Trafik kazasi ve durumlar

EYLULUM2222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
41
2
36
Edirne
kayinpederim trafik kazasi yapti,kizimda arabadaydi.kafa travmasi var hastanedeyiz 43gundur.kendi babam mahkeme ne zaman şikayetci olcam onlardan,sana sordumu jandarma,ne diyeceksin jandarmaya.ceza almasini cok istiyorum diyor.teyzemlerde yavas gidebilirdi,yaslaninca refleks azalirdi vs.diyor.110km hîzdaydi araç bu arada..k.validem bakiyordu kizima.yok ise baslayinca ona birakma cocugu,gorduk nasil baktigini..ne yapacagimi ne diyecegimi sasirdim..

Kayınbabanız bilinçsiz davranmış ama kaza sonuçta, eminim oda vicdan azabı çekiyordur şimdi. Bence üstüne gitmeyin kayınbabanızın kolay değil. Zaten bu ona büyük bir ders olmuştur.

Rabbim beterinden saklasın. Allah şifa versin.

Beyin tramvası geçirip 43 gündür hastanede olan kayınpederiniz mi arabadaki kızınız mı ?

Kızınız ise zaten şuan bu davayı düşünmekten daha öncelikli şeyleriniz var .

Kayınpederinizse de önce adamcağız bir kurtulsun , çıksın komadan .

Ne davası , ne şikayetinden bahsediyor aileniz ?

yani kasıtlı bir şey değil sonuçta. kayınpederinizde araçtaymış. onlar da muhtemelen çok üzülmüşlerdir.
kendi ailenin seni bu kadar gaza getirmesi de garip cidden.
şikayetçi olunca çok daha karmaşık bir hal alacak durum.
ailen madem o kadar beğenmiyor bahaneler sunacaklarına gelip baksalarmış torunlarına.
allah beterinden korusun. trafikten gereken cezayı alır zaten kayın pederin.
hapise mi tıksınlar istiyor ailen anlamadım.
eşine söyleseler ya bu lafları bu kadar kolaysa.

adı üstünde kaza sizin evladınızsa onun da torunu ister miydi sizce

belki ben ölüm o yaşayım demiştir

istermi sizce hıı ihmal vardır ama kim herzaman çok dikkatli yaşayabilir ki

Dava açsanız ne olcak ?

bence şükredin ALLAH kızınızı bağışlamış

Öncelikle çok geçmiş olsun kızınızda ciddi bir hasar kalmaz umarım.bencede kayınpederininizin üzerine çok gitmeyin.eminim o zaten kahroluyordur.dersini çok acı bir şekilde aldı.torun bi başkadır derler.kızınız tamamen iyileşse bile kayınpederiniz bu yaşadıklarını unutamayacak.Allahın takdiri çocuk bırakma konusuna gelince anneniz babanızda olsa kimse karışamaz benim fikrime gelince eğitimci olduğum için şımarma açısından ya ilk 3 yil siz bakıcaksınız yada bakıcı tutcaksınız.sonra kreş dönemi gelir.bırakma konusunun kazayla alakası yoktur.

Son düzenleme:
:46::46::46: arkadasa katılıyorum .. bilerek yapmadıya adam kaza sonucta. bu kazayı senın babanda yapabilir kızın gene allah korusun komada olabilirdi. tersini dusunun olayın.. ozaman kendı babanızamı dava acıcaktınız. kaderde varmıs olmus..

yani kasıtlı bir şey değil sonuçta. kayınpederinizde araçtaymış. onlar da muhtemelen çok üzülmüşlerdir.
kendi ailenin seni bu kadar gaza getirmesi de garip cidden.
şikayetçi olunca çok daha karmaşık bir hal alacak durum.
ailen madem o kadar beğenmiyor bahaneler sunacaklarına gelip baksalarmış torunlarına.
allah beterinden korusun. trafikten gereken cezayı alır zaten kayın pederin.
hapise mi tıksınlar istiyor ailen anlamadım.
eşine söyleseler ya bu lafları bu kadar kolaysa.

Son düzenleme:
Ne demek dava ? Ayıp, günah.

Sanki 7 kat el. Sizin çocuğunuz, onunda torunu.

Yaşlı bir adama bu vicdanı yüklemek hangi vicdanın ürünü olabilir ? Ben hiç mantıklı bulmadım babanızın,teyzenizin dediklerini.

Evet hızlı gitmiş, ama yine de istemezdi. :19:

Çok geçmiş olsun bu arada, en kısa sürede kızınız iyileşsin dilerim.

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun herbirimiz için kaza olabilme ihtimali var önemli olan kızınız çocuk koltupunda bağlı bir şekilde oturuyormuydu..eğer böyle birşey yok ise sizde sorumlusunuz güvenlik önlemi almadığınız için...onlarda torunlarına zarar vermek istemeszlerdi babanlar ortalığı karıştırmasın sende olmayacağı yada onlarda olmayacağı ne malum...

çok geçmiş olsun ..
ailenize çok şaşırdım, bu bir kaza sonuçta kayınpederiniz bunu kasıtlımı yaptı lütfen aileniz düşünemiyor madem siz mantıklı düşünün..
hayatta herşey insanlar için kayınpederiniz ne durumdadır kim bilir,
bence siz birbirinize destek olun..
bu durumda nasıl düşünülebiliyor dava mava şaşırtıcı..

