• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

transfer sonrası jel mi daha etkili iğne mi???

hituci

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2007
1.932
31
683
Samsun
arkadaşlar mehaba.3. tüp bebek tedavime başlıyorum Allah nasip ederse.dualarınızı bekliyorum Allah rızası için.birde kafamı kurcalayan bir sorun var onu paylaşmak istiyorum sizinle.transfer sonrasında bir kısmımız iğne bir kısmımız jel kullanıyoruz.ben her iki tedavimdede jel kullandım ama iğne daha etkili diyenler var.jel kullanıpta hamiş olanlar, iğne kullanıpta hamiş olanlar yazabilmi lütfen.hamiş olmayanlardanda yorum bekliyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun.sevgiler...a.s.

slm cnm fark ettığını sanmıyorum ben iğne kullandım gebelık olmadı arkadaşım jel kullandı hamıle kaldı

hituci ben iki tedavimde de jel kullandım. özellikle birsinin etkinliği daha belirgin ve kanıtlanmış olsa bence drlar hep o prosedürü uygulardı. bir de bu süreçte en önemlisi uyarıcı ilaçlar. aslında progesteron sadece destekleyici. normal gebelikleri düşünsene onlar bu prosgesteron desteğini hiç almadan yollarına devam ediyorlar. o yüzden düşünme fazla bunu. doktoruna güven. allah yardımcın olsun tedavinde. :)

arkadaşlar ilgilenip cevap verdeğiniz için teşekkür ederim.birşey daha sormak istiyorum.ben jeli kullandıktan birsüre sonra bir kısmı geri geliyo.sizdede böyle mi oluyo.hepinize sevgiler...

evt cnm jel geri gelir kafana takma bende jel kullandım hamile kalmıştım fakat onların düşüğe etkisi olduğunu düşünüyorum yani düşüğe engel olur rahimi kuvvetlendirerek eğer bu şekilde düşünürsek iğnenin daha etkili olcağını düşünüyorum. İnşallah bu denemende başarılı sonuçş alırsın Allah' ın izniyle........

arkadaşlar ilgilenip cevap verdeğiniz için teşekkür ederim.birşey daha sormak istiyorum.ben jeli kullandıktan birsüre sonra bir kısmı geri geliyo.sizdede böyle mi oluyo.hepinize sevgiler...

tabii ki öyle. gerekli hormon ilacın içinden emiliyor, ilaç kendi işlevini görüyor. bir müddet sonra dışarı çıkan kısım zaten ilacın kullanılmış ve işe yaramaz hale gelmiş kısmı.

tekrar teşekkür ederim canlarım içim çok rahatladı gerçekten.tedaviye başlarken insanın psikolojisi daha hassas oluyo sizde iyi bilirsiniz.Allah bu yolda emek verenlerin yar ve yardımcısı olsun bu mübarek günün ve peygamberimizin hatrına sağlıkla sıhhatle biza bebişlerimizi verir inşaallah.sevgiler...

hituci bir de şunu söyleyeyim belki okuyan başkalarına da yardımcı olur: ben jelden başta hazzetmemiş, " bu ne böyle sürekli içeri bişey sokmak zarar vermez mi embriyolara" demiştim. dr da " jelin ulaşabildiği bölge rahim ağzına kadar olan bölge o aralık içinde ilaç emiliyor oysa embriyolar rahmin içinde" demişti. paylaşmak istedim. :)

arkadaşlar mehaba.3. tüp bebek tedavime başlıyorum Allah nasip ederse.dualarınızı bekliyorum Allah rızası için.birde kafamı kurcalayan bir sorun var onu paylaşmak istiyorum sizinle.transfer sonrasında bir kısmımız iğne bir kısmımız jel kullanıyoruz.ben her iki tedavimdede jel kullandım ama iğne daha etkili diyenler var.jel kullanıpta hamiş olanlar, iğne kullanıpta hamiş olanlar yazabilmi lütfen.hamiş olmayanlardanda yorum bekliyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun.sevgiler...a.s.

Canım ben ilk denememde sadece crino jel kullandım olmadı.2.denememde iğneyi 2 ampul sabah akşam toplam 120 tane vuruldum kalçadan.ama crinoyuda sabah akşam kullandım.tuttu canım iğnenin daha etkili olduğunu düşünüyorum.Hatta ben çatlatma iğnemi bile karnımdan olmuştum.

Canım ben ilk denememde sadece crino jel kullandım olmadı.2.denememde iğneyi 2 ampul sabah akşam toplam 120 tane vuruldum kalçadan.ama crinoyuda sabah akşam kullandım.tuttu canım iğnenin daha etkili olduğunu düşünüyorum.Hatta ben çatlatma iğnemi bile karnımdan olmuştum.

canım teşekkür ederim.peki ilkinde ve ikincisinde kaç embriyo transfer edildi kaliteleri nasıldı?

