Trafik korkusu

İstanbul trafiğinde araba kullanan dünyanın her yerinde kullanır.tirlar kamyonlar taksiler..............girla.manyagi gırla.yolu ,girişi çıkışı gırla.sans nerede anlaya.adim

Araba surmek tamamen ozguven ve cesaret isi. O yuzden hic geri adım atma. Baslarda o korku oluyor. Ama ilerde daha normal bir seviyeye ulasiyor. Yani herkes yasiyor merak etme. Ki soyle dusun o korku olmazsa da olmaz. 0 korkuyla trafige cikan birisi başkalarının canini hice sayiyor.
2 senedir araba kullaniyorum. Hemde hergün ve baskent trafiginde. Ilk hafta esimle her aksam talime ciktik cevre yoluna. Görsen beni nasil korkuyorum. Biliyosin cevre yolunda gaza basan basana. O farlar yaklastikca bile korkardim. Suam hu huuuu. Parkta pek cok erkekten daha iddaliyim. O yuzden cesaret diyorum. Sakin pes etme.

Kaç istanbul var acaba ? :)

Ben de İstanbul'dayım.
Istanbul'da araba sürmenin başlangıç aşamasında insana avantaj oldugunu düşünmüyorum.

Sinyal verenler hani nerde ?!
Manyak ettiler beni, önümdeki araçtan çok sağıma soluma bakıyorum. Her an önüme kirabilirler direksiyonu. Hele o minibusler, tam psikopat..
Geçiş üstünlüğü, yol hakki denen bi şey de yok.
İstanbul'da yol, alanıdır maalesef..

Direkt kurtlar sofrası. Biraz daha tecrübe kazanınca iyi olacağım tabi. Çünkü İstanbul'da araba kullanan, her yerde kullanır.

bende ilk başta sizin gibi düşünüyordum Ama özellikle içanadolu, Karadeniz,Doğu Anadolu ve Kocaeli'de araba kullandıktan sonra anladım Ki İstanbul trafiği ve yolları daha rahat. En azından gidiş geliş yol var yol :D Otobüs dolmuş her yerde aynı maalesef. Ben 12 yaşında başladım araba öğrenmeye. En iyisi küçükken öğrenmek. Çünkü korku olmadığı için zamanla normalleşiyor araba kullanmak . Önce bağ yolları sonra trafiksiz köy yolları derken yaş oluyo 18-19 , Anayola çıkıyorsun. Ardından bi bakıyorsun baba gibi sürmeye başlamışsın. eşim 33ünden sonra öğrendi araba kullanmayı. Eli ayağına dolanıyor trafikte. Nerden döneceğini karıştırıyor mesela .. her gün süre süre alışacak. Sizde öyle olacaksınız. Korkmayın trafikte sizin acemi olduğunuzu kimse bilmiyor. Bir de aynalara tv ye bakar gibi bakmayın.

Ehliyetim yok arabam yok ama su yorumları okuduktan sonra bana bi ferrari verseler formula1 araba yarışlarına katılabilirim o derece yani. Maşallah bizim kadınlarımıza hepsi çok gururlandirici. Bence de ilk başta o stres herkeste olur ama ilk zamanlar yanınıza biri alırsanız bu kişi. Sizi rahatlatan ve cesaretlendiren bir kişi olursa alışmak daha kolay olur. Ama stres topu gibi biriyle yola çıkmak bir daha kullanmamak üzere yemin ettirebilir

Kızlar ben de 2 senedir ehliyet sahibiyim hatta 1 kazam var :KK70:
Uzun yolda iyiyim gayet sıkıntı yok ama şehir içi trafiginde geriliyorum.
Eşim dönüşlerimin çok sert ve yetersiz oldugunu söylüyor, nasıl beceriyorum bilmiyorum.
Arabayı çok kez kullandım ama stop ettiriyorum bazı zamanlar hele de rampalarda durdugum zaman.
Park konusunda hala yetersizim.
Manuel bu arada arabam.
Eşim olmadan kullanamıyorum.

