• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

transfer embryo sayısı

Dryan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
124
0
96
Manisa
slm arkadaşlar tüp bebek transfer sırasında kaç tane embryo konulacagı neye baglı doktor mu karar veriyor buna fazla konulursa ikiz olma ihtimalimi oluyor yada 1 tane konulursa hamilelik oluşurmu?tüp bebekde ikiz hamilelik zor oluyormuş

Dryan, cogunlukla yasina ve rahim durumuna bakarak embryo sayisina karar veriliyor. eger 35in altindaysan cogul gebeligi onlemek maksadiyla 2den fazla konulmamasi gerekir.

ben 33 yasindayim, 2 embryo transfer edildi, biri tuttu.

29 yaşımdayım önümüzdeki günlerde toplama işlemi olabilir bizimki 1 yıldır olmadı bende bir sorun yok eşimde morfolji%6 onun dışında spem degerleri normal heralde bana 2 embryo koyarlar çogul gebelik olmasını istemiyorum

merhaba benimde transferimin 5.günü 14 yumurta toplandı 11 tanesi döllendi 4 tane yerleştirildi bu arada yaşım 23 inşallah tutar benimkide

ilk defa yaptırıyorum şuanda gonalf iğne vuruluyorum 225 doz korkuyorum ohss falan olurum diye sende kaç doz kullanıldı iğne

ben 16 fsh ile başladım.her an tedavimin iptali gündemdeydi..450 ünite ilaç kullanmama rağmen sadece 4 yumurta oluştu.4 yumurtadan 3 ü olgun çıktı ve 3 ü döllendi..2.si 1. kalite idi..1 tanesi düşük kaliteydi..2 tane 1. kalite embriyo transfer edildi..ıkisi de tuttu..Geçen sene de ikizlere hamileydim...

29 yaşımdayım önümüzdeki günlerde toplama işlemi olabilir bizimki 1 yıldır olmadı bende bir sorun yok eşimde morfolji%6 onun dışında spem degerleri normal heralde bana 2 embryo koyarlar çogul gebelik olmasını istemiyorum

gencmissin. rahimde de sorun yoksa, embriyolar da kaliteliyse 2den fazla koymamalari isabet olur. bu konuda isarci olmani tavsiye ederim. iyi sanslar! a.s.

liyadora ikiz gebelik devam ettimi peki

Canım çok güzel bir hamilelik geçiriyordum ancak dr ihmali ve rahim ağzı yetmezliği yüzünden yeterli önlem alınmadığı için 4 buçuk aylık doğum yaptım.bebeklerim canlı doğdular ama çok küçük oldukları için yaşama şansları yoktu..iki bebeğim ölüme terkedildi..Şimdi meleklerim mezarda...inşallah aynı şeyi yaşamam..Ada kızım abla,Ege oğlum abi olucak....

bende 2 den fazla istemem ama 1 tane ile tutup tutmayacagını bilemiyorum rahimde bi sorun olup olmadıgın söylemedi hiç bir doktor

evet tekrar tüp bebek..fetal redüksiyon dedikleri işleme sıcak bakmadığımdan 2 den fazla istemiyordum.Onun vicdan azabı ile yaşayamam ben...benim rahimde sorun olmasına rağmen tuttu...bunun garantisi yok..ama bence de en makulu 2 embriyo...

öncelikle tedaviniz hayırlı olsun. genelde embriyo sayısına doktorunuz ve embriyolog karar veriyor. ama sizin isteğinizde önemli. eğer yaşınız genç, rahimde tutunmayı önleyecek herhangi bir durum yoksa,ve embriyolar kaliteliyse yani 3. gün en az 8 hücreli ve düzgün embriyolarsa genelde 2 transfer ediliyor. ben ilk tüp bebek denememi geçen sene bu zaman yaptırdım eşimle biz iki embriyo istedik biri tuttu ama 9 haftalık kalbi durdu ve kaybettim. sonra şubat ayında dondurulmuş embriyo denedik,dondurulmuş embriyolarda şans daha düşük olduğu için 3 tane transfer edildi kimyasal gebelik düşükle sonuçlandı..haziran sonu 3.cü denemeyi yaptık biz yine 2 embriyo istedik çünkü eşimde bende redüksiyon yani sonlandırma yapamayız dedik. benim birde pıhtılaşma sorunum olduğundan riskli gebeliğim olacaktı, ikiside tuttu şu an 22 haftalık ikizlerime hamileyim ama çoğul gebelik her zaman daha riskli ve sıkıntılı. ama ikiz gebeliklerde sonlandırma yapılmıyor bildiğim kadarıla. sağlıklı gebelikler dilerim...

Back
X