Canım benim doktorum jel ve iğnenin arasında bir fark olmadığını sadeje jeli herkesin kullanmak istemediğinden kişinin isteğine göre kullanılabileceğini söyledi bende jeli kullandım hamilelik oldu fakat bebeğimin kalbi durdu bence bunları kafana takma

canım tedavin hayırlı olsun.inşallah bebişine kavuşursun bu defa.
bende ilk denememde fitil kullanmıştım.
ikinci denememde iğne kullandım.çok şükür hamileyim.sabah akşam vuruluyordum.hamilel olduğumu öğrendikten sonra da devam etttim.
inşallah hakkında hayırlısı olsun canım.allah yardımcın olsun.

ben iğne kullandım hamile kaldım canım.şuan 8.haftadayım.doktorum artık jele geçirdi.2 hafta daha kullanıcam
kafanı karıştırmak istemem ama madem sormuşsun.bence iğne daha etkilidir.biryerde okumuştum.sonuçta kana karışıyor
ama jellede çok hamile kalan var.doktoruna güveniyorsan takam hiç bunları kafana
inşallah bu son olurda yavruna kavuşursun canım

ya jel kullanan arkadaşlar..ben içime bişi sokmak istemiyorum.beni çok irite ediyor.zaten doktorum daha önce tedawi öncesi akıntımı önlemek için bi fitil vermişti.onu bile sokamadım.şimdide doktorum crino jel verdi.nekadar kısmını sokuyoruz vajinaya?yani sadece baş kısmı mı yoksa diğer bölümüde mi?üff ben zaten ewliliğimin ilk ayları vajinumustum.sonra aştım gerçi ama ..doktoruma sorup iğne istesem mi?

ya jel kullanan arkadaşlar..ben içime bişi sokmak istemiyorum.beni çok irite ediyor.zaten doktorum daha önce tedawi öncesi akıntımı önlemek için bi fitil vermişti.onu bile sokamadım.şimdide doktorum crino jel verdi.nekadar kısmını sokuyoruz vajinaya?yani sadece baş kısmı mı yoksa diğer bölümüde mi?üff ben zaten ewliliğimin ilk ayları vajinumustum.sonra aştım gerçi ama ..doktoruma sorup iğne istesem mi?
canım madem öyle bi sorunun var bunu druna söylemelisin.ben merkezdeki hemşireye sorduğumda iğneyi vajinismus olan hastalara veriyoruz aslında bi farkı yok demişlerdi.
birde jel aparatının hepsini sokuyorsun vajinaya sadece sıkacağın tombul kısım kalıyor dışarda.zaten onuda anlatırlar sana.
buradan anladığım kadarıyla jel ve iğne ya aynı etkiye sahip yada iğne daha iyi.daha kimse jel daha iyi demendi.umarım ikiside aynı etkiye sahiptir.iğneyi kullanmak zor olur çünkübenim için.kas içi olduğu için her dakka hemşire bulamam.birde şöyle düşünüyorum.Allahım nasip edecekse yine eder.
canım sen ne durumdasın?tedavin hagi aşamada?ben yarın başlıyorum tedaviye?
sağlıcakla kal sevgiler...a.s.

canım sağol aydınlattığın için..ben şuan vajinusmus değilim.sonuçya hemen hemen hergün vajinal muayene oluyorum zaten.ama galiba kendim bişey sokamıyorum.en iyisi ben şimdiden söyleyim doktoruma.yarın anotolia ya geliyorsun sanırım..canım ben bugün çatlatma iğnesini olucam.salıda yumişler toplanıcak.heycanlıyım umutluyum...çoook sewgiler de benden:))buarada açtığın her topiğin hastasıyım:)

arkadaşlar merak ettim benim doktorum hem jeli hemde iğneyi ikisini birlikte kullandırdı. bakıyorum benden başka ikisini aynı anda kullanan yok galiba sonuçta ikiside düşük olmasın diye veriliyor. fakat tutacağı varsa tutuyo. aynı anda kullanmama rağmen 6 haftalıkken düşük yaptım. o yüzden omu etkili bu mu etkili diye düşünmeyin bence. yüce allahım ol derse oluyo. sevgiler

arkadaşlar bende her 2 tedavimde sabah crinone jel...1 gün arayla da 2 ampul progesteron iğne vuruldum.....yani her ikisini de kullandım...ilkinde b hcg normal yükselmedi ve kayıp oldu...
şu an da 2. tedavimden 7 haftalık hamileyim...umarım yarın kalp atışını da duyarım...

Back
X