi canım içinde spiramisin olan bir antibiyotik veriyorlar hamilelerde. ilaç adını veremem ama içini okuduğumda hamileler kullanabilir yazıyordu. yine sen hamile olan bir insanla konuşursun ama hamilelikte geçirilirse sürekli kontrol altında tutuyorlarmış doktorum anlatmıştı bana da
Ya bilmiyorum size mi yanlıs anlatmıslar yoksa bana mı .Bana gayet normal hamile kalabilececegimi yiceklere dikkat ememi vs. söyledi.Bide sen eger bagısıklık kazanmıssan toxlasma ortadan kalkmışöyle bi rahatsızlıgın yook anlamına gelmekte:)