toxoplazma

coraline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
21
5
88
34
Merhaba bayanlar... içimi rahatlatacak biseyler söylemenize o kadar ihtiyacım var ki.26 kasım son adet tarihim ve bulantili bi hamilelik geçirdiğim icin evime yakın olan devlet hastanesine kan sonuçlarını yaptirip,esiminde musait olduğu bi zamanda özele gidip sonuclarimi gosterdim ...ve hepsi temiz dendi bana.

Ama 1 hafta öncesi başka bi doktordan duyduklarım yikti beni.ocak ayında yapılan kan testlerimde toxoplazma sonucum (toxoplazma ımg 1.52)pozitif çıkmış.beni hemen üni ye gönderdiler vr sonucum yine pozitif çıktı.dogum tarihim tahmini 1 eylül ve artık yapılacak hiç bisey yok.sadece bekliyoruz .bebeğim ne durumda hiç bilmiyoruz.etrafinizda hamileliği boyunca toxoplazma yaşayan varmı.
Bu arada avidite testimin sonucuda ayın 23 unde cikicak...

Avidite önemli ama bu test için çok geç kalınmış 10. Haftamda yapıldı benimde yüksek çıktı neler yaşadık çocuk alıncak şu okur bu olur dediler ayrıntıya girmek istemiyorum ama perinatolojiye büyük bi hastaneye gönderdiler avidite yüksek çıktı çok şükür ama %95 herkesin avidite si yüksek çıkıyo mutlaka geçirmişsindir o virüsü hem bi sorun olsa çıkardı bugüne kadar tabi 2 li 3 lü taramalarını yaptırdıysan

Bende bu doktor ihmali yüzünden bebeğini kaybedenlerdenim. Senin yapılmış testlerin, benim hiç yapılmadı ve hiç bilmiyodum. Bnm tokoplazma değilse cmv virüsü varmş ve 10 haftamda düşük yaptım. Bebek etkilendiği için gelişimini durdurmuş.
Şuanda da gebeyim ve toksoplazmaya karşı bağışıklığım yokmuş.
Sanırım gebeliğin başında geçirmişsin. Eğer etkilenmiş olsaydı büyük ihtimal düşükle sonuçlanırdı. Araştırdığım kadarıyla gebeliğin ilk üç ayında geçmesi %15 falanmş ama zamanla geçme oranıda artıyor. Eğer geçmş olsaydı ikili üçlü testlerinde çıkardı bişey mutlaka. Böyle olup bebeğine geçmeyen çok kişi varmş yada geçipte sağlıklı doğan.
Rabbimin elbet bi bildiği vardır btnem sıkma canını. Stres yapıp bebişinide üzme :)

Maalesef 2li 3 lu testleri yaptiramadim.o dönemde 2 yaşındaki kizimi bırakacak yer bulamadım.esimde izin alamayınca hepsi kaldı.

Maalesef 2li 3 lu testleri yaptiramadim.o dönemde 2 yaşındaki kizimi bırakacak yer bulamadım.esimde izin alamayınca hepsi kaldı.
İnşallah bişey çıkmaz canım ultrasona en son ne zaman girdin? Bi değişiklik olsa doktor fark ederdi diye düşünüyorum

Bende bu doktor ihmali yüzünden bebeğini kaybedenlerdenim. Senin yapılmış testlerin, benim hiç yapılmadı ve hiç bilmiyodum. Bnm tokoplazma değilse cmv virüsü varmş ve 10 haftamda düşük yaptım. Bebek etkilendiği için gelişimini durdurmuş.
Sanırım gebeliğin başında geçirmişsin. Eğer etkilenmiş olsaydı büyük ihtimal düşükle sonuçlanırdı. Araştırdığım kadarıyla gebeliğin ilk üç ayında geçmesi %15 falanmş ama zamanla geçme oranıda artıyor. Eğer geçmş olsaydı ikili üçlü testlerinde çıkardı bişey mutlaka. Böyle olup bebeğine geçmeyen çok kişi varmş yada geçipte sağlıklı doğan.
Rabbimin elbet bi bildiği vardır btnem sıkma canını. Stres yapıp bebişinide üzme :)

İns sanada bebeğini saglikla kucağına alıp buyutmek nasip olur

Back
X