troid ve interfilite lütfen bilgilerinizi paylaşın:(

HAZERAN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
331
1
116
Merhaba Arkadaşlar ,

4 yıldır sebepsiz interfilite yüzünden hamile kalamıyorum.Ne eşimde nede bende bi sorun yok.Geçen hafta tesadüf eseri boynumda birçok nodüllerin olduğu tespit edildi.Sanırım yakın zamanda da ameliyat olmam gerekecek.Bir çok kişiye sordum ama net bi cevap alamadım.Arkadaşlar bu nodüller benim hamile kalamamama sebep olmuş olabilir mi ? Henüz kesin tanı konulmadı ama büyük ihtimalle hipotroid hastasıyım.Bu konuda bilgisi olan var ise yada benim gibi aynı dertten müzdrarip olanlar var ise lütfen bana yazın.İnsan boynunda nodül çıktı diye mutlu olurmu hiç.Ama ben kısırlığımın sebebine buna bağlayarak mutlu oluyorum.Ve inanıyorum ki bunun için tedavi olursam kendiliğimden de hamile kalabilecem.Ama bu düşüncemin doğru olduğuna inanmak istiyorum.Lütfen bilgilerinizle bana yardımcı olun.Şimdiden teşekkür ederim hepinize:)

canım seni çok iyi anlıyorum çünkü benim tiroitlerim yavaş çalışıyor bizde 12 aylık evliyiz evlendiğimizden beri hiç korunmadık ama olmadı rahmimde bişey yok birsürü test yaptırdım ama bişey çıkmadı çok araştırdım en son anladım ki tiroitlerden olmuyor ne yapıcam bilmiyorum anlıyacağın bende yalnızım:(:(

canım seni çok iyi anlıyorum çünkü benim tiroitlerim yavaş çalışıyor bizde 12 aylık evliyiz evlendiğimizden beri hiç korunmadık ama olmadı rahmimde bişey yok birsürü test yaptırdım ama bişey çıkmadı çok araştırdım en son anladım ki tiroitlerden olmuyor ne yapıcam bilmiyorum anlıyacağın bende yalnızım:(:(

peki troidlerinin yavaş çalıştığını nasıl anladın.Test yaptırdın mı ? Bi endokronolioji gidip tedavi olsan.Şu bi gerçek ki bu hastalığı bitirmeden hamile kalma olasılığın çok az.Kesinlikle uzatmamanı tavsiye ederim.

merhaba..bende 1,5 yıldır gebe kalamadım,endometriozis teşhisi ile ameliyat oldum ve aşılama uygun görüldü.aşılama için hormon testleri yapıldığında tsh 5,6 çıktı ve beni endokrine sevkettiler.tekrar tahlil yapıldı.ultrasona henüz girmedim hazirana gün verdiler.ama doktor çok büyük ihtimalle haşimato sendromu dedi.yani hipotroidi.hemen ilaç başlandı ve ömür boyu ieçecekmişim.bu hastalık ovülasyon bozukluğu yaptığı için kısırlık sebebi olabiliyomuş,kadın doğumcumda aşılama açısından bi sorun yok verilen ilacı iç dedi.yani anne olabilirsin dedi.bu arada 19 yıl bekleyipte troit hastası olduğunu öğrenen,ameliyat olup öbür ay kendiliğinden hamile kalan bi tanıdığım var.erken teşhis edilmesi belkide şans.beni aşılamam yarın yapılacak:) inşallah bi an önce şifamızı buluruz..sevgiler..

canım çok teşekkür ederim .geçtiğimiz hafta salı günü ameliyat oldum ve boynumdaki tüm nodüller alındı.bende bundan sonra ömür boyu bi hapa bağlı kalacam.yapılan tsh-t3 ve t4 tahlillerinde herşeyim normal çıktı.ama bu nodüllerin hamile kalmama engel olmadığınıda doktorum söyledi.iyice iyileştikten sonra kaldığımız yerden sanırım devam edecem :)

canım çok teşekkür ederim .geçtiğimiz hafta salı günü ameliyat oldum ve boynumdaki tüm nodüller alındı.bende bundan sonra ömür boyu bi hapa bağlı kalacam.yapılan tsh-t3 ve t4 tahlillerinde herşeyim normal çıktı.ama bu nodüllerin hamile kalmama engel olmadığınıda doktorum söyledi.iyice iyileştikten sonra kaldığımız yerden sanırım devam edecem :)

çok geçmiş olsun..inşallah şifanı bulursun ve bi an önce hamile kalırsın..

Arkadaslar merhaba ben de hipotiroit hastasiy8im ve iki gun once 4 haftali hamile oldugumu ogrendim./ Ilaclari duzenli kullanalim hersey yoliunda olucak insallah. Iyi dusunun.... :)

merhaba arkadaşlar..bende 1 aydır ilaç içiyordum.bugün kontrole gittim,hepsi normal düzeye gelmiş..hatta hızlı düşmüş dediler.şimdi haftada bi gün içmeyeceğim ama ilaca devam..bu arada aşılamam tutmadı..ikinci için 1 ay ara verelim dedi doktor..temmuzda 2.yapılacak..

Back
X