Empati,ne güzel şey.
Adam zaten vicdan azabı çekiyordur,dava açmak abes.Ailenizin yanında kalınca koruma kalkanı sarmıyor çocuğu..Kaza adı üstünde.Gereken yapılır zaten tutanak tutulmuştur.

kayinpederim trafik kazasi yapti,kizimda arabadaydi.kafa travmasi var hastanedeyiz 43gundur.kendi babam mahkeme ne zaman şikayetci olcam onlardan,sana sordumu jandarma,ne diyeceksin jandarmaya.ceza almasini cok istiyorum diyor.teyzemlerde yavas gidebilirdi,yaslaninca refleks azalirdi vs.diyor.110km hîzdaydi araç bu arada..k.validem bakiyordu kizima.yok ise baslayinca ona birakma cocugu,gorduk nasil baktigini..ne yapacagimi ne diyecegimi sasirdim..
Allah acil şifalar versin kızınıza, tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah.
Mahkeme konusu zor bir karar bence ama söylede bir durum var torunlarının zarar görmesini istememişlerdir.

Bizim zamanımızda yoktu ama artık anne-babalar daha da bilinçlendi. Araba koltukları zorunlu hale geldi. Hele ön koltukta kucakta giden çocukları görünce aklım çıkıyor. Ben de zamanında oturmadım mı oturdum ama şimdi araç sayısı arttı, maganda sayısı arttı, kaza sayısı arttı.
Konu sahibi arkadaşım. Babanın ehliyeti var mı? Hiç kaza yaptı mı? Kendi suçlu olmasına bile gerek yok. Bu sabah başkasının hatası yüzünden bir okul servisi 110la giderken bize bindiriyordu arkadan. Aynı durumda baban olsa eşine ailesi böyle bir şey dese sen ne hissedersin onu düşün. Öyle karar ver. Ailen de boşanmanı mı istiyor? Çünkü kim kendi babasını dava eden bir kadınla evli kalmak ister? Ailen de acıyla ne konuşacaklarını şaşırmış bence. Zaten acılı bir anneye baskı yapmak neden?

K.pederiniz, Kayınvalideniz...
Bir nevi yarı anne/babanız...
Sizin çocuğunuza, oğlunuzun can parçasına...
Torunlarına zarar gelsin isterler mi? Bu nasıl bir zihniyet..
Onların hiç canı acımamış mıdır? Hiç yanmamışlar mıdır? İnsan evladına, evladının canına kıyar mı? Adı üzerinde kaza...
Nerede, ne zaman olacağı, nasıl olacağı bilinmez..
Aileniz beğenmiyorlarsa bakmalarını söz söylemek yerine ne yaptılar? Biz bakalım dediler mi? Dedilerse siz neden bıraktınız? Hadi bıraktınız, bari haftayı yarıya bölseydiniz..

İnsanların canları yeteri kadar yanmamış mı sanıyorsunuz? Empati kurdum kayınvalidemi zerre kadar sevmem ama böyle bir durum yaşasaydım emin olun dava açmak aklıma gelmezdi...

bu kazayı kendi babanız yapmış olsa gene mahkemeye vermeyi düşünür müydünüz:50:
bu arada geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum.ailenizin gazına gelmeyin.işte böyle durumlarda belli oluyor kim dost,kim düşman:50:

adam kazayı kasıtlı yapmamış heralde,ailenizin tavrına şaşırdım doğrusu
çocuğunuza da bakıyorlarmış,şikayetçi olmayı düşünmek bile çok ayıp...
aileler arasında bir husumet mi var?

Öncelikle çok geçmiş olsun.. İnşallah en kısa zamanda iyileşir yavrun. Yaşadıkların çok acı görüyorum. Ama şu an yapman gereken kv ve kp nin vicdan azabını biraz olsun azaltmalarına yardımcı olmak.

Sanırım insanlık böyle günlerde belli oluyor.

Baban teyzen saçmalamış. Bu zor günlerde seni dolduruşa getirmeleri acına acı katmaları da ne demek. Siz bir ailesiniz. Kötü bir olay yaşamışsınız. Birlik olma zamanı. Kayınpederin ister miydi canının canına bir şey olsun. Adam hayatı boyunca bunun vicdan azabıyla yaşayacak zaten.. Lütfen yaşlı insanları daha fazla üzme.. Bu insanlar sen işteyken senin yavruna bakıyormuş zaten.

Ayrıca şu an şunu bilmen ne kadar gereksiz olsa da söyliyim. eğer kp hatalıysa kamu davası açılacaktır. Senin şikayetçi olman ya da olmaman bu durumu fazla etkilemiyor. anneme bir belediye otobüsü çarptığında yaşadım...

Kızın ne durumda şimdi?

kk nin pırlanta kadınları demek istiyorum yorum yazan yazamayan arkadaşlara.
arkadaş ve onun durumundakiler inşallah empati kurar. kayınpeder değil düşman sanki

Aileler böyledir işte fırsatını bulunca birbirlerinin gözünü oyarlar.

O adamcağız ister miydi kendi öz torununa zarar vermeyi.

Siz de babanıza böyle söylemek yerine ne yapacağımı bilmiyorum diyorsunuz, pes.

Geçmiş olsun, çocuğunuza acil şifalar inşallah.

Eşinize bir garezinizin, KP'in sizin hayatınıza kastettiğine dair kesin bir bilginiz yoksa sakın böyle bir davaya taraftar olmayın.

Yuvanızda çok soğuk rüzgarlar eser sonra :50:

Back
X