Trabzonu bilenler bir kaç sorum olacak

Rapella

Sonsuz Aşk İloveS..
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
1.001
3
88
Konya
Merhaba arkadaşlar ben ocak ayının sonu gibi trabzona gitmeyi planlıyorum 2 günlük küçük bir tatil için.. Ama o mevsimde trabzon nasıl olur hiç bilmiyorum :( muhtemelen çok yağışlıdir ama ben en azından sumela manastırıni görmek istiyorum şehir merkezine çok uzak mi ? 2 gün kalacağım için uzak ilçelerine geçemem.. Bu 2 günde ve o zamanki mevsimi göz önünde bulundurarak nereleri görmem mümkün ?

sümela manastırı trabzonun ilçesinde bi yere kadar araba yolu var gerisini yürüyerek çıkmak zorunda kalıyorsunuz patika ve yokuş bir yol ocak ayında da muhtemelen karlı olacaktır çıkmanız daha da zor olabilir.
uzungöle gidebilirsiniz ordan da Rizeye bekleriz zaten arada ki mefase yakın....:52:

sümela manastırı trabzonun ilçesinde bi yere kadar araba yolu var gerisini yürüyerek çıkmak zorunda kalıyorsunuz patika ve yokuş bir yol ocak ayında da muhtemelen karlı olacaktır çıkmanız daha da zor olabilir.
uzungöle gidebilirsiniz ordan da Rizeye bekleriz zaten arada ki mefase yakın....:52:

demek orayı göremeyecegim :( rizeye nisan mayıs aylarında gelmeyi düşünüyorum inşallah bir trabzon ocak ayına kaldı :( birde pansiyon ve otel konusunda bir bilginiz var mi acaba öğrenciyim bütçeyi çok zorlamak istemiyorum :D

bilgim yok ama oralı olan arkadaşlarımdan öğrenirim senin için....öyle her yerde kalınmaz heleki tek başına felan geleceksen......

Bilgilendirirsen çok memnun kalırım gerçekten.. Tek başıma değilim oda arkadaşlarımla gideceğim Allah nasip ederse tekrardan çok teşekkür ederim..

Trabzon'a gidipte sümelayı görmeden dönme derim evet arkadaşın dediği gibi mutlaka karlıdır ama güzeldir bence biz kendi aracımızda gitmiştik belki oraya götüren tur ya da dolmuş vardır ama yürüyecek yol çok fazla değil bence araştır derim çok soğuktur şu anda eminim ben Ağustos ayında gitmiştim Rize aydere ve Trabzon'a merkez sıcak ama o yaylalarda şömine yakılıyordu düşün :53:

Trabzon'da Uzungöl'e gidebilirsin Atatürk köşkü var çok güzel oraya gidebilirsin araç yoksa sorun olabilir ama mutlaka turlar vardır ziganaya gidebilirsin gidipte akçaabat köfte hamsikoy sütlacı kuymak yemeden dönme konaklamada nerede kalacağına bağlı bence merkezdeyse bilemem ama Uzungöl'de her bütçeye göre bir otel vardır bence iyi eğlenceler:42:

TRABZON MERKEZDE UYGUN OTEL SAĞIROĞLU OTEL FUNDA OTEL NORMAL EKONOMİK FİYATLRDIR . AMAGENELDE OCAK AYI YILBAŞI ÜZERİ DAHADA PAHALI OLABİLİR.OCAKTADA SÜMELAYA ÇIKILIR NİYE ÇIKILMASIN FAKAT OCAK AYININ HANGİ GÜNÜ GELCEK ÇÜNKÜ YILBAŞINA KADAR TRABZONDA KAR YAĞMAZ AMA ONDAN SONRA YAĞAR... SÜMELAYADA ÇIKILMAZ HAVA ŞARTLARI O GÜN ÇOK ÖNEMLİ HANİ GİDER SÜMELAYA DAHA İNEMEZ AŞA KARDAN BİLEMİYORUM YANİİİ... TRABZONDA MERKEZ BU DEDİĞİM OTEL İSİMLERİ SÜMELANIN YANİ MAÇKA MERKEZİNDE SADECE BİLDİĞİMDE SÜMELA OTELİ VAR O DA DÜŞÜN 5 yıldızl otel pahalıdır..

arkadaşımın yazdıgı bu canım
bi tavsiye daha çömleçideki otellerde kalmayın onlar farklı oteller ve pansiyonlardır.
bu arada akçaabatta köfte yemeyi unutmayın....boztepede bi çay için ısının :52:
en azından uzungöle gidin sümelaya çıkamazsanız
buralar merkeze uzak oraya giden dolmuşlar var

biz sümelaya yazın gitmiştik. merkeze tabiki uzak. belirli bi yere kadar arabayla çıkmıştık sonra yürüme çıktık. ben şahsen kışın gitmem oraya.
ama güzel bir yer.

Son düzenleme:
Kızlar yardımlarınz için çok teşekkür ederim söylediklerinizin hepsini not aldım birde ocak başında gitmeyeceğim 25i gibi gideceğim yani baya kışa denk geleceğim soğukluk önemli değil alışkınım ben zaten erzurumda olduğum için :D ama dediğiniz gibi sumelayi göremezsem çok üzülecegim

Back
X