Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaç istanbul var acaba ? :)
Ben de İstanbul'dayım.
Istanbul'da araba sürmenin başlangıç aşamasında insana avantaj oldugunu düşünmüyorum.
Sinyal verenler hani nerde ?!
Manyak ettiler beni, önümdeki araçtan çok sağıma soluma bakıyorum. Her an önüme kirabilirler direksiyonu. Hele o minibusler, tam psikopat..
Geçiş üstünlüğü, yol hakki denen bi şey de yok.
İstanbul'da yol, alanıdır maalesef..
Direkt kurtlar sofrası. Biraz daha tecrübe kazanınca iyi olacağım tabi. Çünkü İstanbul'da araba kullanan, her yerde kullanır.
Valla ne haklısınız ya ben iç anadoludaydım ilk araba kullanmaya başladığımda nasıl korkuyorum elim ayağım titrerdi şimdi güneydoğu dayım allahım diyorum yA bu ne allah aşkına bazen bir yola giriyorum ve acaba ters yön mü bura diye düşünüyorum. Eşimin yanına oturunca stresten kendimi yiyorum adam da bende dışarı çıkmak istemiyorum hepsi birer trafik canavarı ve her durduğum yer yokuş araba manuel ben strese giriyorum bacağım titriyorbende ilk başta sizin gibi düşünüyordum Ama özellikle içanadolu, Karadeniz,Doğu Anadolu ve Kocaeli'de araba kullandıktan sonra anladım Ki İstanbul trafiği ve yolları daha rahat. En azından gidiş geliş yol var yolOtobüs dolmuş her yerde aynı maalesef. Ben 12 yaşında başladım araba öğrenmeye. En iyisi küçükken öğrenmek. Çünkü korku olmadığı için zamanla normalleşiyor araba kullanmak . Önce bağ yolları sonra trafiksiz köy yolları derken yaş oluyo 18-19 , Anayola çıkıyorsun. Ardından bi bakıyorsun baba gibi sürmeye başlamışsın. eşim 33ünden sonra öğrendi araba kullanmayı. Eli ayağına dolanıyor trafikte. Nerden döneceğini karıştırıyor mesela .. her gün süre süre alışacak. Sizde öyle olacaksınız. Korkmayın trafikte sizin acemi olduğunuzu kimse bilmiyor. Bir de aynalara tv ye bakar gibi bakmayın.
İstanbulda yim ve bebeğimi bırakacak kimse olmadığı için arabada o olunca geriliyorum .yorumları okuduktan sonra eşime mesaj attım direkt. Sen evdeyken Kızımı bırakıp anahtari alıp cikcam haberin olsun enn kısa zamanda :) araba kapı da bekliyor biz de evde takiliyoruz kızımla resmen.7 yıl oldu ehliyet alalı yoğun trafiğe cikmadim sokak arasında falan kullanıyorum fırsat buldukça ama hemen bi cesaretle trafiğe çıkmak istiyorum gerisi gelir diye
Kızlar ben de 2 senedir ehliyet sahibiyim hatta 1 kazam var
Uzun yolda iyiyim gayet sıkıntı yok ama şehir içi trafiginde geriliyorum.
Eşim dönüşlerimin çok sert ve yetersiz oldugunu söylüyor, nasıl beceriyorum bilmiyorum.
Arabayı çok kez kullandım ama stop ettiriyorum bazı zamanlar hele de rampalarda durdugum zaman.
Park konusunda hala yetersizim.
Manuel bu arada arabam.
Eşim olmadan kullanamıyorum.
Ah germez mi..Rampada sıkıntı yaşıyorsanız kavramayı anlamanız lazım, arabanın sesi, titremesi falan kavrama biliyorsanız o zaman panik yapıyorsunuz demektir, çok sevmesem de el freni ile kendinizi garantiye alın derim bu durumlarda. Dönüşlerden falan söz etmenizden anladığım kadarıyla sizin tedirginlik sorununuz var, hızlı olmak için çabalamayın, yavaş ve sakince dönün, gaza yüklenmeyin arkada ki araçları düşündüğünüzden panikliyor olabilirsiniz, uzun yolda kullanan şehir içinde hayli kullanır, nedense eşinizin sizi gerdiğini düşündüm =)
Ah germez mi..Rampada sıkıntı yaşıyorsanız kavramayı anlamanız lazım, arabanın sesi, titremesi falan kavrama biliyorsanız o zaman panik yapıyorsunuz demektir, çok sevmesem de el freni ile kendinizi garantiye alın derim bu durumlarda. Dönüşlerden falan söz etmenizden anladığım kadarıyla sizin tedirginlik sorununuz var, hızlı olmak için çabalamayın, yavaş ve sakince dönün, gaza yüklenmeyin arkada ki araçları düşündüğünüzden panikliyor olabilirsiniz, uzun yolda kullanan şehir içinde hayli kullanır, nedense eşinizin sizi gerdiğini düşündüm =)
Hem de nasıl .binmeyip eşimi bekliyorum işte ama kafaya koydum enn kısa sürede bari markete gideyim yalnız başıma arka sokakta :)Kapinin onunde araba minibuse binmek koyuyor valla :)
7 senedir ehliyetim var kullanıyorum aktif olarak otomatık arabmızı sattık 3 yıl önce manuel aldık ilk 1-2 kullanımda aynısı benimde oldu ama kendine güven ilk önce mahalle arası kullan sonra trafiğe çık canım alışırsın merak etmeEhliyetimi 3 yıl önce aldım ve bir türlü trafiğe çıkmak nasip olmadı. Otomatik araba aldik sonunda ve bugün ozel ders almaya başlıyorum. Birkac saat sonra trafikte olacağım ve cidden çok korkuyorum ama bir taraftan da çok istiyorum.tavsiyeniz var mı,herkes korkar mı böyle ilk zamanlarda.direksiyona geçince elim ayağıma dolasmiyor ama arabadan inince anlıyorum çok kasmisim kendimi,dizlerim titriyor vs
Kocaeli kısmına katılıyorum :) istanbuldan taşındım ve ilk trafiğe e5 te çıktım. Yollar sanki daha kolay. Kocaelinde bazen navigasyon bile sapıtıyor İnan’ın sürekli bir yol yapımı yolu kapatmalar vs, bunun yanı sıra gerçekten kötü araba kullanıyorlar. Yani İstanbul’daki şoförler sizi bu kadar tehlikeye atmıyor ustalaşmış artıkbende ilk başta sizin gibi düşünüyordum Ama özellikle içanadolu, Karadeniz,Doğu Anadolu ve Kocaeli'de araba kullandıktan sonra anladım Ki İstanbul trafiği ve yolları daha rahat. En azından gidiş geliş yol var yolOtobüs dolmuş her yerde aynı maalesef. Ben 12 yaşında başladım araba öğrenmeye. En iyisi küçükken öğrenmek. Çünkü korku olmadığı için zamanla normalleşiyor araba kullanmak . Önce bağ yolları sonra trafiksiz köy yolları derken yaş oluyo 18-19 , Anayola çıkıyorsun. Ardından bi bakıyorsun baba gibi sürmeye başlamışsın. eşim 33ünden sonra öğrendi araba kullanmayı. Eli ayağına dolanıyor trafikte. Nerden döneceğini karıştırıyor mesela .. her gün süre süre alışacak. Sizde öyle olacaksınız. Korkmayın trafikte sizin acemi olduğunuzu kimse bilmiyor. Bir de aynalara tv ye bakar gibi bakmayın.