• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

trafik korkusu:(((

Kivii17

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2011
1.116
1.979
333
kızlar çok moralim bozuluyor araba kullanmaktan korkuyorum aslında hiç bişi bilmezken geçen yıl 9 saat özel dersle rahat kullanıyordum fakat eşim sadece 2 defa verdi arabayı ve birdaha vermedi.5 ay sonra eşime kızıp arabayı aldım ve bir arabaya çarptım tabi sonra eşim 5 ay yine vermedi.şimdi kullanmak zorundayım ve çok korkuyorum tekrar özel derse başladım ama arabalardan çok tedirgin oluyorum kendime hiç güvenmiyorum ve bu yüzden çuvallıyorum napacam ben yaaaaaaaaaa.özel ders alanlar kaç saatte iyi bi şekilde kullandınız bide trafik korkusu olanlar nasıl yendiniz..bu arada arabamız manuel

Offf ayniyim şu debriyajli arabadan nefret ediyorum. .trafiğe çıkıyorum ama korkumu yenemiyorum:-( eşimle tartışıyoruz sonrada:-(:-(

Kazadan sonra arq vermeniz kotu olmus. Ama bir nevi temkinli olursunuz artik. Ben on sekizde ehliyet aldim. Yillarca bir dahà hic kullanmadim. Sonra kendi arabàmi alinca (alti yedi yil sonra falan) hoca tutmadim ama tràfiksiz yerde on sAat falan kullandim. gunde yarim sat bir saat olacak sekilde iki hafta kadar yani. Sonra arabà tamamen bende kaldiginda uzunca bir muddet hep bildigim yerlere gittim (ev- is) sonra sonra ràhatladim. Benim bulundugum il trafik acisindan rahat sayilirdi.

erkeklerin arabası kıymetli malesef. bu da sana baskı oluşturuyor. korkunun tek sebebi bu.
keşke kendine ait uygun fiyatlı bi araban olsa.
çarp,vur,kır, yaptır ona ne değil mi:9:

ya ben kurs bitikten sonra eşimle çıkacağım moralim bozulacak diye korkuyorum

bende istedim kendime araba almayı ama istemedi tabi kendi arabam olsa rahat olurum kimseye hesap vermek zorunda değilim bide benim kulannandığım yani zorunda olduğum yerler yoğun yerler,debriyajı bazen ayarlayamıyorum

malesef bilirim bikaç kez şahit oldum hep erkekler kadınları strese sokuyo yok şu vitesi düzgün tut yok düzgün sür bas gaza bilmem ne rahat vermiyolar Allah sabır versin:26:

erkeklerin arabası kıymetli malesef. bu da sana baskı oluşturuyor. korkunun tek sebebi bu.
keşke kendine ait uygun fiyatlı bi araban olsa.
çarp,vur,kır, yaptır ona ne değil mi:9:

arabası çok kıymetli alırken çok dikkat etti kazasız çiziksiz olsun diye düşün ilk kazayı ben yaptım Allahtan çok kötü değildi ama olduu:((

İlk öğrendiğim araba vitesliydi ve babam öğretmeye çalışmıştı.:52:

Daha sonra sanki 40 yıllık usta gibi arabayı isteyip kullanmaya kalkıştım.
Ve içinde tüm aile kadınları ve kardeşimin olduğu arabayı az daha devirip herkesi öldürüyordum.
Verilmiş sadakamız varmış ki bir şey olmadı,ölümden döndük,çok şükür. :nazar:

Ve ben bu kazanın şokunu atlatamadan sınava girdim ve kazandım.
Amma komisyonum çok iyiydi ve müzik dinlememe izin verdiler.

Tavsiyem sizi rahatlatan müzikleri dinlemeniz yönünde. :24:

Dua ile çıkın yola,Rabbim yardımcınız olsun,kendinize güvenin. :16:

Yapman gereken kurstan sonra bırakmamak yani esin ne derse desin carpsan da devam et..

Biz bayanlar ara verince sanki hic sürmemiş gibi unutuyoruz çünkü... Sen onu dinleme kaç yillik şoförler carpiyor seni tedirgin etmesine izin verme..
Sende tedirgin olma kim ufak ufak carpmamis ki..

