çok gsl magnum dondurma gibi olduu :)
bitter çikolata ufak ufak kırılır..
kek (250 gr.)
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
200 ml. sıvı krema
üstünü süslemek için antep fıstığı,hindistan cevizi,renkli pasta süsleri vs...
hazır alınan 200 ml. krema tencerede kaynatılır..
ocak kapatılır.. sonra içine ufaladıımız bitter çikolata konulur ve kremanın sıcaklığı ile erimesi sağlanır.. içine 250 gr. kek ufalanır.. iice harmanlanır ve dolaba konur.. 2 saat bekledikten sonra yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt konulmuş bi tepsiye dizilir..onu da 2 saat dolapta bekletiyoruz..
sonra benmari usulü 100 gr. sütlü çikolatayı eritiyoruz.. dolaptan çıkardıımız yuvarlak çikolata toplarının üstüne erittiğimiz çikolatayı sürüyoruz.. sonra arzuya göre süslüyoruz üstünü..
arkadaşlar tarif böyleydi.. ben de buna göre yaptım..çok güzel oldu.. magnum gibi :)
ben hazır kek kullnadım onlarda 260 gr.dı.. meyveli olandan kullandım.. krema ülkerin falan hazır satılıo zaten ondan aldım..ben üstünü süslemedim çünkü gerçekten gerek kalmadı.. :) tadı o kadar mükemmel olduki.. böyle 2 saat falan bekletmeye dayanamadım ben, attım buzluğa :) yalnız elle yuvarlak yaparken çok cıvıyo çikolata.. o nedenle buzluğa attım ben.. afiyet olsun kızlaarr.. sizde deneyiin :) bu malzemeden 20 22 tane çıkıo yazıodu serviste ama bende tam 18 tane çıktı.. yaptığınız yuvarlaklara göre değişio tabiki