• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trombofoli paneli test sonucum

Ecmel-vera

Geldik, çağı gördük ve ürperdik."
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
820
4.224
113
24
Selamünaleyküm hanımlar buraya trombofoli paneli testi sonucumu ekliyorum ,tüp bebek doktoruma göstereceğim fakat öncesinde sizlere de sormak istedim . Konu ile ilgili bilgisi olan varsa bakabilir mi sonuca merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim

Eklentiler

• 17634791587582838619516273760070.webp
    17634791587582838619516273760070.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 67
Selamünaleyküm hanımlar buraya trombofoli paneli testi sonucumu ekliyorum ,tüp bebek doktoruma göstereceğim fakat öncesinde sizlere de sormak istedim . Konu ile ilgili bilgisi olan varsa bakabilir mi sonuca merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
merhaba ben de yeni yaptırdım anlamıyorum konunuz üstte kalsın diye yazıyorum

Aleyküm selam homozigot yazan yüksek riski pıhtılaşmaya yatkınlık olduğu anlamına geliyor heterozigotlar ise düşük riskli yatkınlık benim üç değerimde heterozigot ve şuan gebelikte kan sulandırıcı iğne kullanıyorum siz de gebelikte mutlaka kullanmalısınız bu durumda

Aleyküm selam homozigot yazan yüksek riski pıhtılaşmaya yatkınlık olduğu anlamına geliyor heterozigotlar ise düşük riskli yatkınlık benim üç değerimde heterozigot ve şuan gebelikte kan sulandırıcı iğne kullanıyorum siz de gebelikte mutlaka kullanmalısınız bu durumda
Benimkine de bakabilir misiniz ? Bir negatifim var oksapar ve ecopirin kullanmıştım

Eklentiler

• IMG_3882.webp
    IMG_3882.webp
    49,4 KB · Görüntüleme: 63
Benimkine de bakabilir misiniz ? Bir negatifim var oksapar ve ecopirin kullanmıştım
Mthrf dekini çok önemsemiyorlar diye biliyorum bir değerinizde bir de ve oksapar yeterli olurdu negatifiniz muhtemelen başka bi şeyden belki tedavi yöntemi belki katil hücre vardır ondan kaynaklı olabilir ama pıhtılaşmadan olduğu düşünmüyorum

Tehlike arz eden gen hangisi acaba

Mthrf dekini çok önemsemiyorlar diye biliyorum bir değerinizde bir de ve oksapar yeterli olurdu negatifiniz muhtemelen başka bi şeyden belki tedavi yöntemi belki katil hücre vardır ondan kaynaklı olabilir ama pıhtılaşmadan olduğu düşünmüyorum
Merhaba katil hücrem pozitifti biliyordum testten, intralipid serum gebelik asısı kortizon da vardı sürecimde ilk transferimdi. Suan neden tutmadı diye gezinirken adenomyozis olabileceğini öğrendim maalesef suan ona yoğunlaşacağım. Çift embriyo transferi yapıldı. Embriyo glue be histeroskopi de yapıldı bilemiyorum artık kendimiz araştırıyoruz napalım :(

Merhaba katil hücrem pozitifti biliyordum testten, intralipid serum gebelik asısı kortizon da vardı sürecimde ilk transferimdi. Suan neden tutmadı diye gezinirken adenomyozis olabileceğini öğrendim maalesef suan ona yoğunlaşacağım. Çift embriyo transferi yapıldı. Embriyo glue be histeroskopi de yapıldı bilemiyorum artık kendimiz araştırıyoruz napalım :(
Embriyo glue bana yapıldı faydasını gördüm inşallah sizde de işe yarar 🤲❤️ Rabbim kolaylıkla hayırlısıyla sağlıklıca nasip etsin 🤲

FII ve FV Leiden normal → En önemli pıhtılaşma riskleri yok

Bunların temiz olması tromboz ve tekrarlayan düşük açısından en belirleyici konu.

Senin açından en güçlü, en riskli mutasyonlar negatif → Bu çok iyi.