Ayrica sona doğru kurslari kendi arabanizda alirsan daha rahat edersin araba degisikliginden tedirgin olmazsin.. Ve esinle yola cikmadan anlas bagirmasin... ;)

arabası çok kıymetli alırken çok dikkat etti kazasız çiziksiz olsun diye düşün ilk kazayı ben yaptım Allahtan çok kötü değildi ama olduu:((

bende yaptım. ama pişman değilim :27:
sen ders almaya devam et. bu iş zamanla kazanılacak bi beceri. acemiliği ancak çok kullanarak,hatalar yaparak atacaksın.

ölmüşle olmuşa çare yok sizede bişey olabilirdi
bu arada bende ehliyet almak istiyorum ama korkuyorum cesaret edemiyorum
bu cesaretsizlikle hiç bi zaman ehliyet alamam ben:50::50:

Yapman gereken kurstan sonra bırakmamak yani esin ne derse desin carpsan da devam et..

Biz bayanlar ara verince sanki hic sürmemiş gibi unutuyoruz çünkü... Sen onu dinleme kaç yillik şoförler carpiyor seni tedirgin etmesine izin verme..
Sende tedirgin olma kim ufak ufak carpmamis ki..

Ayrica sona doğru kurslari kendi arabanizda alirsan daha rahat edersin araba degisikliginden tedirgin olmazsin.. Ve esinle yola cikmadan anlas bagirmasin... ;)

aslında bağırıyor hatta artık sesinide çıkarmamaya çalışıyor ama beni geriyor yok stop ettirirsen şöyle olur yok böyle.hoca bizim arabada vermiyor oda ayrı bi sorun.hocanın araba daha eski yani gaz debriyaj tutumu tabikide farklı oluyor benim kocadan önce başka biriyle kendi arabamızda kullanmam gerekiyor.bu arada 1 2 hafta sonra mecburen kullanmam gerekiyor inşallah yapabilirim

Kazadan sonra arq vermeniz kotu olmus. Ama bir nevi temkinli olursunuz artik. Ben on sekizde ehliyet aldim. Yillarca bir dahà hic kullanmadim. Sonra kendi arabàmi alinca (alti yedi yil sonra falan) hoca tutmadim ama tràfiksiz yerde on sAat falan kullandim. gunde yarim sat bir saat olacak sekilde iki hafta kadar yani. Sonra arabà tamamen bende kaldiginda uzunca bir muddet hep bildigim yerlere gittim (ev- is) sonra sonra ràhatladim. Benim bulundugum il trafik acisindan rahat sayilirdi.

aşırı temkinli oldum düşün herkese durup yol veriyorum:)trafiksiz yerde kullanma şansım yok evimin 3 tarafında 3 önemli cadde var aslında caddde lerde pek sorun olmuyor trafiğin yoğunlaştığı yerlerde falan tedirgin oluyorum

Biz bayanlar çok geç başlıyoruz otomobil kullanmaya. Ben 29 yaşımda eşimin yarım saat pratik yaptırmasından sonra kendi kendime yola çıkmamla kullandım arabayı. Daha önce hiç direksiyona geçmemiştim çalışma prensibini bile bilmiyordum. Ama yol boştu tabi. Eşim baya cesaretlendirdi takdir etti ama yoğun trafikte izin vermez.
Eşin ne söylerse söylesin pes etme ve ara verme. Bağırırsa ben senin gibi 16 yaşında oturmadım direksiyona dersin :)
Zaten kendi kendime söz verdim kızım olursa 16-17 yaşında araba kullanmayı öğreticem 18 yaşında gitsin ehliyetini alsın :)

kızlar çok moralim bozuluyor araba kullanmaktan korkuyorum aslında hiç bişi bilmezken geçen yıl 9 saat özel dersle rahat kullanıyordum fakat eşim sadece 2 defa verdi arabayı ve birdaha vermedi.5 ay sonra eşime kızıp arabayı aldım ve bir arabaya çarptım tabi sonra eşim 5 ay yine vermedi.şimdi kullanmak zorundayım ve çok korkuyorum tekrar özel derse başladım ama arabalardan çok tedirgin oluyorum kendime hiç güvenmiyorum ve bu yüzden çuvallıyorum napacam ben yaaaaaaaaaa.özel ders alanlar kaç saatte iyi bi şekilde kullandınız bide trafik korkusu olanlar nasıl yendiniz..bu arada arabamız manuel

ben bu işi yaptıysam herkes yapar.
benim arabam 24 yaşında.
yeni arabalar gibi kullanımı kolay değil.

