Tsh değeri düşüklüğü hamileliği engellermi

Tsh değeri düşük okup gebe kalan varmı acaba benimki çok düşmüş 0,01
Doktora gösterdiniz mi tahlil sonucunuzu? Düşük dediğiniz değer aslında vücudunuzda TSH hormonun olduğunu gösterir. Eğer 3 ve üzeri ise yani bu değer 3-4 ‘ten yüksekse TSH üretimi olmuyor yavaş çalışıyor anlamına geliyor. Benim değerler hap kullanmama rağmen 4 küsürlerde

0,34 ile 5.86 arası normal değer gebelik için 2.5 ideal diyor doktorum.

Eklentiler

• 1CCA5CFE-21EB-4A80-910E-E94DB208509D.webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 105
0,34 ile 5.86 arası normal değer gebelik için 2.5 ideal diyor doktorum.
Benimkisi 0,01 yani neredeyse hiç yok ben normalde hipotroidi hastasıyım ilaç kullanıyordum hamile kalınca doktor 75 mg yüksellti düşük yaptım ve 75 mg doktor devam etti buda bana fazla geldi 3 4 ay kullanınca değerlerim çok düşmüş hapı şuan kestim 1 haftalığına doktora gidene kadar haftaya randevum var şimdi bende tedirgin oldum tekrar gebelik istiyorum 2 aydır deniyoruz ama kalamadım bu ayda değerlerden dolayı regl olmadım adet söktürücü verdi şimdi diyorum adet olup hamile kalırsam bu değerle acaba bebeğe yada zekasına sorun açarmı çok gebe kalmak istiyorum ama değerlerden dolayıda çok korkuyorum

Bence troiti bir dengele öyle hamilelik düşün derim, doktorlar özel ya da devlet fark etmiyor ilaç veriyorlar kullanıyoruz takibini yapmak bize düşüyor. Takibini de en güzeli Sağlık ocağında kan verirsin 2 haftada bir troitine bakıp takip edersin, elinde veriyle doktora gözükürsün sıcağı sıcağına.. öncelik senin sağlığın, sürekli düşük olması iyi değil. Kendine vücuduna zaman ver.

Doktor randevuna gitmeden bir gün önce sağlık ocağına git tüm kan değerlerine baktır, TSH değerine doğrudan tedaviye geçersiniz

Doktor randevuna gitmeden bir gün önce sağlık ocağına git tüm kan değerlerine baktır, TSH değerine doğrudan tedaviye geçersiniz
Sağlık ocakları tiroid hormonlarına bakıyormu yada tedaviye başlatabiliyormu ben kadın doğuma gittim orda öğrendim bu kan değerlerini oda beni dahiliyeye yönlendirdi

Tedaviyi aile hekimleri yapmıyor, dahiliyeye yönlendiriyor, ya da ilgili polikliniği söylüyorlar. Ben kan tahlillerimi orada yaptırıyorum çok zamanımı almıyor.

Tedaviyi aile hekimleri yapmıyor, dahiliyeye yönlendiriyor, ya da ilgili polikliniği söylüyorlar. Ben kan tahlillerimi orada yaptırıyorum çok zamanımı almıyor.
Peki hamile kalmaya engelmi bu kadar düşük olması bir bilginiz varmı

Evet canım engel olur, kulaktan dolma bilgi yazıp moralini bozmak istemem ancak durum bu maalesef, bende de bekarken düzensizlik oluyordu doktorlar bana tedavi olmazsan evlenince çocuk olmaz düşük yaparsın demişti. Troit tüm hormanların salgılanmasını sağlayan birinci hormon, vücutta olması gerekiyor canım ama dengede tutmak çok basit endişelenme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…