trafik ve ehliyet konusundaki takıntım

bonitta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
70
25
28
arkadaslar merhaba
yaklasık 6-7 aydır b+a2 (otomobil ve motor) ehliyeti almaya calısıyorum. ama arabaya da motora da binince beni birden panik alıyor. neden olabilir ki bu?
sinirlerim bozuldu. en az 2 yıldır bi motosiklet tutkusu var, hep artçı olarak bindim ama yolda kurye motoru bile görsem dönüp bakıyorum kendimi aşırı yakın hissediyorum. e içimde istek de var. ama bu trafik korkusu neden olabilir ya bunu yaşayan ya da aşabilmiş olan var mı?
bu yaşıma kadar (21) hiç babam veya başka bi yakınım tarafından arabaya bindirilip öğretilme deneyimim olmadı. hayatımda ilk kez sürücü kursunda bindim araba direksiyonuna da motora da sürücü olarak. acaba bundan mıdır? ama yine de normal değil gibi.
insanlar ''madem panikliyorsun sürme o zaman'' diyor. ben vazgeçmek yerine bu gereksiz takıntıyı aşıp diğer herkes gibi rahat rahat sürebilmek istiyorum.
varsa bana önerebileceğiniz, anlatabileceğiniz şeyler dinlemek isterim.

bir de izmir'de motosiklet süren/ tutkusu olan arkadaşlarla tanışmak da isterim bahaneyle

Motor kullanmıyorum / tutkum da yok önce bunu belirteyim .

Ama iyi bir araç sürücüsü olduğum söylenir . Araca bindiğinde kendini gergin hissettiren durumlar ne ?

Diğer araçlar mı yoksa kullandığın araca hakim olamama endişesi mi ?

Diğer araçlar için önerebileceğim azami dikkat , hakimiyet için önerebileceğim asgari hız :))

En azından avuçlarını terleten dönem geçene kadar .

Bende alisamadim :/

Seni anlıyorum.

Birine zarar verme endisesi cok baskin bende Mecbur kalmadikca kullanmıyorum. Is basa dusunce kalbim resmen kulaklarimda atıyor. .

Kullanmadikca bu hissi atamayiz. Sakin kalip surekli kullanmak lazım.

Devamlı kullanmadığın için böyle hissediyorsun. Hergün yaptığın bişey olsa normal gelecek aslında. Araba yada motor ne istiyorsan alacaksın,bismillah deyip süreceksin ama hergün.. Sonra sen bile kendine inanamayacaksın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…