ilk aldığımızda adım başı istop ettiriyordum.
sağa sola bakmayı bilmiyordum yola dalıyordum.
çok zordu
hatta bindiğimin 3. günü gittim duran bi arabaya vurdum
burada konum bile var.

defalarca yolda kaldım.
kaç defa arabayı yolun kenarına park edip bırakıp gittim.
defalarca kırmızı ışıkta beklerken istop ettim bütün trafiği kitledim.
ilk günler 20 km hızı hiç geçmiyordum.

kaza yaptığım gün o kadar moralim bozulmuştu ki.
ama eşim askerde olduğundan aldım kendim yine o halde sanayiye kadar sürdüm arabayı.
bana buraya açtığım konuda vaz geçme sürmekten demişlerdi.
ben de inatla sürdüm.

6 aydır kullanıyorum.
artık o koltukta güvenle oturuyorum.
en son 1 ay önce çıktım kendim 2 saatlik uzaklıkta başka şehre gittim.

eşim de önce sürmeme izin vermezken (adamı sinir ediyodum sürekli yanlış yaparak) şimdi şehirler arası yolda yanımda oturuyor sen sür diyor.
ama kendisi öğretemedi bana. kendim süre süre öğrendim.
o yanımda otururken hem karıştığı için ne yapacağımı bilemiyordum, hem de o sinir oluyordu.

en iyisi her gün al arabayı boş yollarda dolaş.

Kustan sonra ertesi gün hemen trafiğe çıkın.
Hocanız iyiyse eger zaten size o cesareti verecektir.
Hiç korkmayın.
Zamanla alışırsınız...

Bende ehliyet aldım ama kocam sayesinde kullanmıyorum:-(:-( yok sağa çok yanastin yok hızlı. ..off

ben bu işi yaptıysam herkes yapar.
benim arabam 24 yaşında.
yeni arabalar gibi kullanımı kolay değil.

ilk aldığımızda adım başı istop ettiriyordum.
sağa sola bakmayı bilmiyordum yola dalıyordum.
çok zordu
hatta bindiğimin 3. günü gittim duran bi arabaya vurdum
burada konum bile var.

defalarca yolda kaldım.
kaç defa arabayı yolun kenarına park edip bırakıp gittim.
defalarca kırmızı ışıkta beklerken istop ettim bütün trafiği kitledim.
ilk günler 20 km hızı hiç geçmiyordum.

kaza yaptığım gün o kadar moralim bozulmuştu ki.
ama eşim askerde olduğundan aldım kendim yine o halde sanayiye kadar sürdüm arabayı.
bana buraya açtığım konuda vaz geçme sürmekten demişlerdi.
ben de inatla sürdüm.

6 aydır kullanıyorum.
artık o koltukta güvenle oturuyorum.
en son 1 ay önce çıktım kendim 2 saatlik uzaklıkta başka şehre gittim.

eşim de önce sürmeme izin vermezken (adamı sinir ediyodum sürekli yanlış yaparak) şimdi şehirler arası yolda yanımda oturuyor sen sür diyor.
ama kendisi öğretemedi bana. kendim süre süre öğrendim.
o yanımda otururken hem karıştığı için ne yapacağımı bilemiyordum, hem de o sinir oluyordu.

en iyisi her gün al arabayı boş yollarda dolaş.
çok moral oldu:))

o korku bende de var.aslında araba kullanmayı biliyorum.babam zamanında hem bana hem ablama öğretmişti.kendim kullandığım zamanlar hiç birşey gelmedi başıma korkulacak ama ablam kullanırken az kalsın trenin altında kalıyorduk ailecek.trenin geçmesini bildiren hiçbirşey yoktu.yol kapanmamıştı.bizde aniden gidince tren sinyal verdi ve ışıgından hepimiz bağırdık frene bas diye.çok koktum o zamandan beri.kullanmıyorumda artık.
üzerinden kaç yıl geçmesine rağmen geçmedi bu korku.inşallah sizdeki korku hemen geçer gider.rahatça kullanırsınız arabanızı.:34:

Back
X