Trkiyede ilk Cinsel iliki ya 19

ya 19 yaş gayet normal bir yaş arkadaşlar ya.. nolmuş? yasa olarak 18 yaşını dolduran her birey reşit ve yetişkin sayılıyor.
19 yaşındaki her genç kendini bilmez cahil cühela tuzağa düşürülmüş bir yem değilki..
yaşanmak istenilirse bal gibide yaşanılır iki tarafda kendini ve sorumluluklarını bilirse yaşadıkları özel ve güzel olursa.. küçük kıyamet değil bu

aynen ..katılıyorum...14 15 yaşındakı kızların zorla evlendırıldıgı hatta ...yaşı tutmadıgı ve yasakta oldugu işin ...saklanan gizlenen...:1ninca:
ımam nıkahına sıgınılarak yapılan....yapılan
yanlışlıklar var....
bır kac buyuk baş hayvana yada tarlaya satılan ...
cınsellıgın ne oldugunu bile bılmeyen kendilerınden oldukca büyük ınsanlarla evlendirilen..kızlar..:oklava:
..daha oyun yaşındayken hamıle kalan kızlar...var...
bu yastakı kızlara bakılınca 19 yaş...daha iyi ...iyi olmasada kötünün iyisi...

mükemmel bir yorum bence, söyleyecek söz kalmamış.

ya 19 yaş gayet normal bir yaş arkadaşlar ya.. nolmuş? yasa olarak 18 yaşını dolduran her birey reşit ve yetişkin sayılıyor.
19 yaşındaki her genç kendini bilmez cahil cühela tuzağa düşürülmüş bir yem değilki..
yaşanmak istenilirse bal gibide yaşanılır iki tarafda kendini ve sorumluluklarını bilirse yaşadıkları özel ve güzel olursa.. küçük kıyamet değil bu

19 yaş normaldir ama 14-15 e düşmesi normal değil bence.

19 yaş, reşit bir kadın için normaldir.
ama daha küçük yaşlarda, evcilik oynayan kız çocuklarının evlenmesi, çok vahim...

eğer bir hassasiyet varsa bu noktada olmalı. cinsellik hakkında bir şey bilmeyen, hala bir çok şeyde anne ve babasını rol model alan bir yaşta, anne baba tarafından bir erkeğe verilen, evlilik dışı (dini nikah...aa ama ne de olsa helali oluyordu değil, mi olsun o zman) cinselliğe zorlanan çocuklarımız varken....

bu konuda da sivil toplum alanında çalışıyorum, merak edenlerle, bilgi ve acı gerçekleri paylaşabilirim... :çok üzgünüm:

19dan daha küçük yaşlardakiler için tabiki normal değildir ama zaten konumuzda bu değil cinsellik yaşının 19a düşmesi açılan başlık..

küçük yaşlarda evlendiren aileleri evlenen kız yada erkek olsun hiç farketmez, cocuk olmanın kızı erkeği yoktur sonuçta kınıyorum. Umarım birgün bu tarz düşünen ailelerin akılları başına gelir çok geç olmadan..

Back
X