2) MTHFR C677T – A1298C heterozigot → Zararlı değil

Heterozigot MTHFR:
  • Tek başına pıhtı yapmaz
  • Gebelikte sorun çıkarmaz
  • Dünya kılavuzları risk kabul etmez
  • Sadece homosistein yüksekse anlamlı olur (çoğu kadında normal çıkar)

Sen zaten folat kullanıyorsun → MTHFR’nin etkisi tamamen nötralize oluyor.

3) PAI-1 4G/5G heterozigot → Normal varyasyon

Heterozigot PAI-1:

• Kadınların %50’sinde var
  • Pıhtı riskini arttırmaz
  • Tedavi gerektirmez
4) Faktör XIII V34L heterozigot → Koruyucu bile olabiliyor

Bu mutasyon:
Heterozigot olduğunda genelde pıhtı riskini azaltıcı etkiye bile sahip olabilir
  • Klinik olarak zararsız kabul edilir

GENEL SONUÇ (NET, GERÇEKÇİ, SANA GÖRE)

Bu rapora göre ciddi bir pıhtılaşma sorunun YOK.

FII ve FV Leiden negatif olduğu için tromboz riski düşük, MTHFR/PAI-1/F13 heterozigot olması ise tamamen normal varyasyonlar.

Tüp bebek sürecinde:

• Ek kan sulandırıcı (iğne vs.) gerektiren bir durum görünmüyor.
  • Eğer doktor özellikle istemezse heparin kullanmana gerek olmaz.

FII ve FV Leiden normal → En önemli pıhtılaşma riskleri yok

Bunların temiz olması tromboz ve tekrarlayan düşük açısından en belirleyici konu.

Senin açından en güçlü, en riskli mutasyonlar negatif → Bu çok iyi.

2) MTHFR C677T – A1298C heterozigot → Zararlı değil

Heterozigot MTHFR:
  • Tek başına pıhtı yapmaz
  • Gebelikte sorun çıkarmaz
  • Dünya kılavuzları risk kabul etmez
  • Sadece homosistein yüksekse anlamlı olur (çoğu kadında normal çıkar)

Sen zaten folat kullanıyorsun → MTHFR’nin etkisi tamamen nötralize oluyor.

3) PAI-1 4G/5G heterozigot → Normal varyasyon

Heterozigot PAI-1:

• Kadınların %50’sinde var
  • Pıhtı riskini arttırmaz
  • Tedavi gerektirmez
4) Faktör XIII V34L heterozigot → Koruyucu bile olabiliyor

Bu mutasyon:
Heterozigot olduğunda genelde pıhtı riskini azaltıcı etkiye bile sahip olabilir
  • Klinik olarak zararsız kabul edilir

GENEL SONUÇ (NET, GERÇEKÇİ, SANA GÖRE)

Bu rapora göre ciddi bir pıhtılaşma sorunun YOK.

FII ve FV Leiden negatif olduğu için tromboz riski düşük, MTHFR/PAI-1/F13 heterozigot olması ise tamamen normal varyasyonlar.

Tüp bebek sürecinde:

• Ek kan sulandırıcı (iğne vs.) gerektiren bir durum görünmüyor.
  • Eğer doktor özellikle istemezse heparin kullanmana gerek olmaz.
Umarım dediğiniz gibidir çok teşekkür ederim

Umarım dediğiniz gibidir çok teşekkür ederim
Ben yapay zekaya sordum ama sırf gönül rahatlığı için bile kan sulandırıcı kullananlar var o yüzden içiniz rahat olsun aksine ne güzel testinizi yapmışsınız ona göre ilerleyeceksiniz erkenden bilip önlem almak kadar güzel bir şey yok

Ben yapay zekaya sordum ama sırf gönül rahatlığı için bile kan sulandırıcı kullananlar var o yüzden içiniz rahat olsun aksine ne güzel testinizi yapmışsınız ona göre ilerleyeceksiniz erkenden bilip önlem almak kadar güzel bir şey yok
Aslında baya zaman kaybettim geç bile kaldım çok sağolun yine de

Merhaba beniö de 2. Kez 6 . haftada bebeğimin kalbi durdu. Bu testi yaptırmak istiyorum . 2. Düşükten sonra yapılıyor mu? 3. kez düşük olması gerektiğini okumuştum ama sormak istedim.

Back
X