İstanbulda yim ve bebeğimi bırakacak kimse olmadığı için arabada o olunca geriliyorum .yorumları okuduktan sonra eşime mesaj attım direkt. Sen evdeyken Kızımı bırakıp anahtari alıp cikcam haberin olsun enn kısa zamanda :) araba kapı da bekliyor biz de evde takiliyoruz kızımla resmen.7 yıl oldu ehliyet alalı yoğun trafiğe cikmadim sokak arasında falan kullanıyorum fırsat buldukça ama hemen bi cesaretle trafiğe çıkmak istiyorum gerisi gelir diye

bende ilk başta sizin gibi düşünüyordum Ama özellikle içanadolu, Karadeniz,Doğu Anadolu ve Kocaeli'de araba kullandıktan sonra anladım Ki İstanbul trafiği ve yolları daha rahat. En azından gidiş geliş yol var yol :KK70: Otobüs dolmuş her yerde aynı maalesef. Ben 12 yaşında başladım araba öğrenmeye. En iyisi küçükken öğrenmek. Çünkü korku olmadığı için zamanla normalleşiyor araba kullanmak . Önce bağ yolları sonra trafiksiz köy yolları derken yaş oluyo 18-19 , Anayola çıkıyorsun. Ardından bi bakıyorsun baba gibi sürmeye başlamışsın. eşim 33ünden sonra öğrendi araba kullanmayı. Eli ayağına dolanıyor trafikte. Nerden döneceğini karıştırıyor mesela .. her gün süre süre alışacak. Sizde öyle olacaksınız. Korkmayın trafikte sizin acemi olduğunuzu kimse bilmiyor. Bir de aynalara tv ye bakar gibi bakmayın.
Valla ne haklısınız ya ben iç anadoludaydım ilk araba kullanmaya başladığımda nasıl korkuyorum elim ayağım titrerdi şimdi güneydoğu dayım allahım diyorum yA bu ne allah aşkına bazen bir yola giriyorum ve acaba ters yön mü bura diye düşünüyorum. Eşimin yanına oturunca stresten kendimi yiyorum adam da bende dışarı çıkmak istemiyorum hepsi birer trafik canavarı ve her durduğum yer yokuş araba manuel ben strese giriyorum bacağım titriyor

Ben 2 ay once aldim ama bizim araba otomatik birkac kere ciktim ama tek basima cikmadim. Esim tek istemiyor suan aslinda ben cikarim ama simdi yok dedi ya hep boyle oluyor kesin kaza yapip sonrasinda ben sana demistim diyecek :) bayramdan sonra daha aktif kullanacagim insallah

İstanbulda yim ve bebeğimi bırakacak kimse olmadığı için arabada o olunca geriliyorum .yorumları okuduktan sonra eşime mesaj attım direkt. Sen evdeyken Kızımı bırakıp anahtari alıp cikcam haberin olsun enn kısa zamanda :) araba kapı da bekliyor biz de evde takiliyoruz kızımla resmen.7 yıl oldu ehliyet alalı yoğun trafiğe cikmadim sokak arasında falan kullanıyorum fırsat buldukça ama hemen bi cesaretle trafiğe çıkmak istiyorum gerisi gelir diye

Kapinin onunde araba minibuse binmek koyuyor valla :)

bende 2009da almıştım ehliyetimi hiç kullanmadım ta ki artık yeter bee herkes kullanıyor neyim eksik diyene kadar. bizim arabamız birde manuel kesin yapamam dedim babam sağolsun 4-5 kere direksiyon dersi aldırdı bayan hocadan şimdi makas atıp aralardan kaçıyorum :) ama hiç bırakmadım. trafiğe ilk hocayla cıktığımda kitlenmiştim ama üzerine gittim. sakın bırakmayın çok rahat ediceksiniz.

Kızlar ben de 2 senedir ehliyet sahibiyim hatta 1 kazam var :KK70:
Uzun yolda iyiyim gayet sıkıntı yok ama şehir içi trafiginde geriliyorum.
Eşim dönüşlerimin çok sert ve yetersiz oldugunu söylüyor, nasıl beceriyorum bilmiyorum.
Arabayı çok kez kullandım ama stop ettiriyorum bazı zamanlar hele de rampalarda durdugum zaman.
Park konusunda hala yetersizim.
Manuel bu arada arabam.
Eşim olmadan kullanamıyorum.

