Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
20 haftalık bebeğim down sendromu sebibiyle alındı...3 ay oldu ama çok zor bi dönem geçiriyorum.çok acı ve hüzünlü..ben sezeryan oldum.doktorum 6 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin diyor ama kısmet..
bendede trisomy düşük çıktı 1:50. ultrasonda bısey cıkmıyo kaç tane doktora gıttım gayet sağlıklı dıyo ama sadece test sonucumun kotu olusu olduruyo benı
simdi 7aylık hamileyim cok korkuyorum kaybedıcem melegımı dıye![]()
ben de bebeğimi trizomi 18 nedeniyle kaybettim.10 gün oldu.şimdi 3 ay beklememiz gerekiyor yeniden bebek düşünmek için. bu trizomi 18 tesadüfen oluşan birşey deniyor ama eşimle benim bir genetik merkezine başvurmamız gerekiyor mu?
öncelikle geçmiş olsun. ben de başıma gelince öğrendim neler varmış neler. senin daha çok yeniymiş. acıların çok taze. hoş bana da daha 3 ay oldu ama. bana da
doktor 3 ay korunma demişti ama ben bir ay sonra miyom ameliyatı olunca 6 aya çıktı korunma. hastalık tekrarlama riski herkes gibi dediler ama ben de kromozom
analizi yapılsa mı acaba diye düşünüyorum.
hastalığın sebebini çok araştırdım ama yumurtaların kalitesizliği diyorlar sen yaşındasın acaba ileri yaşlarda mı daha çok gözüküyor. ben 38 yaşındayım.
üzülme yapacak bir şey yok.
evet benm birz yeni henüz ama geçicek inşllh.benim yaşım 25 canım da bişey söylicem ben araştrma hastanesinde suni sancıyla doğurdum 20 haftalıktı. karnımda ölmüştü. daha sonra onu alıp patolojiye gönderdiler. inceleme yapılcak dediler. şimdi sonucunda trizomi 18 çıkınca bana gelin eşinle senin kromozom analizinizi yapalım demicekler mi?
ben onlar yönlendirecek diye bişey yapmadan bekliyorum. çünkü araştırma hastanesinde doğum yaptım. acaba yanlış mı düşünyrm? bizle ilgilenmicekler mi?
size kesinlikle ayrıntılı araştırma yaptırmanızı tavisye ederim.benim ilk hamileliğimde gelişim geriliği vardı.aldırmayı düşünmediğim için tarama aminiosentez yaptırmadım.dediler ki trisomy 18.bidaha yaşamazsın zaten falan filan.sonra bebeğim vefat etti.sonra kan tahlilleri yaptırdık.genetiğe gittik ama sadece kromozom sayılarımıza baktılar eşimle benim.normaldi.şimdi 14 gün önce bebeğimi kaybettim.ikinci hamileliğimde aynı rahatsızlıkları tekrar duydum.bebeğim genetik merkezine gitti.hem otopsi hemde ayrıntılı incelemesi yapılacak sonuçlar 2-3 haftaya çıkacak inşallah.bu hamileliğimde 3 lü tarama yaptırdım.trisomy 18 riski okadar düşük çıktıki.ayrıntılı ultrasona geldiğim dr da zaten bu trisomy 18 e benzemiyor dedi.daha ağır bir vakka dedi.diyeceğim oki meğer benim ki trisomy değilmiş.size kesin o diyebildiler mi.?onlar size tahlil uygun görmeselerde ısrarala bütün tahlillerinizi yaptırın.tekrardan bu acıyı yaşamamak için en azından elinizden geleni yapın.eşinizin detaylı arştırılmasını isteyin(sperm...vb)kendinizin de aynı şekilde.ben ısrarala istememe rağmen yapmamıştı prof gerekli görmediler.bakın sonrasında bunu yaşadım ve şimdi incelemeye alınacağız.ama ben bittikten sonra((
dr lara herşey normal.çok soğukkanlı,umurlarında değil gibi hareket ediyorlar.siz düşün peşine işlerinizin.inşallah sağlıcakla alırız hepimiz evlatlarımızı....
ya bunları okuduğuma inanamıyorum. yeni yeni bastırabildiğim korkularım hortladı resmen.ben amniyosentez sonucu öğrendim trizomi 18 i ama ona rağmen aldırmadım.eşinle senn kromozomlarınız normalse nası yineleyebildi bu problem acaba? 2-3 hafta sonra çıkacak sonuçları çok merak ediyorum gerçekten. bir insanın bu kadar acı mı çekmesi lazım ya? ilk anda neden ilgilenmiyorlar anlamıyorum? biz kromozom tahlili de yaptrmadık eşimle. gerek yok diip yolluyolar işte. arkadaşım senn için çok zor bir süreç gerçekten. geçmiş olsun,başın sağolsun. seni üzmeyecekse sonuçları bizimle paylaşır mısın ? ayrıca tavsiyelerin için teşekkürler gerçekten..inşallah hepimiz için hayırlısı olur..
canım yanlış anladın sanırım ben tarama testi yaptırmamıştım ilk bebeğimde ultrasonda böle bi teşhis koydular.2 yıl bekledim bidaha tekrar etmez dediler.ama şimdi ilkindeki rahatsızlık tekrar etti.ve bu sefer öğrendim ki aslında ilk bebeğimde trisomy değilmiş.ve şunu anladım drlar gelişim geriliği olan bebebklere hemen bu teşhisi koyuyorlar.inşallah seninki trisomy dir de tekrar etmez.onun tekrar etmeyeceğini söylüyorlar.inşallah da öledir.mesela bu bebeğimde tarama yaptırdım ve trisomy riski çok düşük çıktı.diyeceğim o ki siz elinizden gelen araştırmaların hepsini yaptırın.gerçi durmumuz farklı sizde taramalarda çıkmış bende çıkmadı.sizin ultrasonda da görüldü sanırım.benimde sadece ultrasonda rahatsızlık olduğunu görebildik.RABBİM hiçbirimize ve bundan sonrada hiç kimseye bu acıları yaşatmasın.evladıyla imtihan etmesin inşallah...
geçmiş olsun arkadaşlar.
uzun süredir cevap yazamıyordum. hannem sana ayrıca geçmiş olsun. Rabbim inşallah sağlıklı bebekler verir kısa zamanda.
denemekten başka yolu yok sanırım Allah isterse veriyor o kadar.
anladım canım. bana da ilk ultrasonda teşhis kistik higroma kondu. sonra sıvı aldırmamın sonucunda trizomi 18 dendi. yani kesin gibi bişi sanırım. allahım kimseye tekrar yaşatmasın gerçekten çok acı tecrübeler bunlar. hamileyim deyip ilkinde sağlıklı bi bebek dünyaya getirmek ne büyük bi mucizeymiş..allahım hepimize nasip etsin
haklısın canım.yeterki RABBİM ol desin...inşallah hepimiz için ol desin sağlıkla ve hayırla...
dimi canım bende yaşadıklarımdan sonra anladım ki engelli bebekler nadir görülen bir vakka değilmiş.meğer sağlıklı evlatlar mucizeymiş.RABBİM bizede o mucizelerden nasip etsin inşallah...