Rampada sıkıntı yaşıyorsanız kavramayı anlamanız lazım, arabanın sesi, titremesi falan kavrama biliyorsanız o zaman panik yapıyorsunuz demektir, çok sevmesem de el freni ile kendinizi garantiye alın derim bu durumlarda. Dönüşlerden falan söz etmenizden anladığım kadarıyla sizin tedirginlik sorununuz var, hızlı olmak için çabalamayın, yavaş ve sakince dönün, gaza yüklenmeyin arkada ki araçları düşündüğünüzden panikliyor olabilirsiniz, uzun yolda kullanan şehir içinde hayli kullanır, nedense eşinizin sizi gerdiğini düşündüm =)

Rampada sıkıntı yaşıyorsanız kavramayı anlamanız lazım, arabanın sesi, titremesi falan kavrama biliyorsanız o zaman panik yapıyorsunuz demektir, çok sevmesem de el freni ile kendinizi garantiye alın derim bu durumlarda. Dönüşlerden falan söz etmenizden anladığım kadarıyla sizin tedirginlik sorununuz var, hızlı olmak için çabalamayın, yavaş ve sakince dönün, gaza yüklenmeyin arkada ki araçları düşündüğünüzden panikliyor olabilirsiniz, uzun yolda kullanan şehir içinde hayli kullanır, nedense eşinizin sizi gerdiğini düşündüm =)
Ah germez mi..
Sürekli bunu nasıl başarıyorsun deyip duruyor.
Kendisini bulunamayan direksiyon hocası gibi anlatması beni iyice delirtiyor.
Bazen sağa çekip duruyorum, al kullan yeter dırdır ettin diyorum.

Ah germez mi..
Sürekli bunu nasıl başarıyorsun deyip duruyor.
Kendisini bulunamayan direksiyon hocası gibi anlatması beni iyice delirtiyor.
Bazen sağa çekip duruyorum, al kullan yeter dırdır ettin diyorum.

Bugün araba kapının önünde güzel güzel yattı,camdan ona baktım gidip gelip.bu sefer cidden kararlıyım haftaya her gün hocayla çıkacağım trafiğe.

Ehliyetimi 3 yıl önce aldım ve bir türlü trafiğe çıkmak nasip olmadı. Otomatik araba aldik sonunda ve bugün ozel ders almaya başlıyorum. Birkac saat sonra trafikte olacağım ve cidden çok korkuyorum ama bir taraftan da çok istiyorum.tavsiyeniz var mı,herkes korkar mı böyle ilk zamanlarda.direksiyona geçince elim ayağıma dolasmiyor ama arabadan inince anlıyorum çok kasmisim kendimi,dizlerim titriyor vs
7 senedir ehliyetim var kullanıyorum aktif olarak otomatık arabmızı sattık 3 yıl önce manuel aldık ilk 1-2 kullanımda aynısı benimde oldu ama kendine güven ilk önce mahalle arası kullan sonra trafiğe çık canım alışırsın merak etme

zamanla geçecek sakın pes etme bende öyleydim ilk başlarda ama mecburiyetler insana neler yaptırıyor

bende ilk başta sizin gibi düşünüyordum Ama özellikle içanadolu, Karadeniz,Doğu Anadolu ve Kocaeli'de araba kullandıktan sonra anladım Ki İstanbul trafiği ve yolları daha rahat. En azından gidiş geliş yol var yol :KK70: Otobüs dolmuş her yerde aynı maalesef. Ben 12 yaşında başladım araba öğrenmeye. En iyisi küçükken öğrenmek. Çünkü korku olmadığı için zamanla normalleşiyor araba kullanmak . Önce bağ yolları sonra trafiksiz köy yolları derken yaş oluyo 18-19 , Anayola çıkıyorsun. Ardından bi bakıyorsun baba gibi sürmeye başlamışsın. eşim 33ünden sonra öğrendi araba kullanmayı. Eli ayağına dolanıyor trafikte. Nerden döneceğini karıştırıyor mesela .. her gün süre süre alışacak. Sizde öyle olacaksınız. Korkmayın trafikte sizin acemi olduğunuzu kimse bilmiyor. Bir de aynalara tv ye bakar gibi bakmayın.
Kocaeli kısmına katılıyorum :) istanbuldan taşındım ve ilk trafiğe e5 te çıktım. Yollar sanki daha kolay. Kocaelinde bazen navigasyon bile sapıtıyor İnan’ın sürekli bir yol yapımı yolu kapatmalar vs, bunun yanı sıra gerçekten kötü araba kullanıyorlar. Yani İstanbul’daki şoförler sizi bu kadar tehlikeye atmıyor ustalaşmış artık

Back
X